Menu

Professionel alkoholbehandling: Få effektiv hjælp helt gratis

Hjælp til dig der drikker, men også til de nærmeste pårørende

Alkoholbehandling

Vi har i mere end 15 år hjulpet alkoholafhængige tilbage til et godt liv uden alkohol.

Vi tilbyder gratis behandling af alkoholmisbrug, og vi tilbyder også effektiv hjælp og rådgivning til dig der oplever problemerne helt tæt på.

Hos os får du professionel og effektiv alkoholbehandling, både på vores behandlingscentre og derhjemme eller online.

Alkoholbehandling

Kontakt os allerede i dag på telefon 35 35 35 81

Du kan også vælge at sende os en besked.

Er du pårørende har vi også hjælp til dig – Du er ikke alene!

Professionel behandling i mere end 20 år

Få hjælp på vores behandlingscentre i hele landet

Hjælp til pårørende – i grupper eller individuelt,

København

Østerbrogade 62, 3TV
2100 København Ø

Odense

Vestergade 48, 4TH
5000 Odense C

Århus

Hans Hartvig Seedorffs Stræde 3, 1 TH
8000 Aarhus C

Aalborg

Vesterbro 16-18
9000 Aalborg C

Anmeldelse-Alfa-Kobenhavn

Taknemmelig!

Jeg kan ikke sige med sikkerhed hvilke del af indsatsen der har været udslagsgivende.

Men summen af kardemommen er, at  jeg i dag ikke længere har behov for at drikke på daglig basis som jeg havde den dag, da jeg ringede.

Anmeldelse-Alfa-Kobenhavn

Fri for alkohol!

Jeg var dybt ulykkelig den dag jeg ringede første gang og jeg drak som en hest! uden at forstå at den sorg jeg søgte glemsel for på bunden af en flaske, blot blev forstærket af  den forpulede alkohol.

Det ved jeg i dag. Og det er helt sikkert takket være mit forløb.

Anmeldelse-Alfa-Kobenhavn

Nu er jeg ædru!

Jeg var på AlfaRehab og fik en fantastisk hjælp. Personalet er super dygtige, og omsorgsfulde,jeg har nu været ædru i 5 et halvt år.

Og uden den mulighed havde jeg ikke været ædru, det er et varmt og trygt sted. De gør det så godt!!

Hvornår skal jeg søge hjælp?

Tænker du tit over, om du drikker for meget? Måske er du i tvivl, om du skal have hjælp?

En god tommelfingerregel er, at når du drikker mere, end du havde besluttet dig for, eller har lyst til, så er det på tide at søge hjælp.

Måske er der nogen i din familie eller omgangskreds, der er bekymrede. Måske har flere omkring dig snakket med dig om dit alkoholforbrug. Alt dette er tegn på, du drikker for meget, og du kan have brug for hjælp.

Vi plejer at sige, at hvis du er i tvivl, om du drikker for meget, så er det ofte fordi, du gør det. Bekymring i sig selv er nok til at søge hjælp. Den hjælp tilbyder vi gratis og anonymt her hos AlfaRehab.

Ofte stillede spørgsmål om alkoholbehandling

Når du er afhængig af alkohol kan det have en stor negativ indflydelse på din tilværelse. Det er ikke kun dig selv som er negativt påvirket af din afhængighed. Dine omgivelser som fx familien, dine børn og din arbejdsplads er også påvirket.

Hvad koster alkoholbehandling?

Som borger har du ret til at få alkoholbehandling gratis og anonymt. Behandlingen kan foregå på et privat behandlingscenter eller hos kommunen.

Hvordan hjælper man en alkoholiker?

Det kan være meget forskelligt mellem mennesker, hvad der virker og ikke virker. Vores erfaring er dog, at det sjældent bidrager til noget godt, hvis man bliver udskammet og fordømt. Tilbyd personen at hjælpe med at kontakte nogle professionelle, der kan hjælpe, og spørg hvad den alkoholafhængige har brug for.

Hvor meget skal man drikke for at være alkoholiker?

Der er ikke noget entydigt svar på, hvor meget man skal drikke for at være alkoholiker. Det afhænger bl.a. af, hvornår og hvor ofte man drikker, samt ens generelle sundhedstilstand. Der er dog en række tegn man kan være opmærksom på, hvis man er i tvivl om ens drikkevaner er sunde.

Kan en alkoholiker lære at drikke med måde?

Det sker sjældent, at alkoholikere kan lære at drikke alkohol med måde. Men alle mennesker er forskellige, og det der virker for dig, virker måske ikke for en anden. Langt de fleste, der holder op med at drikke efter at have drukket for meget, vil stadig have lidelsen “alkoholafhængig”, som kan gøre det meget svært at kontrollere sit indtag. Disse mennesker skal lære, hvordan de styrer afhængigheden, så den ikke styrer dem. Indsigten kommer til dels ved hjælp af terapi, nye meningsfulde vaner eller hobbyer og ved at være ædru alkoholiker – altså tørlagt.

Hvordan foregår afrusning?

Afrusning og abstinensbehandling har til formål at sikre, at du kommer gennem dine abstinenser med så lidt ubehag og smerter som muligt. Forløbet består dels af medicinsk behandling for at mindske abstinenssymptomerne, men også alternative behandlingsmuligheder som massage, akupunktur eller saltbade.

Hvorfor bliver man alkoholiker?

Som regel spiller mange forskellige parametre ind, når man bliver afhængig af alkohol eller andre rusmidler, men har du et stort og hyppigt forbrug af rusmidler, er der risiko for at blive afhængig.

Er du pårørende til en alkoholiker?

Vi tilbyder gratis hjælp til pårørende

Alkoholproblemer berører alle omkring den der har et alkoholmisbrug, og særligt som ægtefælle eller barn berøres man i høj grad af alkoholproblemerne.

Misbrug og alkohol forårsager ofte skilsmisser, vold, stress og generelt utrygge miljøer.

Forskning peger desuden på, at alkoholbehandling er mere effektiv, hvis behandlingen er orienteret mod hele familien. Derfor er der de senere år kommet større fokus på den familieorienterede alkoholbehandling og terapi.

Over 60% får hjælp gennem en pårørende

Hos AlfaRehab har vi også fokus på, hvordan din familie kan lære at håndtere og arbejde med dit alkoholmisbrug, så I kan styrke jeres relationer og finde nye måder at kommunikere og leve på. Vi tilbyder både familiesamtaler, ligesom vi også har gratis pårørendegrupper, hvor  du møder andre i lignende situation som din og desuden tilbyder vi gratis pårørendeterapi. Læs mere under: Professionel hjælp til dig der er pårørende

“Jeg havde i årevis forsøgt at overtale ham til at få hjælp, men han ville ikke indse at han havde et problem. Han var overbevist om, at han bare kunne lade være med at drikke og at der ihvertfald ikke var et rigtigt alkoholproblem.

Men efter jeg bad om hjælp, fik han øjnene op for at han burde gøre noget – han elskede mig jo og ville ikke have at jeg havde det dårligt”.

Pernille – gift med en ædru alkoholiker

Har du et problem med alkohol?

Prøv vores alkoholtest, og få et indblik i om dit forbrug og forhold til alkohol kan have behov for professionel rådgivning:

Er alkoholbehandling gratis?

I Danmark har alle borgere adgang til gratis alkoholbehandling. Derfor har du ret til at få betalt din alkoholbehandling af din hjemkommune.

Behandlingen kan foregå anonymt, hvor du kun figurerer som et nummer i systemet, og der er mulighed for at vælge et tilbud hos en privat udbyder eller hos kommunen.

Læs også: Hvordan kommer jeg i alkoholbehandling?

AlfaRehab tilbyder, udover den gratis alkoholbehandling, en række forskellige mere intensive behandlinger. Disse typer er dog det man kalder “selvbetalt”, men der findes flere måder du kan finansiere din behandling.

Tilbud om alkoholbehandling hos AlfaRehab

Det er forskelligt, hvad man har behov og mulighed for. I alle vores behandlingstilbud vil du i samarbejde med vores dygtige alkoholbehandlere få større indsigt i årsagen til at du drikker alkohol.

Se tegnene på et alkoholproblem

Se de typiske tegn og symptomer på at have et problem med alkohol og måske at være alkoholafhængig:

Dette indeholder alkoholbehandling hos AlfaRehab

Der findes mange behandlingstilbud for alkoholproblemer i hele Danmark.

Herunder kan du læse mere om de forskellige elementer hos os:

Udredning og afrusning

Det første skridt i alkoholbehandlingen er en udredning, som foretages af sundhedsfagligt personale. Du vil blive undersøgt fysisk og psykisk for at vurdere, hvilke problematikker der skal tages hånd om i behandlingen. På den måde kan vi sikre, at du får det rette tilbud og en passende behandling, så du kan leve godt igen – uden alkohol.

Her vil du også blive udredt for, om der er behov for abstinensbehandling. Abstinensbehandling er den del af alkoholbehandlingen, hvor du gennemgår en periode med afrusning.

Ambulant behandling

Ambulant behandling betyder, at du bor hjemme og passer dit liv og dine forpligtelser, som du plejer. Men at du samtidig kommer hos os og får behandling, når det passer ind i dit liv.

Det er muligt at kombinere døgnbehandlingen med ambulant behandlingsforløb, hvor du får intensiv støtte i den første tid, efter du er kommet hjem igen.

En af fordelene ved ambulant alkoholbehandling er, at du får mulighed for at bruge den selvindsigt og de værktøjer, du har lært under døgnbehandlingen i din hverdag. Og på den måde forebygge tilbagefald. Samtidig får du støtte og hjælp til at afprøve nye levemåder og foretage ændringer i dagligdagen.

Døgnbehandling

Det kan være nødvendigt at modtage døgnbehandling, hvis udredningen viser, at du har brug for en abstinensbehandling og afrusning.

Her arbejder du i samarbejde med det sundhedsfaglige personale intensivt med de mekanismer, tankemønstre og den adfærd, der ligger bag alkoholmisbruget.

Du kommer til at få den selvindsigt og de redskaber, der skal til for at skabe en god og ædru dagligdag gennem undervisning, gruppediskussioner og individuelle samtaler med en rådgiver.

Døgnbehandlingen giver et afbræk fra hverdagens krav, så du får tid og ro til at fokusere på dig selv og på at få det bedre.

Vi har både læger, sygeplejersker, psykologer, psykoterapeuter og psykiatere tilknyttet, der yder døgnbehandling for alkoholproblemer.

Udslusningsbehandling

En udslusningsbehandling er et tilbud til den del af vores klienter, der har brug for et længere behandlingsforløb ud over den primære behandling.

Formålet med en udslusningsbehandling er at give dig tid og mulighed for at afprøve de redskaber, du har med dig fra din behandling og bruge det i din dagligdag.

Du vil få større frihed, hvor du normalvis kan tage hjem i weekenden og gradvist vende tilbage til dit almindelige liv. I dette behandlingsforløb kan du altså “øve” dig på din nye livsstil uden alkohol. Alt imens du stadig får den nødvendige hjælp og støtte fra behandlingen.

Efterbehandling

Når behandlingsforløbet er afsluttet, vil du overgå til efterbehandling, hvor du mødes med en af vores behandlere hver ca. hver anden uge. Her vil I arbejde videre med de ting, som du lærte i din primære alkoholbehandling og træne de nye færdigheder. Færdigheder som er nødvendige for at kunne leve et godt og ædrueligt liv.

I efterbehandlingsperioden får du støtte til at omsætte din nye viden til konkrete handlingsmønstre og sunde vaner. Og du kan få hjælp til at håndtere de udfordringer, du kan møde i den første tid som ædru.

Ring til os allerede i dag på telefon 35 35 35 81

Du kan også vælge at vi ringer dig op, eller du kan sende os en besked.

Er du pårørende har vi også hjælp til dig – Du er ikke alene!

Alkoholbehandling

Alkoholproblemer kræver professionel hjælp

De fleste alkoholikere og mennesker med alkoholproblemer kan i perioder godt stramme sig an og undgå at drikke alkohol. Det kan ofte skyldes, at der har været sociale eller arbejdsmæssige konsekvenser, som man prøver at fikse ved at stoppe alkoholindtaget. F.eks. hvis man skal skilles eller er blevet fyret.

Men efter nogen tid blusser drikkeriet desværre op igen, og man vil ryge tilbage til sit normale forbrug af alkohol, eller måske endda mere.

Derfor kræver det professionel hjælp og motivation til at gå i alkoholbehandling.

Se fx vores alkoholbehandling i København

Behandling af dobbeltdiagnoser

Lider du af en dobbeltdiagnose, kan du have ekstra svært ved at få den rette hjælp, fordi mange behandlingscentre ikke er rustet til at håndtere og behandle både dit alkoholmisbrug og din psykiske eller fysiske sygdom. Vi ved, at denne type misbrugere som regel bruger alkoholen til at dæmpe eller kontrollere den psykiske lidelse eller smerterne fra en fysisk en. De to problemer går ofte hånd i hånd, og derfor behandler vi også dobbeltdiagnoser hos AlfaRehab. Du kan ikke få det bedre, medmindre vi i fællesskab arbejder med begge diagnoser. Vi har læger, psykiatere, sygeplejersker, psykoterapeuter og psykologer ansat, som alle hjælper vores klienter, så de igen kan få det godt.

“Jeg var aldrig kommet ud af mit alkoholmisbrug hvis ikke jeg havde fået den hjælp!

Bare tanken om at være alene uden alkohol skræmmer mig stadig”