Menu

Misbrugscenter i Odense

Hos AlfaRehab er vi klar til at hjælpe dig væk fra dit misbrug gennem professionel behandling, uanset om der er tale om stof- eller alkoholmisbrug, spil- eller medicinafhængighed.

Kontakt os – dag og nat: på tlf: 35 35 35 81

Landsdækkende behandlinger

Behandling 24/7 alle ugens dage

Vi hjælper flere hundrede personer årligt

Sundhedsfaglige behandlere

Anonym hjælp til afhængighed

Misbrugsbehandling i Odense

Gennem et samarbejde med Odense kommune og ved brug af Servicelovens §101 tilbyder vi misbrugsbehandling via gratis og anonyme behandlingsmuligheder.

For at komme i gang skal du godkendes af kommunen, men du er altid velkommen til at ringe til os, hvis har spørgsmål til processen.

Vores team af erfarne behandlere forstår, hvad du gennemgår, og vi er klar til at svare på dine spørgsmål og støtte dig i at påbegynde din behandling.

Ring til os på tlf. (+45) 35 35 35 81 eller send os en besked her, og lad os finde den bedste løsning for dig.

Spørgsmål og svar om behandling for misbrug

Hos AlfaRehab får vi mange spørgsmål om misbrug og behandling af afhængighed. Her har vi samlet de tre mest almindelige for at give dig et godt overblik.

Hvis du ikke finder svar på de spørgsmål, du sidder med, skal du ikke tøve med at ringe på tlf. (+45) 35 35 35 81.

Hvad koster misbrugsbehandling i Odense?
Misbrugsbehandling kan være uden omkostninger for dig, hvis du visiteres af Odense kommune. Derudover er det muligt at modtage behandling gennem en privat sundhedsforsikring eller betale af egen lomme.
Hvilke behandlingstilbud tilbyder AlfaRehab i Odense?
Vi tilbyder en bred vifte af behandlinger i Odense, men fælles for dem alle er, at de tilpasses klientens behov. Vores behandlingstilbud inkluderer både ambulant behandling samt behandling i vores rusmiddelcenter.
Kan pårørende få hjælp hos AlfaRehab i Odense?
Absolut. Vi tilbyder rådgivning og støtte til pårørende, fordi vi forstår, hvor udfordrende det kan være at have en misbruger i familien eller nærmeste kreds. Personlige samtaler for pårørende kan desuden være afgørende for både deres egen trivsel, men også for at give den bedst mulige støtte til den, der kæmper med et misbrug.
gule stjerner

Taknemmelig!

Jeg kan ikke sige med sikkerhed hvilke del af indsatsen der har været udslagsgivende.

Men summen af kardemommen er, at  jeg i dag ikke længere har behov for at drikke på daglig basis som jeg havde den dag, da jeg ringede.

gule stjerner

Fri for alkohol

Jeg var dybt ulykkelig den dag jeg ringede første gang og jeg drak som en hest! uden at forstå at den sorg jeg søgte glemsel for på bunden af en flaske, blot blev forstærket af  den forpulede alkohol.

Det ved jeg i dag. Og det er helt sikkert takket være mit forløb.

gule stjerner

Nu er jeg clean

Jeg var på AlfaRehab og fik en fantastisk hjælp. Personalet er super dygtige, og omsorgsfulde,jeg har nu været clean i 5 et halvt år.

Og uden den mulighed havde jeg ikke været clean, det er et varmt og trygt sted. De gør det så godt!!

Rådgivning til pårørende

Få hjælp til at forstå og hjælpe misbrugeren

Det, at være tæt på en person, der kæmper med misbrug – hvad end det er stoffer, alkohol, spil eller medicin – kan være utrolig svært og følelsesladet.

Det kan være svært at vide, hvordan man bedst støtter, hvornår man skal gøre noget, og hvad man skal gøre.

Hos AlfaRehab forstår vi de udfordringer, du står overfor som pårørende, og vi er her for at lytte og hjælpe.

Ring på tlf. (+45) 35 35 35 81 og få en fortrolig snak med en af vores behandlere.

Misbrugscenter i Odense

Behandling der passer til din hverdag

Alkohol og misbrugsbehandling hos alfa i København

Et succesfuldt behandlingsforløb kræver, at det er tilpasset klientens behov. Hvor nogle har brug for afrusning, abstinensbehandling og døgnophold, har andre behov for samtaleterapi, intens støtte fra en behandler og måske medicin.

Hos AlfaRehab tilpasser vi behandlingsforløbet, så det passer til klienten og giver de bedste betingelser for succes – nemlig at opnå og fastholde en hverdag uden misbrug.

Vi tilbyder blandt andet:

Rusmiddelcenter i Odense

Professionelle behandlere

Hos AlfaRehab er det vigtigt fos os at møde dig og dine pårørende i øjenhøjde.

Vi ved, hvad du kæmper med, og vi forstår, hvordan et misbrug påvirker både misbrugerens liv og de nærmeste.

Flere af behandlerne i vores misbrugscenter har personlig erfaring med misbrug, enten direkte eller som pårørende, og den erfaring bruger de, når de hjælper dig med at håndtere dit misbrug.

Gratis misbrugsbehandling

I samarbejde med Odense kommune tilbyder vi under Servicelovens § 101:

  • Gratis misbrugsbehandling
  • Anonym misbrugsbehandling
  • Hurtig behandlingsopstart.

Vores misbrugscenter i Odense prioriterer hurtig adgang til behandling, og derfor har vi aldrig ventetid – du kan starte, så snart du er klar.

Fuld fortrolighed

Din fortrolighed er vigtig for os, og derfor garanterer vi, at du kan være anonym gennem hele dit behandlingsforløb.

Du registreres ingen steder, og du kan dermed selv bestemme, hvem der skal kende til din behandling.

Det er vigtigt for os at skabe et trygt og tillidsfuldt miljø, hvor klienterne kan hele og håndtere deres misbrug uden frygt for, at andre skal vide, hvad de går igennem. Derfor tilbyder vi fuld anonymitet under hele forløbet, hvis du ønsker det.

Misbrugsbehandling i Odense

Behandling for misbrug hos AlfaRehab

Vores misbrugscenter er placeret i centrum af Odense på Vestergade 48, 4. th. 5000 Odense C.

Det er let at komme til fra banegården, og der er gode muligheder for parkering i de omkringliggende gader.

Hvis du ønsker at vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig, er du altid velkommen til at ringe på tlf. (+45) 35 35 35 81. Vi er her for at lytte og guide dig – dag og nat.

Er du alkoholiker?

Tag testen her

Anonymt

Send besked

Gratis og uforpligtende

Ring 35 35 35 81

Et liv uden misbrug

Misbrugsbehandling tilpasset dig

At bryde med et misbrug er en rejse, der kræver både støtte og et personligt tilpasset behandlingsforløb målrettet lige præcis din unikke situation.

Hos AlfaRehab i Odense sammensætter vi behandlingen, så den passer til dig.

Udover nedenstående muligheder tilbyder vi også fleksible behandlingsmuligheder i dine egne trygge ramme eller online, hvis det gør det lettere for dig at holde fast i dine daglige rutine og dit arbejde under behandlingen.

Udredning og afrusning

Hvert behandlingsforløb starter med en udredning, hvor vi gennemfører både fysiske og psykiske undersøgelser for at fastslå den mest effektive behandlingsstrategi.

For nogle klienter kan det være nødvendigt med en afrusning for at sikre en god start på forløbet.

Gratis misbrugsbehandling

I samarbejde med Odense kommune tilbyder vi gratis misbrugsbehandling, som kan foregå hjemme hos dig.

Det giver dig mulighed for at fortsætte dine daglige rutiner og arbejde, mens du modtager behandling.

Intensiv dagbehandling

Vores intensive dagbehandlingsprogram byder på flere og længere møder med din misbrugsbehandler, hvilket sikrer, at du modtager den støtte, der er nødvendig i de første stadier af din behandling.

Målet med intensiv dagbehandling er at forberede dig til senere at overgå til ambulant behandling.

Døgnbehandling

I de tilfælde, hvor misbruget har været massivt og langvarigt, og hvor afrusning og abstinensbehandling er nødvendig, tilbyder vi også professionel døgnbehandling.

På den måde sikrer vi, at du får den støtte og omsorg, du har brug for.

Behandling på misbrugscenter

De mest almindelige spørgsmål

Misbrug og afhængighed giver anledning til mange spørgsmål, uanset om man er misbruger eller pårørende.

Vi har samlet en række af de spørgsmål, vi oftest møder fra vores klienter og de mennesker, der holder af dem, herunder.

Kan du ikke finde det svar, du leder efter, eller har du brug for at tale med nogen, der forstår, hvad du gennemgår, er vi tilgængelige døgnet rundt på tlf. (+45) 35 35 35 81.

Hvornår er man misbruger?

Du betragtes som misbruger, hvis du har mistet kontrollen over dit forbrug af alkohol, stoffer eller medicin, eller hvis din spilleadfærd skaber negative konsekvenser for dit liv, din hverdag eller dine nærmeste.

Hvad er definitionen på misbrug?
Misbrug defineres ved skadelig og overdreven brug af stoffer, alkohol, spil eller medicin. Det er en tilstand, der skader misbrugerens fysiske og psykiske tilstand samt påvirker sociale relationer negativt.
Er der forskel på misbrug og afhængighed?
Nej, misbrug og afhængighed beskriver begge forskellige aspekter af det samme problem. Begge situationer indebærer, at enten rusmidler eller bestemt adfærd fører til alvorlige negative konsekvenser for den berørte og dennes pårørende.
Hvordan behandler man misbrug?
Misbrug og afhængighed kan behandles på forskellige måder alt efter, hvad den berørte har brug for. Hos AlfaRehab kigger vi ikke kun på selve misbruget, men også på de bagvedliggende årsager, når vi igangsætter misbrugsbehandling.
Det afgørende for et succesfuldt behandlingsforløb er, at den, der lider af misbrug, anerkender sit behov for hjælp.
Hvorfor udvikles et misbrug?

Misbrug kan skyldes forskellige ting. Ofte ligger årsagen i underliggende problemer, som ikke er blevet håndteret, men det kan også starte uskyldigt som en fornøjelse eller hjælp til smertelindring, som senere udvikler sig til afhængighed.

I nogle tilfælde er psykiske lidelser en del af billedet hos misbrugere, fx angst eller depression, og når vi står overfor en dobbeltdiagnose, er det essentielt, at behandlingen adresserer begge aspekter for at være effektiv.