Menu

Misbrugscenter i Aarhus

Hos AlfaRehab hjælper vi mennesker med at bryde fri af afhængighed af stoffer, alkohol, spil og medicin – og vi kan også hjælpe dig.

Ring til os når som helst: på tlf: 35 35 35 81

Landsdækkende behandlinger

Behandling 24/7 alle ugens dage

Vi hjælper flere hundrede personer årligt

Sundhedsfaglige behandlere

Intensiv dagbehandling AlfaRehab

Anonym behandling for afhængighed

Misbrugsbehandling i Aarhus

I samarbejde med Aarhus kommune og ved brug af Servicelovens §101, tilbyder vi gratis og anonym hjælp til at komme ud af misbrug.

Du skal visiteres af kommunen, og du er meget velkommen til at kontakte os for at høre mere om processen.

Vores professionelle behandlere kender til de udfordringer, du står med, og vi er tilgængelige døgnet rundt for spørgsmål og hjælp til at komme i behandling.

Ring på tlf. (+45) 35 35 35 81 eller send en besked her – så finder vi sammen ud af, hvordan vi hjælper dig videre.

Spørgsmål og svar: Rusmiddelbehandling i Aarhus

Vi møder mange spørgsmål om misbrugsbehandling i Aarhus, og vi har samlet de tre hyppigste i sektionen til højre.

Er dit spørgsmål ikke iblandt, er du velkommen til at kontakte os på tlf. (+45) 35 35 35 81 – vi svarer hellere end gerne.

Hvad koster misbrugsbehandling i Aarhus?

I Aarhus kan misbrugsbehandling være gratis, hvis du får en henvisning fra kommunen. Der er også mulighed for at finansiere behandlingen via privat sundhedsforsikring eller egenbetaling.

Hvilke behandlingstilbud tilbyder AlfaRehab i Aarhus?

I Aarhus tilbyder vi en række behandlingsmuligheder, der er tilpasset forskellige former for misbrug – blandt andet alkohol- og stofmisbrug, ludomani og medicinafhængighed. Behandlingen kan enten foregå ambulant eller i vores misbrugscenter i centrum af Aarhus.

Kan pårørende få hjælp hos AlfaRehab i Aarhus?

Ja, vi tilbyder også rådgivning til pårørende, da vi ved, at det kan være svært at håndtere livet med en misbruger. Individuelle samtaler med de pårørende kan være en uvurderlig støtte – både for den pårørende, men også for misbrugeren.

gule stjerner

Taknemmelig!

Jeg kan ikke sige med sikkerhed hvilke del af indsatsen der har været udslagsgivende.

Men summen af kardemommen er, at  jeg i dag ikke længere har behov for at drikke på daglig basis som jeg havde den dag, da jeg ringede.

gule stjerner

Fri for alkohol

Jeg var dybt ulykkelig den dag jeg ringede første gang og jeg drak som en hest! uden at forstå at den sorg jeg søgte glemsel for på bunden af en flaske, blot blev forstærket af  den forpulede alkohol.

Det ved jeg i dag. Og det er helt sikkert takket være mit forløb.

gule stjerner

Nu er jeg clean

Jeg var på AlfaRehab og fik en fantastisk hjælp. Personalet er super dygtige, og omsorgsfulde,jeg har nu været clean i 5 et halvt år.

Og uden den mulighed havde jeg ikke været clean, det er et varmt og trygt sted. De gør det så godt!!

Støtte til pårørende

Vejledning til dig der er tæt på en misbruger

Det er ofte overvældende, komplekst og svært at være pårørende til en misbruger, uanset om vedkommende kæmper med stofmisbrug, alkoholmisbrug, ludomani eller medicinafhængighed. Følelserne er svære at håndtere, og man kan være bange for at gøre noget, der forværrer misbruget. 

Hos AlfaRehab forstår vi kompleksiteten, og vi ved, hvad du går igennem som pårørende til en misbruger. Har du brug for at tale med nogen, så ring til os på tlf. (+45) 35 35 35 81 – vi er altid klar til at lytte og hjælpe dig.

Rusmiddelcenter i Aarhus

Vi tilpasser behandlingen til dig

Hos AlfaRehab i Aarhus tilrettelægger vi dit behandlingsforløb, så det matcher dine behov for intensitet og personlige samtaler.

Nogle klienter har behov for afrusning og døgnbehandling, mens andre har brug for gruppeterapi og individuelle samtaleforløb.

Vi tilpasser behandlingen for at sikre, at den enkelte klient får de bedste muligheder for at bekæmpe sit misbrug og forsætte en hverdag uden afhængighed.

På vores misbrugscenter tilbyder vi:

Misbrugscenter i Aarhus

Professionelle behandlere

Hos AlfaRehab har en stor del af vores medarbejdere haft misbrug tæt inde på livet – enten som misbruger eller som pårørende.

Det betyder, at de møder dig i øjenhøjde.

De forstår, hvad du går igennem, og de kan hjælpe dig med at navigere i de komplekse følelser og udfordringer, der følger med, når man er afhængig af enten rusmidler eller medicin.

Gratis misbrugsbehandling

I overensstemmelse med Servicelovens § 101 arbejder vi sammen med Aarhus kommune for at tilbyde:

  • Gratis misbrugsbehandling
  • Anonym misbrugsbehandling
  • Hurtig behandlingsopstart.

Vores misbrugscenter i Aarhus er klar til at tage imod dig med det samme, så du kan få hjælp så snart, du er parat – her er ingen ventetid.

Fuld fortrolighed

Vi værner om din fortrolighed gennem hele behandlingsforløbet, og vi garanterer, at ingen detaljer om din behandling registreres nogen steder.

Dermed er det dig selv, der bestemmer, hvem der skal have kendskab til din behandling.

Ønsker du at forblive anonym gennem hele behandlingsforløbet, sørger vi for, at det bliver respekteret.

Det vigtigste for os er, at vi kan skabe trygge og sikre rammer for vores klienter, og vi forstår, at anonymitet er en del af denne tryghed.

Misbrugsbehandling i Aarhus

Rådgivning og behandling hos AlfaRehab

AlfaRehab ligger centralt placeret i Aarhus på Hans Hartvig Seedorfs Stræde 3, 1. th. 8000 Aarhus C.

Vores misbrugscenter kan nås til fods fra banegården, og hvis du kommer i bil, kan du finde parkeringsmuligheder i gaderne omkring centeret. 

Har du behov for at høre mere om vores behandlingsmuligheder, kan du kontakte os på tlf. (+45) 35 35 35 81, så uddyber vi gerne.

Vi er tilgængelige døgnet rundt, og du skal ikke tøve med at ringe op.

Er du alkoholiker?

Tag testen her

Anonymt

Send besked

Gratis og uforpligtende

Ring 35 35 35 81

Find vejen ud af dit misbrug

Omsorgsfuld og fleksibel hjælp

At komme ud af et misbrug kræver støtte og individuel behandling. Hos AlfaRehab tilpasser vi behandlingen til dine behov, så du får det bedst mulige udgangspunkt.

Nedenfor ser du et udpluk af vores tilbud, men vi tilbyder også fleksible løsninger i dit eget hjem eller online behandling, så du kan fastholde din daglige gang og passe dit arbejde, mens du er i behandling.

Udredning og afrusning

En udredning er starten på ethvert forløb. Her laver vi en række undersøgelser – både fysiske og psykiske – for at vurdere, hvilken behandling der er relevant for dig.

I nogle tilfælde kan en afrusning være nødvendig for at komme videre i forløbet.

Gratis misbrugsbehandling

Aarhus kommune tilbyder gratis misbrugsbehandling i samarbejde med forskellige misbrugscentre, herunder AlfaRehab.

Denne behandling foregår i dit eget hjem, så du kan fastholde dine daglige rutiner og passe dit arbejde under behandlingen.

Intensiv dagbehandling

Vores intensive dagbehandlingsforløb tilbyder dig oftere og længere sessioner med din behandler, så du får den støtte og vejledning, du har brug for i den indledende fase.

Formålet med dagbehandling er at gøre dig klar til ambulant behandling.

Døgnbehandling

Et længerevarende misbrug kan gøre det nødvendigt med afrusning og abstinensbehandling.

I de tilfælde foregår behandlingen altid på vores døgnklinik, så vi kan følge dig tæt og sikre, at du får den rette støtte undervejs i forløbet.

Behandling på rusmiddelcenter

Få svar på ofte stillede spørgsmål

Hos AlfaRehab forstår vi, hvordan misbrug og afhængighed ikke kun påvirker dit liv, men også personerne omkring dig, Vi ved, at spørgsmålene kan være mange – og de kan komme fra dig eller fra en af dine pårørende.

Nedenfor har vi samlet de spørgsmål, vi oftest møder i forbindelse med misbrug og behandling af afhængighed.

Mangler du svar, eller har du brug for en personlig snak med en, der forstår, hvad du går igennem, så kontakt os på tlf. (+45) 35 35 35 81 – vi svarer hele døgnet.

Hvornår er man misbruger?

Hvis dit forbrug af alkohol, stoffer eller medicin har taget overhånd, så du ikke kan kontrollere det, eller hvis du spiller så meget, at det har negative konsekvenser for dig selv eller din hverdag, er du misbruger.

Hvad er definitionen på misbrug?

Misbrug er karakteriseret ved en skadelig og overdreven brug af det, man er afhængig af (hvad enten det er stoffer, alkohol eller medicin), og det medfører en adfærd, der påvirker misbrugerens fysiske og mentale sundhed samt sociale relationer negativt.

Hvordan adskiller misbrug og afhængighed sig fra hinanden?

Misbrug og afhængighed er to forskellige udtryk for det samme problem; en situation hvor enten brug af rusmidler eller en bestemt adfærd har alvorlige negative konsekvenser for den berørte og dennes omgivelser.

Hvordan behandles misbrug?

Der er forskellige metoder til behandling af misbrug. Hos AlfaRehab fokuserer vi på helhedsorienteret behandling, der tager højde for både misbruget i sig selv, men også de underliggende årsager til misbruget.

Det vigtigste succeskriterie for misbrugsbehandling er dog, at misbrugeren erkender sin afhængighed.

Hvorfor udvikles et misbrug?

Et misbrug kan ofte spores tilbage til underliggende problemer i misbrugerens liv; fx følelser, der er svære at håndtere, eller psykiske udfordringer som angst eller depression. I andre tilfælde kan misbruget opstå som følge af langvarig brug af receptpligtig medicin uden tilstrækkelig vejledning i nedtrapning.

Hvis angst, depression eller andre psykiske lidelser er en del af misbrugerens liv, er der tale om en dobbeltdiagnose, og det er vigtigt, at misbrugsbehandlingen udformes, så begge dele behandles effektivt.