Misbrug på arbejdspladsen

Få hjælp til misbrugs- og alkoholpolitik

Få hjælp i dag

Virksomhedsrådgivning

Aldrig før har arbejdslivet og privatlivet gledet så tæt sammen, som de gør i dag. Den digitale verden har gjort det muligt at være på konstant og det kan være svært som leder at vide, hvornår man må og skal blande sig i de glidende overgange.

Det gælder i høj grad når det drejer sig om bekymringer vedrørende misbrug og misbrug i virksomheder..
Derfor tilbyder AlfaRehab virksomhedsrådgivning hvor vi med glæde deler ud af vores ekspertise.

Vi tilbyder kvalificeret sparring og rådgivning

Når Alfa tilbyder sparring og rådgivning til virksomheder om misbrug gør vi det fordi vi ved, at det er et kæmpe tabu som utrolig mange fortsat har svært ved at tale højt om. Derudover lider mange af berøringsangst fordi det kan være meget svært at tage hul på en samtale om misbrug.

Endeligt er et misbrug ofte svært at spotte hos mennesker i arbejde. Heldigvis har vi over 20 års erfaring i samarbejde med rusmiddelafhængige og vi glæder os til at hjælpe jer, så i kan få den bedste udgave af jeres medarbejder tilbage og medarbejderen kan finde tilbage til livsglæden.

Lad os hjælpe

Har du brug for hjælp til at håndtere et misbrug på arbejdspladsen?

Kontakt AlfaRehab og lad os drøfte hvilke muligheder for hjælp vi kan tilbyde.

alfarehab logo

Vi tilbyder blandt andet

N

En-til-en rådgivning hvor du som leder får mulighed for at sparre med en af vores ledere om hvordan du takler den udfordring du eller din medarbejder måske står i

N

Foredrag om misbrug og misbrugsproblematikker

N

Oplæg for ledergrupper om afhængighedens komplekse væsen og hvordan den kidnapper dine medarbejderes hjerner. Fokus er her også på de svære samtaler, intervention, behandling, afklaring og forventning

N

Oplæg for hele personalegrupper om afhængighed og hvordan man støtter og hjælper en kollega man mistænker for at leve i eller med en afhængighed

N

Hjælp til udarbejdelse af misbrugspolitik og alkoholpolitik

N

Uddannelse af udvalgte medarbejder til særlig håndtering af disse problematikker.

Misbrugsproblemer blandt medarbejdere

Det siges, at vi danskere har en usund drukkultur og Sundhedsstyrelsen anslår da også at knap 900.000 danskere har et storforbrug af alkohol.

Men alkohol er ikke det eneste misbrug, der plager danskerne. Stofafhængighed fylder også mere og mere blandt andet hast, kokain og mdmd.

En anden – til tider overset – afhængighed er afhængigheden af pengespil som også er i vækst. Denne afhængighed følges desværre ofte med en afhængighed af et andet rusmiddel.

Genkender du denne adfærd?

Når en medarbejder lider af misbrugsproblemer vil denne ofte skille sig ud på flere punkter. De kan være udfordret på mødetider, have flere sygedage end deres kollegaer, mere kortluntede og ofte fraværende.

Nogle kollegaer bemærket sjusket hygiejne eller iøjenfaldende fysiske tegn, der afslører misbruget. Manglende søvn kan fx give meget mørke rander om øjnene etc.

Medarbejdere, der lider af misbrugsproblemer er ikke lykkelige. Tværtimod, er det enormt stressende at skjule et misbrug og stressniveauet vil ofte kunne mærkes af både kollegaer og kunder.

Så ud over du som leder ikke får det optimale ud af din medarbejder, så risikerer du også at medarbejderens misbrug både koster trivsel på kontoret og måske direkte økonomi i tab af medarbejdere og kunder.

Sådan skal det ikke være og derfor kan det altid betale sig at hjælpe en medarbejder ud af et misbrug.

Få en god misbrugspolitik

Det kræver først og fremmest at arbejdspladsen har en kultur eller et regulativ hvor man som medarbejder tør indrømme et misbrug. Det tør og gør man kun, når man ved, det kan rummes.

Derfor opfordrer vi kraftigt til at alle virksomheder etablerer konkrete og brugbare alkohol – og misbrugspolitikker. Det er ikke nok at have en personalehåndbog, hvor der fx står, man ikke må drikke alkohol i arbejdstiden – for så ekskluderer man den, der drikker i at søge hjælp – i hvert fald via arbejdspladsen.

Læs også: Få hjælp til en god alkohol- og misbrugspolitik

Lang og bred erfaring med misbrug og afhængigheder

Hos Alfa har vi stor erfaring med at sparre med både direktører og HR afdelinger med udarbejdelsen af sådanne politiker og “uddannelse” af personale til også at spotte dem. Det glæder os meget for det beviser, at flere virksomheder tager deres medarbejderes trivsel seriøst.

Ved at have en sundhedsforsikring, der varetager misbrugsbehandling eller en eller flere medarbejdere som er specielt dedikeret hertil, viser man ansvarlighed og rettidig omhu som virksomhed. Misbrug findes i alle sociale lag og fag – det bare ikke alle virksomheder, som tør erkende det og tage ansvar herfor.

Lad os hjælpe

Har du brug for hjælp til at håndtere et misbrug på arbejdspladsen?

Kontakt AlfaRehab og lad os drøfte hvilke muligheder for hjælp vi kan tilbyde.

Misbrugsbehandling hos AlfaRehab