Kognitiv misbrugsbehandling i hele Danmark

Få hjælp i dag

CBT kognitiv misbrugsbehandling

Hos AlfaRehab har vi flere forskellige behandlingstilbud, inklusiv effektiv, kognitiv misbrugsbehandling. Du behøver derfor ikke kæmpe med afhængigheden alene. Vi hjælper dig på vejen mod en ædru og/eller stoffri hverdag. Læs mere om mulighederne herunder.

Ingen misbrugere er ens. Derfor lægger vi hos AlfaRehab stor vægt på at tilbyde flere forskellige behandlingsmuligheder. På den måde sikrer vi nemlig, at vi kan give dig lige præcis den hjælp, du har brug for.

Hvorfor gå i behandling hos AlfaRehab?

Vi har erfaring med at hjælpe misbrugere af en lang række forskellige rusmidler. Vores erfarne behandlere har hjulpet danskere ud på den anden side af deres misbrug i mere end 20 år. Vi kan derfor også hjælpe dig, uanset om din afhængighed omhandler: 

 •   Narkotika, som indtages ved snifning, injektionssprøjte eller som pille
 •   Hallucinogene stoffer, som f.eks. svampe, LSD, cannabis eller ketamin
 •   Medicin, heriblandt forskellige morfinpræparater eller benzodiazepiner
 •   Nydelsesmidler, som f.eks. et for højt forbrug af cigaretter eller alkohol
 •   En kombination af flere forskellige former af de ovenstående rusmidler

Og en af vores tilgange er kognitiv misbrugsbehandling.

Lad os hjælpe

Har du brug for hjælp til at håndtere et misbrug eller overforbrug af stoffer eller alkohol?

Måske du har brug for hjælp til en pårørende?

Kontakt os helt uforpligtende og hør mere om vores tilbud for hjælp og behandling.

Kognitiv misbrugsbehandling

Hvad er kognitiv misbrugsbehandling?

Når du går i kognitiv misbrugsbehandling hos AlfaRehab, modtager du professionel terapi og social færdighedstræning af vores erfarne behandlere. Her lærer du at identificere, analysere og håndtere dine udfordringer på en konstruktiv og holdbar måde. Det sker bl.a. gennem psykologsamtaler, udfyldning af skemaer og løsning af opgaver.

Formålet med behandlingen er at ændre på de tanker, følelser og adfærdsmønstre, som leder til dit misbrug. Terapiformen er oprindeligt udvikling til at behandle depression, men bruges i dag til en række forskellige udfordringer, heriblandt afhængighed.

Efter forløbet vil du opleve, at du er bedre til at identificere dine udfordringer og potentielle højrisikosituationer. Derudover vil du have styrket dine evne til at håndtere disse situationer på en mere konstruktiv måde.

misbrugsbehandling kognitiv

Hvordan foregår et typisk behandlingsforløb?

Som nævnt lægger vi stor vægt på at tilpasse behandlingsforløbet til den enkelte klient. Der er derfor ingen behandlingsforløb, der er ens.

Herunder kan du dog læse mere om, hvordan et typisk behandlingsforløb kan tage sig ud.

Grundig udredning af din fysiske og psykologiske situation

Uanset hvad dit misbrug indebærer, starter vi altid med en grundig udredning af dig og dine udfordringer.

Her foretager vores sundhedsfaglige personale en række fysiske og psykologiske undersøgelser, som skal danne grundlag for den videre proces.

Døgnbehandling for intensiv støtte

Nogle personer har brug for ekstra hjælp og støtte i begyndelsen af deres behandlingsprogram. Det gælder særligt, hvis du skal igennem en afrusning med behov for medicinsk og psykologisk abstinensbehandling.

Og i så fald vil du blive tilbudt en plads på en af vores døgnklinikker. Her er hjælpen til stede hele døgnet, og du kan få den bedst mulige start på behandlingsforløbet.

Ambulant behandling – fleksibelt og individualiseret

Størstedelen af vores klienter modtager ambulant behandling. Her kan du fortsat bo hjemme og passe studie eller arbejde, mens du arbejder på at komme ud af din afhængighed. Du vil blot skulle deltage i en række faste møder med vores behandlere.

Det kan f.eks. inkludere:

 •   Individuelle psykologsamtaler
 •   Certificeret NADA akupunktur
 •   Vejledning fra en socialrådgiver
 •   Møder med en familiebehandler
 •   Undervisning i relevante emner
 •   Struktureret terapi i grupper

Ambulant behandling tilpasses altid den enkelte. Det vil derfor være individuelt, hvilke behandlingstilbud du skal igennem. Derudover kan mødetiderne tilpasses dit skema. Vi har nemlig både tider om morgenen, ved middagstid og om aftenen. Der er derfor stor mulighed for fleksibilitet og frihed, så du også kan passe dine daglige forpligtelser.

Er du pårørende? Så har vi også tilbud til dig!

Et misbrug påvirker ikke kun den afhængige. Det påvirker i høj grad også de pårørende og det øvrige netværk. Derfor har vi hos AlfaRehab valgt også at skabe en række tilbud, som er beregnet til pårørende.

Er du i tvivl om, hvordan du bedst hjælper en afhængig person? Så står vores erfarne medarbejdere klar med råd og vejledning. Det kan nemlig hurtigt gøre mere skade end gavn, hvis du vælger en forkert tilgang. Og det er et følsomt emne, som nemt kan skabe konflikt og uro i familien.

Har du selv brug for hjælp til at håndtere situationen? Så har vi også decideret pårørendegrupper. Her møder du andre i samme situation som dig i en samtale, som ledes af en professionel. Det giver dig plads og rum til at få luft for dine følelser og frustrationer. Det er nemlig vigtigt, at du ikke kun passer på misbrugeren, men også på dig selv.

Kontakt os for en uforpligtende snak om mulighederne

Er du bekymret for dig selv eller en, du holder af? Kontakt os allerede i dag på telefon, eller via mail til [email protected].

Så tager vi en uforpligtende snak om din situation og dine muligheder – heriblandt om kognitiv misbrugsbehandling kunne være vejen frem for dig.

Få hjælp nu