Menu

Psykoeduktion

Få hjælp i dag

Hvad er psykoedukation?

Vores medarbejdere anvender psykoedukation i individuelle samtaler og workshops i gruppebehandlingen.

Psykoedukation er undervisning i misbrug og emner, der er relateret til misbrug. Det er vigtigt at du får viden om de psykologiske symptomer ved stofmisbrug og alkoholafhængighed. Vores behandlere vil dele deres viden om misbrug med dig, så du får en større forståelse for misbruget. Du vil også få indsigt i hvordan misbruget har indflydelse på din hverdag og påvirker dine relationer til andre mennesker.

Grundtanken bag psykoedukation er, at viden kan erstatte myter om misbrug. Hos AlfaRehab ser vi dit misbrug som en fejlslagen mestringsstrategi, som du anvender for at håndtere svære følelser og hændelser. Du får i løbet af misbrugsbehandlingen præsenteret alternative handlemuligheder, så rusmidlerne ikke længere vil være den mest nærliggende handling, når ubehag og problemer opstår.

Det er vigtigt, at du kender symptomerne og de faktorer, der kan udløse misbrug. På denne måde kan du lære at håndtere dine følelser og livsomstændigheder på en mere konstruktiv måde end ved at tage stoffer og drikke alkohol. Formålet med at psykoedukation er at forebygge misbrug og tilbagefald samt give dig en bedre trivsel.

Alfa anvender psykoedukation i flere forskellige sammenhænge

I de individuelle samtaler vil vores medarbejdere anvende individualiseret psykodukation, der er tilpasset dig og den situation du aktuelt befinder dig i.

I de temabaserede workshops vi holder for deltagere i AlfaRehabs ambulante behandlingstilbud, vil du få undervisning i mere generel viden om misbrug og relaterede temaer. På Alfas workshops får du undervisning i viden, som alle kan have gavn af.

I vores botilbud består en del af behandlingen af psykoedukation, der på mange måder minder om den behandlingsmetode, som kaldes social færdighedstræning.

Jo mere viden du får om misbrug, jo nemmere vil du kunne stoppe dit misbrug. Du vil også bedre kunne undgå konflikter med de mennesker du omgås, fordi du får mere viden om kommunikation og tricks til at tackle de situationer, der for dig er forbundet med risiko for tilbagefald.

Lad os hjælpe

Har du brug for hjælp til at håndtere et misbrug eller overforbrug af alkohol?

Måske du har brug for hjælp til en pårørende?

Kontakt os helt uforpligtende og hør mere om vores tilbud for hjælp og behandling.

Psyoeduktion