Behandling af hashmisbrug hos AlfaRehab

Få hjælp i dag

Hashmisbruger

At være hashmisbruger kan give større problemer end de fleste regner med. Hyppig brug af hash hænger sammen med andre sociale problemer. Fordi hashrygning nedsætter dine kognitive funktioner påvirker misbruget din evne til at tage en uddannelse eller passe dit arbejde.

Hash er i Danmark det mest udbredte form for cannabis og det mest udbredte rusmiddel efter alkohol. Cannabis er et rusmiddel, der udvindes af hampeplanten, der indeholder det virksomme stof THC. Der findes også THC i beslægtede rusmidler som pot, skunk o.l., men indholdet varierer i styrke for de forskellige produkter.

Hvor mange misbruger hash?

Der skønnes at være omkring 33.000 personer i Danmark, der har et stofmisbrug. En tredjedel af dem, der har et stofmisbrug, har udelukkende et forbrug af hash.

Den mest almindelige måde at indtage hash på er ved at ryge det sammen med tobak, men det kan også blandes i mad eller te.

Hashrusen varer længere og er sværere at styre, når stoffet spises eller drikkes.

Lad os hjælpe

Ønsker du selv, eller måske en du holder af, at få hjælp til et overforbrug af hash?

Kontakt os helt uforpligtende.

Døgnbehandling til unge

Kom ud af dit hashmisbrug

Måske har du ikke udviklet en decideret afhængighed, men har et stort forbrug eller et problematisk forbrug, hvilket er når dit hashmisbrug skaber problemer i dit liv.

Kontakt AlfaRehab- Vi tilbyder professionel misbrugsbehandling og hjælper dig med at stoppe dit misbrug og giver dig glæden for livet tilbage. Vi hjælper også med hashmisbrug afvænning og tilbyder professionel hjælp til behandling for hashmisbrug.

Pårørende til hashmisbruger

Som pårørende er det ofte frustrerende at se sine nære leve i et misbrug, som han eller hun ikke selv vil anerkende. Som pårørende sidder du måske med en følelse af magtesløshed og skyldfølelse. Kontakt behandlingscenter AlfaRehab hvis en du kender, er afhængig af hash.

Vi hjælper dig og din pårørende videre i processen til et liv uden misbrug, hash bivirkninger  og afhængighed.

Hashrusen: Bivirkninger og symptomer ved hashrygning

Hash ændrer dine sanseoplevelser og dit humør. Du oplever måske lys og lyde på en mere intens måde, når du er påvirket. De første gange du prøver hash – eller hvis du kun sjældent indtager det – kan du blive opstemt og få det man kalder “grineflip” og ”ædeflip”.

Hashrusen opleves af mange som afslappende og beroligende, men du kan også allerede fra starten opleve bivirkninger som panikangst eller få en hashpsykose.

Efter hyppig indtagelse af hash i en kort periode udvikler din krop tolerance, og du skal have mere og mere af stoffet for at opnå den eftertragtede rus.

Ryger du hash regelmæssigt bliver du dårlig til at huske, lære og løse problemer. Du bliver sløv og søvnig og får svært ved at tage initiativ og koncentrere dig – ikke kun når du er påvirket, men hele tiden.

Disse bivirkninger og symptomer kan vare ved i flere måneder efter du stopper med at ryge hash.

Læs også: Hvad er et misbrug?

Behandling af hashmisbrug
Hashmisbruger

Hashmisbrug bivirkninger

Hvordan du reagerer på hash er individuelt og afhænger af dine dispositioner. Har du en psykisk lidelse vil du være særligt sårbar overfor hash, men samtidig vil du måske forsøge at ”selvmedicinere” med hash. Det er vigtigt at være opmærksom på, at nogle mennesker bliver nedtrykte af hash.

Nyere forskning peger på at mennesker med et dagligt forbrug af cannabis øger risikoen for at få en psykose med 3-5 gange.

Afhængig af mængden, THC-indholdet og indtagelsesmetoden varer rusen varer 3-4 timer, men hashen bliver længere tid i kroppen.
Psykisk tilstand påvirkes af hash og hash påvirker din evne til at opfatte, huske og handle i op til et døgn efter indtagelse og kan spores i kroppen flere uger efter.

Læs også: Hvad er hash?

Hashmisbrug og afhængighed giver abstinenser

Måske er du kommet til et punkt, hvor du ikke kan stoppe med at ryge hash? Der er flere symptomer på hashmisbrug og det er helt sikkert, at det bliver sværere at stoppe dit misbrug jo oftere du ryger. Efter cirka en måneds hyppig hashrygning vil du opleve symptomer som ubehag (abstinenser), hvis du holder op med hash. Dit humør bliver påvirket og du kan fx blive irriteret, rastløs eller få svært ved at sove.

Du vil derfor sandsynligvis føle dig fristet til at ryge hash igen for at få abstinenserne til at forsvinde. Så kører den onde cirkel, hvor det kan være svært at stoppe med at ryge hash. Det er klassisk tegn på hashmisbrug.

Afvænning kokainmisbrug i København
Hashmisbrug

Vil du gerne holde op med at ryge hash?

Hos AlfaRehab kan vi hjælpe dig med at komme ud af dit hashmisbrug. Du kan få hjælp i vores misbrugsbehandling.

Søger du gratis hjælp til hashmisbrug eller døgnbehandling hashmisbrug, så ring til os og lade os tale om hvilke muligheder du har. Vi har været på markedet i mange, mange år og ved hvordan vi hjælper dig.

Hashmisbrug symptomer er som nævn forskellige. Vi oplever en del unge være afhængige af hash og ser hashmisbrug hos unge. Unge og hash er ikke nogen selvfølge, unge så vel som ældre fortjener at have det godt som dem de er. Kontakt os og lad os hjælpe.

Hashmisbrug

Lad os hjælpe dig med effektiv behandling

Har du selv brug for hjælp til at håndtere et hashmisbrug eller har du brug for hjælp til at få hjælp til en pårørende?

Kontakt os helt anonymt og vi hjælper dig videre i processen.

FÅ HJÆLP NU

Hashmisbrug kan medføre:

Manglende dømmekraft

Hash kan give en følelse af at der er nogen efter en og at man tænker bedre og er klogere end andre. Ofte vil man bruge undskyldninger for misbruget som, det er jo bare en plante, og det er medicin og uskadeligt.

Alvorlige indlæringsproblemer

Jo oftere du ryger hash, jo mere THC vil der ophobe sig i din hjerne og andre fedtvæv. Denne ophobning vil gøre at du konstant er hæmmet af THC’s effekter uanset om du ikke har røget i flere uger. Hash er ikke uskadeligt.

Depression og psykose

Hashmisbrug kan udløse depression og paranoid psykose med hallucinationer. Alvorlige tilstande, der kan være forbundet med selvmordsfare. Behandling eller indlæggelse i psykiatrisk regi kan blive nødvendig.

8 ofte stillede spørgsmål om hash:

Hvad er hash?

Hash stammer fra hampeplanten med navnet Cannabis Sativa. Hash er sammenpresset harpiks. Normalvis indeholder hash 10-40 % THC, som er det mest psykoaktive stof i hampeplanten 

Hvordan påvirker hash hjernen?

THC er det mest psykoaktive stof i hampeplanten og påvirker forskellige centre i hjernen. Blandt andet området med dit følelsesliv samt limbiske system. THC påvirker også evnen til at lære nyt, samt evnen til at styre kroppens motorik og muskler.  

Hvor lang tid er hash i kroppen?

Hash bliver længe i kroppen og urinprøver kan spore det i op til 4 uger efter indtag 

Hvor mange unge ryger?

I følge Danmarks Statistik har næsten 25% af de unge mellem 16-24 år et aktuelt forbrug af hash hvilket desværre er en stigning i forhold til de seneste år

Hash abstinenser hvor længe?

Hash abstinenser opleves som rygestopabstinenser og kendetegnes især ved svedture og humørsvingninger. Abstinenserne kan vare op til 30 dage.

Hvad sker der når man ryger hash?

Når man ryger hash, kommer rusen inden for få minutter. Ved indtagelse gennem munden sker det først efter en time. Man mærker hjertebanken, tørhed i øjne og mund, en let svimmelhed og eventuelt kvalme.

Hvad er THC?

THC er det aktive stof i cannabis. Hvis du ryger en joint hver dag i en længere tidsperiode, ophober THC sig i kroppens fedtvæv. 

Hvor længe er hash i kroppen?

Hash er utrolig længe i kroppen og kan spores i op til 4 uger efter indtag ved urin- eller hårprøver.