Menu

Misbrugscenter i Aalborg

Hos AlfaRehab tilbyder vi specialiseret misbrugsbehandling i Aalborg, herunder behandling af alkohol- og stofmisbrug, ludomani og medicinafhængighed.

Ring til os når som helst på tlf: 35 35 35 81

Landsdækkende behandlinger

Behandling 24/7 alle ugens dage

Vi hjælper flere hundrede personer årligt

Sundhedsfaglige behandlere

ANONYM MISBRUGSBEHANDLING

Professionelt misbrugscenter i Aalborg

Via Servicelovens §101 tilbyder vi gratis, anonym og professionel rådgivning og rusmiddelbehandling til misbrugere.

Vi forstår de udfordringer, du står overfor, og vi står til rådighed døgnet rundt for en fortrolig samtale på tlf. (+45) 35 35 35 81. Her vil du møde behandlere med stor erfaring inden for misbrug.

Du er også velkommen til at skrive til os for at aftale en tid til en samtale, hvor vi sammen kan finde den bedste måde at hjælpe dig ud af din afhængighed på.

Ofte stillede spørgsmål om rusmiddelbehandling

Vi møder mange spørgsmål om rusmiddelbehandling i Aalborg. Vi svarer her på de mest almindelige samt vores svar herpå.

Hvis du ikke kan finde det svar, du leder efter, er du velkommen til at ringe på tlf. (+45) 35 35 35 81.

Hvad koster misbrugsbehandling i Aalborg?

Misbrugsbehandling kan være gratis, hvis du bliver visiteret af kommunen. Alternativt kan behandlingen finansieres gennem privat sundhedsforsikring eller egenbetaling.

Hvilke behandlingstilbud tilbyder AlfaRehab i Aalborg?

Vi tilbyder en række skræddersyede behandlingstilbud på vores misbrugscenter i Aalborg, herunder behandling af stof- og alkoholmisbrug, ludomani og medicinafhængighed. Tilbuddene omfatter både ambulant behandling og behandling i vores egne faciliteter.

Kan pårørende få hjælp på AlfaRehab’s misbrugscenter?
Ja, vi tilbyder også støtte og rådgivning til pårørende til en misbruger. Det kan være en stor hjælp for både misbrugeren og de pårørende at få individuelle samtaler og rådgivning om, hvordan man håndterer livet med en misbruger.
gule stjerner

Taknemmelig!

Jeg kan ikke sige med sikkerhed hvilke del af indsatsen der har været udslagsgivende.

Men summen af kardemommen er, at  jeg i dag ikke længere har behov for at drikke på daglig basis som jeg havde den dag, da jeg ringede.

gule stjerner

Fri for alkohol

Jeg var dybt ulykkelig den dag jeg ringede første gang og jeg drak som en hest! uden at forstå at den sorg jeg søgte glemsel for på bunden af en flaske, blot blev forstærket af  den forpulede alkohol.

Det ved jeg i dag. Og det er helt sikkert takket være mit forløb.

gule stjerner

Nu er jeg clean

Jeg var på AlfaRehab og fik en fantastisk hjælp. Personalet er super dygtige, og omsorgsfulde,jeg har nu været clean i 5 et halvt år.

Og uden den mulighed havde jeg ikke været clean, det er et varmt og trygt sted. De gør det så godt!!

I SKYGGEN AF ET MISBRUG

Vejledning, støtte og gode råd til pårørende

Når du er tæt på en person, der kæmper med afhængighed og misbrug – uanset om det drejer sig om stofmisbrug, alkohol, ludomani eller misbrug af receptpligtig medicin – kan det føles overvældende og komplekst.

Det nære forhold kan medføre en følelse af hjælpeløshed og indre konflikt, og det er ikke ualmindeligt at føle sig fanget mellem ønsket om at hjælpe og frygten for at gøre situationen værre.

Hos AlfaRehab hjælper vi pårørende til misbrugere, og du skal ikke tøve med at kontakte os på tlf. (+45) 35 35 35 81 – vores medarbejdere har altid tid til en fortrolig samtale.

RUSMIDDELBEHANDLING OG -RÅDGIVNING

Skræddersyet misbrugsbehandling i Aalborg

Alkohol og misbrugsbehandling hos alfa i København

Hos AlfaRehab i Aalborg er der mulighed for at få et personligt tilpasset behandlingsprogram for rusmiddelafhængighed, som møder lige præcis dine behov.

– Fra indledende udredning og afrusning til intensiv døgnbehandling, gruppeterapi og individuelle psykologsamtaler. Alt sammen udført med højeste grad af diskretion og mulighed for anonymitet.

Vores mål er at udruste hver enkelt klient med de værktøjer, der er nødvendige for at overvinde afhængighed og bevæge sig mod et sundere liv.

Vores behandlingstilbud omfatter:

Få hjælp på vores rusmiddelcenter i Aalborg

Kvalificerede behandlere

Hos AlfaRehab møder vi klienter og pårørende med stor forståelse for de komplekse udfordringer, der følger med afhængighed af rusmidler, medicin eller spil.

Vores team består af erfarne behandlere, hvoraf mange har egne erfaringer med misbrug enten direkte eller som pårørende.

Denne indsigt benyttes i arbejdet med at hjælpe dig ud af din afhængighed.

Gratis misbrugsbehandling

I overensstemmelse med Servicelovens § 101 tilbyder AlfaRehab behandling på vores misbrugscenter i Aalborg. Det betyder, at du kan:

  • Modtage gratis behandling for dit misbrug
  • Forblive anonym gennem hele behandlingsforløbet
  • Påbegynde din behandling senest 14 dage efter din første henvendelse.

Vi prioriterer hurtig adgang til behandling, og på vores misbrugscenter i Aalborg har vi ingen ventetid på opstart.

Fuld fortrolighed

Din misbrugsbehandling vil blive håndteret med fuld fortrolighed. Ingen oplysninger om dit behandlingsforløb registreres i offentlige eller private systemer, hvilket giver dig fuld kontrol over, hvem der skal vide, hvad du går igennem.

Ønsker du at forblive anonym gennem dit behandlingsforløb, bliver det respekteret, og du kan vælge kun at være kendt ved et klientnummer.

Vores mål er at sikre din tryghed og ro, og vi forstår vigtigheden af anonymitet for mange af vores klienter.

MISBRUGSBEHANDLING I AALBORG

AlfaRehab’s eget misbrugscenter

AlfaRehab’s center for rusmiddelbehandling ligger centralt i Aalborg på Vesterbro 18, 2TH. 9000 Aalborg.

Vores placering er let tilgængelige fra banegården, og der er gode forbindelser til offentlig transport i nærheden. For dem, der ankommer med bil, er der offentlige parkeringsmuligheder bag ejendommen.

Husk, at du altid kan ringe til os på tlf. (+45) 35 35 35 81, hvis du har brug for en anonym samtale, inden du starter i et behandlingstilbud for afhængighed.

Er du alkoholiker?

Tag testen her

Anonymt

Send besked

Gratis og uforpligtende

Ring 35 35 35 81

GODE BEHANDLINGSMULIGHEDER

Rusmiddelbehandling tilpasset dine behov

Herunder kan du se et udpluk af de behandlingsmuligheder, vi tilbyder for at hjælpe dig på din rejse væk fra afhængighed.

Bemærk, at vi også tilbyder fleksible løsninger i dit eget hjem samt online misbrugsbehandling, så du kan fortsætte din hverdag, mens du er i behandling.

Udredning og afrusning

Misbrugsbehandling hos AlfaRehab begynder med en udredning foretaget af vores sundhedsfaglige team.

Vurderingen omfatter både fysiske og psykiske undersøgelser, der er essentielle for at udforme et behandlingsforløb tilpasset dine behov.

Gratis misbrugsbehandling

Vores ambulante misbrugsbehandling er uden omkostninger, hvis du visiteres af Aalborg kommune. Vi bestræber os på, at tilpasse din behandling så du kan fortsætte dine dagligdagsaktiviteter.

Det betyder, at du kan opretholde dit normale liv og arbejde, mens du modtager den nødvendige behandling.

Intensiv dagbehandling

Har du brug for intensiv hjælp i begyndelsen af dit behandlingsforløb, udformer vi et program, hvor du har flere og længere møder med din misbrugsbehandler.

Den intensive dagbehandling gør dig klar til senere at overgå til ambulant behandling.

Døgnbehandling

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at starte dit behandlingsforløb med døgnbehandling, især hvis du har haft et længerevarende misbrug.

Døgnbehandling indebærer ofte en indledende afrusningsfase med abstinensbehandling efterfulgt af intensiv behandling i vores faciliteter i Aalborg.

Ofte stillede spørgsmål

Rusmiddelafhængighed kan have vidtrækkende konsekvenser for dit daglige liv, ligesom det kan påvirke familie, venner og kollegaer og skabe udfordringer i hverdagen.

Nedenfor besvarer vi nogle af de hyppigst stillede spørgsmål om misbrugsbehandling og rusmiddelafhængighed. Vi håber, du finder de svar, du leder efter – ellers skal du ikke tøve med at kontakte os på tlf. (+45) 35 35 35 81. Når som helst, dag eller nat.

Hvornår er man misbruger?
Man betragtes som misbruger, når man lider af afhængighed af et eller flere rusmidler, medicin eller spil. Afhængighed er, når man fortsætter med misbruget, selvom man er bevidst om de skadelige konsekvenser, det medfører.
Hvad er misbrug?
Misbrug er en tilstand, der involverer overdreven brug af rusmidler, herunder alkohol og stoffer, men også adfærd som ludomani eller afhængighed af receptpligtig medicin. Det er karakteriseret ved, at forbruget eller adfærden har en skadelig effekt på misbrugerens fysiske, mentale og sociale velbefindende.
Hvad er forskellen mellem misbrug og afhængighed?
Grundlæggende er der ikke forskel på at være misbruger eller være afhængig af rusmidler – det er to sider af samme sag.
Hvordan behandler man misbrug?
Behandling af misbrug omfatter ofte en kombination af eventuel afrusning, terapi og i nogle tilfælde medicin. Det afgørende er dog, at misbrugeren erkender årsagerne til sit misbrug.
Hvorfor udvikles et misbrug?

Hos AlfaRehab ser vi misbrug som en måde at håndtere andre bagvedliggende problemer på.
Det kan handle om brug af rusmidler eller adfærd som en måde at dæmpe psykiske problemer eller svære følelser på, eller det kan være et problem, der har udviklet sig på baggrund af receptpligtig medicin, som du ikke har fået hjælp til at trappe ud af.

Misbruget kan i sig selv med tiden udløse psykiske problemer som angst eller depression, og det kan være svært at fastslå, om de psykiske problemer eller misbruget opstod først. Hvis man lider af både misbrug og en psykiatrisk diagnose, betegnes dette som en dobbeltdiagnose, og det er afgørende, at behandlingen tager højde for begge aspekter.