Finansiering af misbrugsbehandling

Læs hvordan du kan betale for din behandling hos AlfaRehab

Få hjælp i dag

Muligheder for finansiering af din behandling

AlfaRehab tilbyder flere muligheder for hjælp og behandling gratis, men for nogle er den type behandling ikke enten tilstrækkelig eller kan ikke forenes med sine forpligtelser såsom familielivet eller jobbet.

  • Finansiering via sundhedsforsikring.
  • Finansieret af arbejdsgiver.
  • Visiteret fra kommunen.
  • Egenbetaling.

 

Finansieret gennem din sundhedsforsikring

Har du en sundhedsforsikring med misbrugsdækning – det kan enten være gennem din arbejdsplads eller din ægtefælle, vil forsikringen dække hele finansieringen af din behandling.

Bemærk at selvom du har forsikringen gennem din arbejdsplads, vil din arbejdsgiver ikke få at vide, at du tager forsikringen i brug. Både forsikringsselskabet og vi hos AlfaRehab har tavshedspligt. Du vælger derfor selv, om du vil fortælle det til din arbejdsgiver eller ej.

Få hjælp fra din arbejdsgiver

En anden måde at få hjælp til finansieringen af behandlingen kan dog netop være at gå til din arbejdsgiver. Der er flere virksomheder, der er villige til at betale for hele eller dele af behandlingen, når du ønsker afrusning og at blive behandlet for dit misbrug af alkohol.

Det skyldes flere ting. Først og fremmest kan det betyde, at fremtidigt sygefravær og faldende produktivitet bliver elimineret, før det bliver en for stor omkostning for virksomheden. Derudover betyder det også, at du efter en succesfuld alkoholafvænning kan få et nyt liv og komme tilbage som en loyal medarbejder.

Den økonomiske støtte til behandlingen vil også være fradragsberettiget for virksomheden. Der er derfor også en økonomisk fordel for virksomheden ud over det personlige aspekt – nemlig at få dig ud af alkoholmisbruget.

Bliv visiteret til behandling af kommunen

Ønsker du økonomisk hjælp til alkoholafvænning, er det også muligt at gå til din kommune. De kan starte en sag op, hvor de vurderer, om der er mulighed for at få finansieret behandlingen igennem kommunen.

Bliver visitationen godkendt, har du det, der hedder frit valg. Det vil sige, at du selv vælger et sted, der tilbyder den behandling, du er blevet visiteret til fra kommunen. Det gælder både for private og offentlige behandlingstilbud.

Hos AlfaRehab samarbejder vi for eksempel gerne med kommunen, hvis du er blevet visiteret til alkoholafvænning.

Egenbetaling

Har du selv midlerne og muligheden, kan du naturligvis også selv betale for din behandling.

Tænk på det som en investering i din fremtid. Og beløbet for behandling, er oftest mange gange bedre givet ud – og billigere, end det fortsatte misbrug.

Læs om: Priser for misbrugsbehandling

Få hjælp nu

Er du i tvivl om hvordan din behandling kan finansieres, så kontakt os hele døgnet, og og vi vil hjælpe dig videre.

Vi tilbyder en bred vifte af hjælp og behandlinger, og kan naturligvis også hjælpe dig.

AlfaRehab logo

Kontakt os

Finansiering af misbrugsbehandling

Vi tilbyder helhedsorienteret hjælp

Hos Alfa brænder vi for at gøre en forskel! Og med vores enorme erfaring og ekspertise, betegner vi os, som blandt de bedste på markedet.

Vi tilbyder specialiseret hjælp og viden fra vores fagligt kompetente personale.

FÅ HJÆLP NU