Hjælp til pårørende

AlfaRehab tilbyder gratis hjælp

Få hjælp i dag

Er du pårørende?

Vi tilbyder gratis hjælp til pårørende. Hvis du oplever af være bekymret for en ven eller et familiemedlem, kan en gratis anonym samtale med en af vores dygtige medarbejdere hjælpe dig.

Det er gratis at deltage i pårørende samtaler, både individuelt og i gruppe, og du kan gå der lige så lang tid, som du har brug for det. Sår healer forskelligt – også de mentale.

Mange oplever at være bekymrede i hverdagen over en som de har kær. Bekymringerne kan vise sig at have store konsekvenser for ens eget liv. Ofte ved man ikke hvad, man skal gøre eller gribe i og mange har allerede forsøgt at løse “problemet” på egen hånd. Men det som mange pårørende glemmer er, at man kan ikke ændre andre mennesker, men man kun kan ændre ens egen reaktion. 

Læs også: Hvordan konfronterer jeg en alkoholiker?

Rusmidlet alene er ikke problemet

Hos AlfaRehab anser vi ikke rusmidlet for at være det primære problem. Vi arbejder med de bagvedliggende problemstillinger og vi deler gerne ud af vores viden.

Dette kan være til stor gavn for mor, far, kæreste, venner, bedsteforældre og store børn.

Vi tilbyder også:

Pårørendegrupper

Mød andre som sidder i lignende situation som dig selv.

Familiebehandling

Professionel hjælp til hele familien. Lær at forstå hinanden bedre.

Lad os hjælpe

Hos AlfaRehab kan du altid få hjælp!

Morten, Henrik og Dorte sidder klar ved telefonerne for at hjælpe dig.

Er du pårørende til en alkoholiker eller misbruger, er du altid velkommen til en uforpligtende snak.

Hjælp til pårørende

Du er ikke alene som pårørende

Sundhedsstyrelsen estimerer, at cirka 585.000 danskere har et skadeligt alkoholforbrug, mens cirka 140.000 danskere er afhængige af alkohol.

Et alkoholmisbrug rammer ikke kun den alkoholafhængige!

Læs også:  Jeg pårørende til en alkoholiker.

Man anser rusmiddelforbruget som stigende i Danmark. Der er på grund af datasammenlægning ikke helt styr på præcist hvor mange der er.

Det seneste estimat fra 2010 viser, at antal personer med et stofmisbrug i Danmark skønnes at være 33.000. Knap 11.000 af disse skønnes alene at være personer med et hashmisbrug.

Er du bekymret for en, du holder af?

De pårørende spiller ofte en stor rolle i, at en yngre person får behandling for sin afhængighed. Desværre kan der nemt opstå konflikter, hvis du tager en uhensigtsmæssig tilgang til samtalen om misbrugsproblemer. Derfor tilbyder vi også råd og vejledning til pårørende, så du kan tage snakken på den bedst mulige måde.

Derudover har vi også en række tilbud, som er specifikt til pårørende. Det kan bl.a. være individuelle samtaler med en af vores behandlere, eller det kan være samtaler i pårørendegrupper, hvor der er andre i samme situation. Du skal nemlig ikke blot huske at passe på misbrugeren, men også på dig selv.

Læs også: At være pårørende til en misbruger

Hør om mulighederne for vores hjælp

Det kan være et stort skridt at tage telefonen og ringe op til nogen man ikke kender og tale om private problemer. Men du kan være helt rolig, vi behandler naturligvis din henvendelse anonymt.

Vores mål er blot at vejlede dig i strategier, der kan hjælpe dig med at hjælpe din pårørende.

Så kontakt os på telefonen eller brug vores kontaktformular. Så tager vi en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig!