Substitutionsbehandling

Vi sidder klar til at hjælpe dig ud af dit misbrug

Få hjælp i dag

Hvad er substitutionsbehandling?

Substitutionsbehandling er en medicinsk behandling med substitutionsmedicin.
Formålet er at stabilisere dig, din hverdag og dit misbrug så du får en god udgangspunkt for en positiv videre behandling.

Substitutionsbehandling er altså medicin man indtager, så man undgår abstinenssymptomer fra de præparater (fx morfin, metadon, heroin el.lign.) man har været afhængig af og har en fysisk afhængighed af.

Læs også: Hvad er medicin?

Hvis man er meget afhængig af sine rusmidler kan substitutionsbehandling være det der gør, at misbrugeren har mod på videre behandling. Desuden lindrer substitutionsbehandling en udtrapning når man har udviklet toleransudvikling af et rusmiddel.

Lad os hjælpe

Har du brug for hjælp til at håndtere et misbrug eller har du brug for hjælp til en pårørende?

Kontakt os helt anonymt og vi hjælper dig videre i processen.

Plan for udtrapning af medicin

Du behøver ikke være medicinfri for at starte i Alfas misbrugsbehandling. Vi tilbyder en vej fri af stofferne, mens du får medicin. Du laver en plan for udtrapning af medicinen sammen med vores psykiater.

Du vil blive tilbudt den samme kvalitet af terapeutisk behandling, som der kendetegner den stoffrie behandling. Alfas behandling af misbrug vil gøre det muligt for dig at nå dit mål om at komme helt fri af medicinen.

Vores kvalificerede psykiater vil følge dig igennem hele processen og vores dygtige misbrugsbehandlere vil hjælpe dig til at lære nye strategier, som du kan bruge til at standse misbruget. Læs mere om medicinsk misbrugsbehandling.
Terapi bør indgå i din misbrugsbehandling

Hos Alfa anbefaler vi altid at enhver behandling suppleres med terapi, så man kommer ind til årsagen bag misbruget.

Der findes ingen direkte substitutionsbehandling definition, men hos Alfa kender vi branchen og har kompetent personale der vurderer om man har behov for substitutionsmedicin for at trappe ud af et misbrug. Vil du høre mere, eller ønsker du substitutionsbehandling – så kontakt os gerne og hør mere om dine muligheder.

Hos Alfa rådgiver og hjælper vi alle ugens syv dage.

Hvordan kommer man ud af et misbrug?

Hos Alfa laver du en plan for udtrapning af medicinen sammen med vores psykiater. Du vil blive tilbudt den samme kvalitet af terapeutisk behandling, som der kendetegner den stoffrie behandling. Alfas behandling af misbrug vil gøre det muligt for dig at nå dit mål om at komme helt fri af medicinen. Vi har et helt team af behandlere der står klar til at støtte og hjælpe dig og lære dig en masse nyt om dig selv og dit liv.

Vores kvalificerede psykiater vil følge dig igennem hele processen og vores dygtige misbrugsbehandlere vil hjælpe dig til at lære nye strategier, som du kan bruge til at standse misbruget.

Forandringsgruppen

Forandringsgruppen er et tilbud til dig, som vil være fri for medicin og i forandringsgruppen kan du blive afklaret om retningen i dit liv samtidig med at du adgang til alle de medarbejderressourcer, der er hos AlfaRehab.

Læs også: Medicinsk misbrugsbehandling.

Føler du at du sidder fast?

Hvis du gerne vil ud af din substitutionsmedicin – det kan være metadon eller lignende – så kan Alfa hjælpe dig med terapeutisk og medicinsk behandling.

Det kan også være, at du har et misbrug af alkohol og stoffer ved siden af, som du gerne vil ud af?

Ofte stillede spørgsmål om misbrug og behandling:

Hvem ordinerer substitutionsbehandling?

Den praktiserende læge kan ordinere substitutionsmedicin eller henvise videre til en misbrugscenter som Alfa. Hos os er det vores psykiatere, der står for medicineringen i tæt samarbejde med det øvrige behandlerteam. 

Hvordan får man substitutionsbehandling?

Som med al anden medicin skal man have professionelle inde over en eventuel behandling. Derfor er det kun lægen eller rusmiddelcentret hjælper misbrugere i substitutions- og misbrugsbehandling.

Hvorfor bliver man misbruger?

Det er meget forskelligt hvad der gør, at et menneske udvikler en afhængighed og et stofmisbrug. For nogle er det opvæksten, psykisk sygdom, smerter, stress eller flugt fra virkeligheden. Som regel er årsagen ganske kompleks og ofte smertefuld. Derfor er det så vigtigt at man altid også modtager terapeutisk behandling så man mentalt rustes til at stå imod fristelserne.

Hvordan kommer man ud af substitutionsbehandling?

Hvis du gerne vil ud af din substitutionsmedicin – det kan være metadon eller lignende – så kan Alfa hjælpe dig med terapeutisk og medicinsk behandling. Det kan også være, at du har et misbrug af alkohol og stoffer ved siden af, som du gerne vil ud af? Du behøver ikke være medicinfri for at starte i Alfas misbrugsbehandling. Vi tilbyder en vej fri af stofferne, mens du får medicin. Det gør vi fordi vi er eksperter på afhængighed og forstår og behandler fysisk og psykisk afhængighed.
Hjælp til kokainmisbrug

Du har frit lægevalg

Vores psykiater vil tage godt imod dig, og i samarbejde vil I lægge en plan for dit forløb.

Der er valgfrihed på området for substitutionsbehandling (læs mere om valgfrihed hos gadejuristen.dk her).

Så selvom du allerede er indskrevet i et andet regi, kan du ringe til AlfaRehab, hvis du hellere vil have behandlingen hos os. Ring til os for at høre mere om dine muligheder.

Vi tilbyder både døgn- og ambulant behandling.

FÅ HJÆLP NU