Menu

Substitutionsbehandling

Effektiv medicinsk behandling for reducering abstinenser

Substitutionsbehandling

Oplever du også, at dit forbrug af rusmidler har overtaget dit liv? Og ved du også at dit forbrug ikke er en holdbar løsning?

Stopper du med dit rusmiddel, vil du ofte opleve abstinenser – hvilket kan være en stor udfordring.

Når du er stoppet med rusmidlet og er startet i behandling kan en substitutionsbehandling være nødvendig for at opnå de ønskede resultater.

Substitutionsbehandling er altså medicin man indtager, så man undgår kraftige abstinenssymptomer fra de præparater man har været afhængig af. Desuden lindrer substitutionsbehandling en udtrapning når man har udviklet toleransudvikling af et rusmiddel.

Substitutionsbehandling

Ring anonymt til os allerede i dag på telefon 35 35 35 81

Du kan også sende os en besked i vores kontaktformular, eller vi kan ringe dig op.

HUSK: Du er anonym og din henvendelse er uforpligtende.

Anmeldelse-Alfa-Kobenhavn

Taknemmelig!

I dag har jeg ikke længere brug for de tåbelige stoffer for at få hverdagen til at fungere.

Jeg er så glad for at blive set og hørt!

Tak til Alfa – lifesavers er hvad i er!

Anmeldelse-Alfa-Kobenhavn

Min datter er tilbage

Min datter var kommet ud på et sidespor og hendes venner var bestemt ikke dem der hjalp- tværtimod.

Efter en god behandling hos AlfaRehab er hun tilbage til den hun var. Hun spiser, smiler og er bare glad. Jeg er så lykkelig!

Anmeldelse-Alfa-Kobenhavn

Nu er jeg clean!

Jeg var på Alfa og fik en fantastisk hjælp. Personalet er super dygtige, og omsorgsfulde,jeg har nu været clean i 5 et halvt år.

Og uden den mulighed havde jeg ikke været clean, det er et varmt og trygt sted. De gør det så godt!!

Hvad er substitutionsbehandling?

Substitutionsbehandling er en medicinsk behandling med en substitutionsmedicin, som hjælper med at stabilisere dig og dit forbrug af rusmidler.

Substitutionsbehandling er altså medicin man indtager, så man undgår abstinenssymptomer fra de præparater (fx morfin, metadon, heroin el.lign.) man har været afhængig af.

Hvis man er meget afhængig af sine rusmidler kan substitutionsbehandling være netop den hjælp som gør, at du har mod på den videre behandling. Desuden lindrer substitutionsbehandling en udtrapning af rusmidler når man har udviklet en høj toleranse.

Substitutionsbehandling

“Jeg var aldrig kommet ud af mit herionmisbrug hvis ikke jeg havde fået medicinsk hjælp! Bare tanken om at være alene uden mit stof skræmmer mig stadig”

Bliver jeg ikke bare afhængig af substitutionsmedicinen?

Du behøver ikke være fri fra denne medicin for at starte i vores typiske misbrugsbehandling. Vi tilbyder dig simpelthen en vej ud af rusmidlerne, alt imens du modtager din substitionsmedicin.

Du vil blive tilbudt den samme kvalitet af terapeutisk behandling, som i sidste ende vil gøre dig fri af både dit oprindelige misbrugsproblem, og substitionsmedicinen.

Vores kvalificerede psykiater vil følge dig igennem hele processen og vores dygtige misbrugsbehandlere vil hjælpe dig til at lære nye strategier til livet, som du kan bruge til at standse dit forbrug af rusmidler.

Læs mere om: Medicinsk misbrugsbehandling.

Kontakt os helt anonymt – hele døgnet

Vil du høre mere om vores hjælp? Både dig der tager stoffer, men i også dig der er pårørende

Du skal blot kontakte os. Vi sidder klar døgnet rundt.

Q&A om substitutionsbehandling

De oftest stillede spørgsmål om misbrug og behandling

Vi har tilbudt professionel hjælp og behandling til overforbrug af rusmidler i mere end 15 år.

Vi møder mange spørgsmål – fra både personen som selv er bruger, men også fra de pårørende som oplever rusmiddelproblemer helt tæt på.

Sidder du selv med spørgsmål?

Hvem ordinerer substitutionsbehandling?

Den praktiserende læge kan ordinere substitutionsmedicin eller henvise videre til en misbrugscenter som Alfa. Hos os er det vores psykiatere, der står for medicineringen i tæt samarbejde med det øvrige behandlerteam.

Hvordan kommer man ud af substitutionsbehandling?

Hvis du gerne vil ud af din substitutionsmedicin – det kan være metadon eller lignende – så kan Alfa hjælpe dig med terapeutisk og medicinsk behandling.

Det kan også være, at du har et misbrug af alkohol og stoffer ved siden af, som du gerne vil ud af? Du behøver ikke være medicinfri for at starte i vores misbrugsbehandling.

Hvordan får man substitutionsbehandling?

Som med al anden medicin skal man have professionelle inde over en eventuel behandling. Derfor er det kun lægen eller rusmiddelcentret hjælper misbrugere i substitutions- og misbrugsbehandling.

Hvorfor bliver man misbruger?

Det er meget forskelligt hvad der gør, at et menneske udvikler en afhængighed og et stofmisbrug. For nogle er det opvæksten, psykisk sygdom, smerter, stress eller flugt fra virkeligheden. Som regel er årsagen ganske kompleks og ofte smertefuld. Derfor er det så vigtigt at man altid også modtager terapeutisk behandling så man mentalt rustes til at stå imod fristelserne.

Husk – Du har frit lægevalg

Vores psykiater vil tage godt imod dig, og i samarbejde vil I lægge en plan for dit forløb.

Der er valgfrihed på området for substitutionsbehandling.

Så selvom du allerede er indskrevet i et andet regi, kan du ringe til AlfaRehab, hvis du hellere vil have behandlingen hos os.

Kontakt os for at høre mere om dine muligheder. Bemærk at vi både tilbyder døgn- og ambulant behandling særligt tilpasset netop dig.

Kontakt os anonymt

Har du brug for hjælp til dig selv, eller en som står der nært?

Telefonen er åben hele døgnet og du kan altid skrive til os her.