Du er her: Forside » Rusmidler » Hvor lang tid er hash i blodet?

Hvor lang tid er hash i blodet?

Få hjælp i dag

Viden om hash

Søger du information om, hvor længe hash kan spores i kroppen, efter det er indtaget?

Hvad mange ikke ved er, at hash i blodet kan spores, længe efter at man har røget en joint, der indeholder cannabis. Men hvor lang tid er der egentlig tale om?

I denne artikel kan du læse meget mere om, hvor længe hash kan spores i blod, spyt og urin.

Hvor længe kan hash spores i kroppen?

Hash kan normalt spores i kroppen i fire dage, efter at det er indtaget. Har du et massivt forbrug af hash, vil det kunne spores i op til otte uger efter sidste indtag.

Hvor lang tid hash kan spores i blod, spyt eller urin afhænger blandt andet af den cut-off-værdi, som testen har. Samtlige tests har en såkaldt cut-off-værdi for det stof, der testes for. En cut-off-værdi er grænseværdien, som producenten af testen har angivet, og det er altså grænsen for, hvornår testen viser et positivt resultat.

Cut-off-værdien er næsten den samme, selvom testene er fremstillet af forskellige producenter. Til gengæld er der forskel på stofferne. For eksempel optages og nedbrydes hash og amfetamin forskelligt i kroppen.

Lad os hjælpe

Har du selv, eller en pårørende brug for hjælp til at håndtere et misbrug eller overforbrug af hash?

Kontakt os helt uforpligtende og hør mere om vores tilbud for hjælp og behandling.

hash i blodet

Hvor længe kan hash spores i blodet?

Det er svært at give et præcist svar på spørgsmålet om, hvor lang tid hash er at spore i blodet. Der er nemlig flere forskellige faktorer, som gør sig gældende i den forbindelse. Derfor er det individuelt, hvor længe man tester positiv for hash i en blodprøve.

Dog mener man, at hash kan spores i blodet i op til syv døgn ved et dagligt indtag. Har du kun røget hash en enkelt gang, er det efter sigende muligt at spore det i cirka et døgn.

Læs også: Hvad er hash?

Hvordan sporer man hash i blodet?

Når man sporer hash i blodet, gør man det ud fra et aktivt stof i cannabis. Det hedder THC.

Hvis du ryger en joint hver dag i en længere tidsperiode, ophober THC sig i kroppens fedtvæv. Det kan i visse tilfælde spores i flere måneder, efter at man har taget en test.

Det kommer altså bag på de fleste mennesker, hvor længe man egentlig har THC i blodet.

Hvor lang tid kan hash spores i spyt?

Hash kan som regel spores i spyt op til to dage, efter at man har indtaget det. Det er svært at spore hash i spyt, da THC næsten ikke kan måles ved en spyttest. Det skyldes, at stoffet er længe om at passere fra blod til spyt.

Når man måler hash i spyttet, er det THC, man måler, fordi det er THC, der bliver frigivet i din mundhule, når du ryger en joint. Dog bliver det aktive stof ikke lagret i din krop. Det vil sige, at det ret hurtigt forsvinder fra spyttet, og det kan derfor ikke måles i særlig lang tid.

I den forbindelse gælder tommelfingerreglen, at jo større en mængde af det pågældende stof du har indtaget, jo længere tid vil det kunne spores i din krop. Har du et stort forbrug af hash, er det derfor muligt at spore THC i din krop i længere tid end normalt.

Hvis du har et hashmisbrug, kan du allerede i dag tage kontakt til AlfaRehab. Vi er eksperter, når det kommer til behandlingen af et hashmisbrug. Du kan desuden læse mere om hashmisbrug her.

Hvor lang tid kan hash spores i urin?

Har du et regelmæssigt forbrug af cannabis, kan THC spores i din urin i op til tre til fire uger, efter at du har indtaget det. Anvender du kun stoffet sjældent, vil det formentlig kunne spores i din urin i fem til syv dage ved indtag af 50 ng/ml. Der er dog kun tale om et estimat, eftersom forskellige faktorer, f.eks. omfanget af indtaget og de fysiologiske forhold, også spiller en rolle. 

Følgende eksempler tager afsæt i et indtag på 50 ng/ml:

  • Et enkelt indtag: 1-4 døgn
  • Et sporadisk misbrug: 7-10 døgn
  • Et dagligt misbrug: 4-8 uger.

Er der tale om et indtag på 200 ng/ml, gælder følgende:

  • Et enkelt indtag: 1-3 døgn
  • Et sporadisk misbrug: 2-4 døgn
  • Et dagligt misbrug: 12-16 døgn.

Dog skal det nævnes, at sporingstiden varierer afhængig af omfanget af misbruget. Derfor kan sporingstiden sagtens være længere end angivet. Det er desuden værd at bemærke, at niveauet af THC i urin godt kan være meget højt i visse perioder, selvom du ikke har indtaget stoffet på ny.

Har du et hashmisbrug, som du har brug for professionel hjælp til, kan du få hjælp hos Alfa. Du kan også vælge at kontakte Alfa, hvis du er pårørende til en person med et misbrug. Det kan være din kæreste, din ven eller et nært familiemedlem.

Bilkørsel med hash i blodet

Det er ulovligt at køre i bil, hvis du har 0,001 mg THC pr. kilo blod i kroppen. Det vil sige, at det er ulovligt at køre med meget små mængder af THC i blodet.

Hvis du har en lav mængde af THC i dit blod, mens du kører bil, vil du få en halv måneds nettoløn i bøde og et klip i kørekortet.

Har du en høj koncentration i dit blod, får du enten en ubetinget frakendelse af dit kørekort i tre år eller en betinget frakendelse samt en bøde på en måneds nettoløn.

Når det gælder kørsel med hash i blodet, skal man altså passe rigtig meget på. Generelt bør man ikke køre med hash i blodet.

Bliv stoffri med anonym misbrugsbehandling

Er du bekymret for dig selv eller en, du holder af? Så står vi klar med professionelle råd og vejledning samt mulighed for fleksibel og anonym misbrugsbehandling. Du skal blot tage det første skridt og række ud.

Så tager vi en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe!