Menu

Misbrugscenter i Hillerød

På vores misbrugscenter i Hillerød tilbyder vi hjælp til dig, der kæmper med misbrug – hvad enten det er stof-, alkohol – eller medicinafhængighed.

Kontakt os, hvis du har brug for hjælp på :35 35 35 81

Landsdækkende behandlinger

Få hjælp 24/7 alle ugens dage

Vi hjælper flere hundrede personer årligt

Sundhedsfaglige behandlere

Gratis misbrugsbehandling AlfaRehab

Anonym rusmiddelbehandling

Professionel misbrugsbehandling i Hillerød

Hos AlfaRehab har vi et tæt samarbejde med Hillerød kommune, og derfor kan vi tilbyde gratis behandling for alle former for misbrug, hvis du visiteres af kommunen.

På vores misbrugscenter vil du få hjælp af professionelle behandlere med stor forståelse for og erfaring med din situation. Vi møder både dig og dine pårørende i øjenhøjde.

Ønsker du en fortrolig samtale, er du altid velkommen til at ringe til os på tlf. (+45) 35 35 35 81 eller sende en mail, så vi kan aftale nærmere.

FAQ: Værd at vide om rusmiddelbehandling

Leder du efter et misbrugscenter i Hillerød, har du sikkert mange spørgsmål. Vi har samlet dem, vi oftest får, og giver dig svarene her.

Har du flere spørgsmål, så læs med neden for, eller kontakt os på: (+45) 35 35 35 81, så vi kan hjælpe dig.

Hvad koster misbrugsbehandling i Hillerød?

Bliver du henvist af kommunen, kan misbrugsbehandling være gratis. Derudover er der mulighed for at dække omkostningerne gennem en privat sundhedsforsikring, ligesom du naturligvis kan vælge selv at betale for behandlingen.
Prislisten finder du her.

Hvilke former for misbrug behandler AlfaRehab i Hillerød?

Hos AlfaRehab i Hillerød kan du få behandling for alle former for stofmisbrug, alkoholmisbrug samt afhængighed af receptpligtig medicin.

Kan mine pårørende få hjælp hos AlfaRehab i Hillerød?
Ja, pårørende kan også få vejledning og samtaler på vores misbrugscenter i Hillerød. De pårørende spiller ofte en stor rolle i misbrugerens tilbagevenden til hverdagen, og derfor er det vigtigt med god støtte til alle involverede.
gule stjerner

Taknemmelig!

Jeg kan ikke sige med sikkerhed hvilke del af indsatsen der har været udslagsgivende.

Men summen af kardemommen er, at  jeg i dag ikke længere har behov for at drikke på daglig basis som jeg havde den dag, da jeg ringede.

gule stjerner

Fri for alkohol

Jeg var dybt ulykkelig den dag jeg ringede første gang og jeg drak som en hest! uden at forstå at den sorg jeg søgte glemsel for på bunden af en flaske, blot blev forstærket af  den forpulede alkohol.

Det ved jeg i dag. Og det er helt sikkert takket være mit forløb.

gule stjerner

Nu er jeg ædru

Jeg var på AlfaRehab og fik en fantastisk hjælp. Personalet er super dygtige, og omsorgsfulde,jeg har nu været ædru i 5 et halvt år.

Og uden den mulighed havde jeg ikke været ædru, det er et varmt og trygt sted. De gør det så godt!!

At være vidne til et misbrug

Find støtte og rådgivning i Hillerød

Det er ofte både frustrerende og udfordrende at være tæt på en person, der kæmper med en afhængighed, uanset om det er stofmisbrug eller  alkoholisme.

Følelser som hjælpeløshed, vrede og sorg afløser hinanden, og det er svært at vide, hvad man skal og ikke skal gøre for at hjælpe misbrugeren – og ikke mindst sig selv.

Hos AlfaRehab forstår vi de komplekse følelser, der følger med at have en nærtstående, som kæmper med et misbrug. Du er altid velkommen til at kontakte os på tlf. (+45) 35 35 35 81, hvor vi er klar til at lytte, hjælpe og tilbyde den støtte, du har brug for.

Rusmiddelcenter i Hillerød

Misbrugsbehandling på dine præmisser

Alkohol og misbrugsbehandling hos alfa i København

Misbrugsbehandling skal tilpasses den enkelte for at virke.

Derfor lægger vi altid et individuelt behandlingsprogram, der indeholder præcis de elementer, du har brug for – om det er afrusning og døgnbehandling eller samtaler og ambulant behandling.

Behandling på vores misbrugscenter foregår med henblik på at give dig de nødvendige værktøjer til at blive fri af din afhængighed og fortsætte livet og hverdagen uden rusmidler.

Vores behandlingstilbud omfatter:

Få hjælp på vores misbrugscenter i Hillerød

Professionelle behandlere

Hos AlfaRehab bliver du mødt af behandlere, der har stor erfaring med misbrugsbehandling og de komplekse følelser, der er i spil både før, under og efter behandlingen – både hos dig og dine pårørende.

I vores team af behandlere vil du desuden opdage, at mange kan nikke genkendende til din situation, da de enten selv har været i behandling for misbrug eller har været pårørende til en misbruger.

Gratis misbrugsbehandling

Servicelovens § 101 giver mulighed for misbrugsbehandling gennem Hillerøds kommune, hvilket blandt andet omfatter:

• Gratis behandlingsprogrammer

• Anonym behandling

• Hurtig behandlingsopstart

Vores misbrugscenter i Hillerød har ingen ventetid, og det betyder, at du kan starte din behandling med det samme.

Fuld diskretion

Hos AlfaRehab prioriterer vi din fortrolighed under hele behandlingsforløbet.

Vi garanterer, at ingen oplysninger om dig og din behandling bliver dokumenteret eller delt, så du bevarer kontrollen over, hvem der skal kende til dit forløb.

Vi ønsker at skabe et trygt og behageligt miljø for alle vores klienter, og vi anerkender, at det for mange er lig med fortrolighed og anonymitet.

Misbrugscenter

AlfaRehab i Hillerød

Vores misbrugscenter ligger centralt på Helsingørsgade 8C, 3400 Hillerød.

Det er nemt at komme til adressen både til fods eller på cykel og med offentlig transport. Er du i egen bil, kan du parkere flere steder på offentlig vej, og der findes et stort P-Hus på Østergade 3, 3400 Hillerød.

Har du behov for en fortrolig samtale med en af AlfaRehabs behandlere for at vurdere, om vores behandlingstilbud er det rette for dig, kan du ringe på tlf. (+45) 35 35 35 81. Vi tager telefonen døgnet rundt, og du skal ikke tøve med at kontakte os, hvis du har brug for hjælp.

Er du alkoholiker?

Tag testen her

Anonymt

Send besked

Gratis og uforpligtende

Ring 35 35 35 81

Individuelt behandlingsforløb

Misbrugsbehandling tilpasset dine behov

Der er mange muligheder, når du skal i behandling for afhængighed, og det er vigtigt for os at finde en løsning, der passer dig.

Ønsker du at fortsætte en almindelig hverdag med arbejde og sociale arrangementer, tilbyder vi fleksible alternativer som hjemmebehandling og online behandling.

Udredning og afrusning

Misbrugsbehandling hos AlfaRehab i Hillerød starter med en udredning, der foretages af vores sundhedsfaglige personale for at vurdere din tilstand.

En udredning omfatter både fysiske og mentale undersøgelser, som vi skal bruge til at planlægge et behandlingsprogram, der passer præcis til dig.

Gratis misbrugsbehandling

Bliver du henvist af Hillerød kommune, kan du få gratis rådgivning og behandling af dit misbrug hos AlfaRehab, så du kan blive fri af din afhængighed.

Gratis misbrugsbehandling foregår ambulant, mens du bor i dit eget hjem, hvilket gør det nemt at fastholde de daglige rutiner og passe dit arbejde.

Intensiv dagbehandling

Har du behov for massiv støtte i begyndelsen, kan vi tilrettelægge et behandlingsprogram, der indeholder flere og længere møder med din behandler.

Intensiv dagbehandling sikrer, at du får den støtte, du har brug for, og forbereder dig samtidig på overgangen til ambulant misbrugsbehandling.

Døgnbehandling

Døgnbehandling kan være nødvendigt i tilfælde, hvor misbruget har stået på i længere tid, og misbrugeren ikke er klar til ambulant behandling.

Et døgnbehandlingsprogram vil typisk indebære en afrusningsfase med abstinenser samt et efterfølgende behandlingsprogram på et af vores misbrugscentre.

Få svar på dine spørgsmål

Afhængighed og misbrug kan skabe uro og forstyrrelser ikke kun i dit eget liv, men også hos dem, der står dig nært. Og det er ikke kun dig, der kan have spørgsmål – det kan dem omkring dig også.

I det følgende svarer vi på nogle af de mest almindelig spørgsmål om behandling af misbrug og afhængighed generelt.

Du er velkommen til at ringe på tlf. (+45) 35 35 35 81, hvis du har flere spørgsmål.

Hvornår er man misbruger?
Man betragtes som misbruger, når man har udviklet en afhængighed af stoffer, medicin eller spil, der er vedvarende på trods af skadelige konsekvenser for den afhængige.
Hvad er definitionen på misbrug?
Misbrug er karakteriseret ved et overdrevet forbrug af alkohol, rusmidler eller spil. Et forbrug der resulterer i negative konsekvenser både for misbrugeren og dennes omgivelser.
Hvordan adskiller misbrug og afhængighed sig fra hinanden?
Misbrug og afhængighed er tæt beslægtet og ofte bruges begge begreber om de samme situationer. Man kan dog godt være misbruger uden af være fysisk afhængig af rusmidler eller spil – her er det i stedet psykisk afhængighed, der spiller ind.
Hvordan behandles misbrug?
Hos AlfaRehab fokuserer behandlingen af misbrug på hele mennesket. Der kan være elementer som afrusning, terapeutiske interventioner og i nogle tilfælde medicin indeholdt i behandlingsplanen, men vigtigst af alt er det, at misbrugeren anerkender sit behov for hjælp, så de underliggende årsager til misbruget kan behandles.
Hvorfor udvikles et misbrug?

Ofte indikerer misbrug tilstedeværelsen af andre udfordringer, såsom indre konflikter og følelser der er svære at håndtere. Afhængigheden kan også være et resultat af brugen af receptpligtig medicin uden tilstrækkelig vejledning om nedtrapning.

I visse tilfælde kan psykiske lidelser som angst og depression være den primære årsag til misbruget, mens det i andre tilfælde kan opstå som konsekvens af misbruget.

Det er essentielt at behandlingen adresserer både eventuelle psykiske lidelser sammen med misbruget for at sikre en fyldestgørende behandling.