Alkoholbehandling i Aalborg: Få professionel hjælp i dag

Få hjælp i dag

Rådgivning og alkoholbehandling i Aalborg

Fylder alkohol for meget i dit liv?

Hos AlfaRehab tilbyder vi professionel alkoholbehandling og rådgivning i hele landet. Også for dig der bor i Aalborg. Vi har diskrete placeringer, så du kan besøge os i fred og ro. Kontakt os for at finde vores alkoholbehandling nærmest dig.

Vores har fleksible behandlingsforløb, hvor du kan bo derhjemme og passe dit job, mens du får behandling for dit alkoholmisbrug.

Vores mission er at hjælpe dig tilbage til et ædrueligt liv – et liv uden afsavn eller begrænsninger. Det kan være at stoppe med at drikke uden hjælp, og vi ved, at der ikke findes én løsning, som passer til alle. Derfor har vi udviklet et behandlingsprogram, der tilpasses netop dine behov og forudsætninger.

Medarbejderne i AlfaK har relevante uddannelser og stor erfaring med behandling af alkohol- og stofmisbrug fra både private og offentlige misbrugsbehandlingstilbud.

Nogle af medarbejderne har også selv prøvet på egen krop, hvordan det er at være misbruger eller pårørende til en misbruger, og derfor har de en særlig forståelse for, hvad vores klienter gennemgår under behandlingen.

Søger du behandling?

Har du brug for hjælp til at håndtere et alkoholmisbrug eller har du brug for hjælp til en pårørende?

Kontakt os helt uforpligtende

Alkoholbehandling Aalborg

Sådan foregår alkoholbehandling i Aalborg

Er du bosat i Aalborg kommune kan du få gratis og anonym alkoholbehandling og rådgivning på alle kommunale alkoholbehandlingstilbud. Hvis du ønsker behandling hos os, kan du ringe til os og bestille en tid til en uforpligtende samtale.

Fælles for alkoholbehandling er, at der fokuseres på, hvordan den enkelte person kan få værktøjer til at leve et liv uden alkohol. I vores behandling inkluderer vi både pædagogiske, sociale og psykologiske metoder.

Se også: Misbrugsbehandling i Aalborg

Udredning og afrusning

Når din behandling skal påbegyndes, vil du først blive udredt af sundhedsfagligt personale. Det er en proces, hvor du skal igennem fysiske og psykologiske undersøgelser, så vi kan planlægge det bedste behandlingsforløb for dig.

Udredningen skal også vise os, om du har behov for abstinensbehandling, hvor du gennemgår en periode med afrusning. Dette foregår typisk på en døgninstitution under dagligt lægeligt tilsyn.

 

 

 

Døgnbehandling

Måske vil det være nødvendigt, at du får døgnbehandling i starten af dit forløb. Det kan være fordi, du skal igennem afrusning i et forløb med abstinensbehandling, eller fordi du har behov for intensiv alkoholbehandling.

Denne del af forløbet giver dig ro og tid til at opbygge den selvindsigt og de redskaber, der skal til for at skabe en god og ædruelig hverdag. Du skal arbejde sammen med det sundhedsfaglige personale intensivt med alt det, der ligger bag dit alkoholmisbrug, så du forstår, hvordan dit misbrug er opstået.

 

Ambulant behandling

Det kan være, at du skal igennem ambulant behandling. Her bor du hjemme og passer dit liv, familie, venner og arbejde eller studie, mens du får behandling hos os, når det passer ind i dit liv.

Det er ofte den bedste løsning for personer, der har et relativt stabilt netværk af venner og familie, men som har brug for professionel hjælp til at stoppe med at drikke.

Måske bliver det nødvendigt at kombinere din døgnbehandling med et ambulant behandlingsforløb, så du kan få intensiv støtte, efter du er kommet hjem igen. Det kan vi hos AlfaRehab sagtens planlægge efter.

 

Hvorfor vælge alkoholbehandling hos AlfaRehab?

Vores klienter og deres pårørende er altid i fokus, og vi lægger vægt på at skræddersy et individuelt behandlingsforløb til netop dine behov.

Her er to gode grunde til, at du skal vælge AlfaRehab som dit behandlingssted:

Alkoholbehandling Aalborg

1) Du møder kompetente og dygtige behandlere

Hos AlfaRehab vægter vi det faglige niveau højt og anvender anerkendte og effektive behandlingsmetoder. Vi er kendt for at have en høj grad af professionalisme blandet med en familiær omgangstone, som vores klienter er glade for.

2) Du møder behandlere, der forstår din situation

Det er vigtigt for os, at vi møder vores klienter og deres pårørende i øjenhøjde og med forståelse for, hvad de gennemgår.

En stor del af vores medarbejdere har prøvet på egen krop, hvordan det er at være misbruger eller pårørende til en misbruger, og derfor har de en helt særlig forståelse for, hvad vores klienter gennemgår under behandlingen.

Vores værdisæt

Vi tror på, at behandlingen skal hjælpe borgeren til at:

  • afklare egne værdier
  • opbygge evnen til at reflektere
  • (gen)skabe sunde relationer

Vi anser misbruget som et symptom på underliggende problemstillinger, og når disse afhjælpes vil borgerens følelsesmæssige fundament og refleksionsevner være tilstrækkelige til at opnå og vedligeholde et liv uden brug af rusmidler.

Medmenneskelighed, selvstændighed og personlig udvikling er tre vigtige elementer i alle vores behandlingsforløb, og alt afhængig af hvilken behandlingspakke der er tale om, vil det være muligt at blive tilbudt:

  • Løsningsorienteret gruppeterapi
  • Undervisning
  • Forebyggende rådgivning og terapi
  • Psykologsamtaler og psykiatrisk tilsyn efter behov
  • Omfattende socialrådgivning og familiebehandling
  • Gruppetræning med fokus på kropsbevidsthed og relationer
  • NADA akupunktur

Er du bekymret for en, der drikker for meget?

Som pårørende til en, der drikker for meget, bliver din dagligdag også påvirket af misbruget, men det kan være svært at konfrontere en af sine nærmeste med, at deres alkoholindtag har taget overhånd.

Til gengæld viser det sig, at det næsten altid er de pårørende, der i sidste ende er afgørende for, at en person med et alkoholmisbrug går i behandling.

Den svære dialog er vigtig!

Det er typisk de pårørende, der er de første til at se alvoren i drikkeriet, og ofte er de klar over behovet for alkoholbehandling, længe inden alkoholikeren selv når denne erkendelse.

Derfor er det vigtigt at vide, at du som pårørende spiller en afgørende rolle i alkoholikerens behandlingsforløb, og vi vil altid være åbne for at tale med dig om din rolle og dine bekymringer.

Vi ved, at det kan være en svær dialog at tage, og at det kan føre til skænderier, men hvis du er bekymret for personens alkoholforbrug, er det vigtigt at komme i gang med at tale om det. Uanset om det er din partner, forældre, barn, kollega eller ven.

Få professionel hjælp til hele familien

Hos AlfaRehab tilbyder vi også pårørendeterapi gennem vores pårørendegruppe, hvor du gratis kan få støtte og hjælp til at håndtere alkoholmisbruget, og hvordan du bedst muligt støtter den alkoholafhængige person.

Alkoholbehandling Aalborg

Kom i alkoholbehandling i Aalborg

Er du bekymret for dig selv eller en, du holder af? Så kontakt os uforpligtende på telefonen døgnet rundt, eller send en besked via vores kontaktformular.

Så tager vi en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe!