Alkoholbehandling i Aalborg

Hos AlfaRehab i Aalborg tilbyder vi skræddersyet alkoholrådgivning til dig og dine pårørende – ambulant eller i vores egne lokaler.

Ring døgnet rundt på tlf: 35 35 35 81

Landsdækkende behandlinger

Behandling 24/7 alle ugens dage

Vi hjælper flere hundrede personer årligt

Sundhedsfaglige behandlere

Anonym alkoholbehandling

Professionel behandling for alkoholmisbrug i Aalborg

Som en del af Sundhedslovens § 141 tilbyder AlfaRehab gratis og anonym alkoholrådgivning og -afvænning gennem vores effektive behandlingstilbud.

Du kan kontakte os når som helst for en gratis og uforpligtende samtale på tlf. (+45) 35 35 35 81. Vores medarbejdere er klar til at hjælpe dig, og vi garanterer fuld anonymitet.

Du er også velkommen til at sende en besked og reservere tid til en fortrolig snak om dine udfordringer. Her kan vi sammen finde ud af, hvordan vi bedst hjælper dig.

De mest stillede spørgsmål om alkoholbehandling

I sektionen til højre besvarer vi de mest almindelige spørgsmål om alkoholbehandling og vores behandlingstilbud i Aalborg.

Kan du ikke finde svar på dine spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os. Du kan ringe på tlf. (+45) 35 35 35 81 hele døgnet.

Hvad koster alkoholbehandling i Aalborg?

Du kan visiteres til alkoholafvænning af Aalborg kommune og dermed modtage gratis hjælp til at komme ud af dit misbrug. Det er også muligt at få behandlingen finansieret af en privat sundhedsforsikring eller at indskrive dig mod egenbetaling.

Hvilke behandlingstilbud tilbyder AlfaRehab i Aalborg?

Vi tilbyder skræddersyet alkoholbehandling og -rådgivning enten ambulant eller i vores egne lokaler i Aalborg. Dit behandlingsforløb sammensættes med udgangspunkt i din unikke situation.

Kan pårørende til en alkoholiker få hjælp?

Ja, hos AlfaRehab i Aalborg tilbyder vi rådgivning til pårørende, så du bedre kan forstå og håndtere de udfordringer og følelser, der følger med at være pårørende til en misbruger.

gule stjerner

Taknemmelig!

Jeg kan ikke sige med sikkerhed hvilke del af indsatsen der har været udslagsgivende.

Men summen af kardemommen er, at  jeg i dag ikke længere har behov for at drikke på daglig basis som jeg havde den dag, da jeg ringede.

gule stjerner

Fri for alkohol

Jeg var dybt ulykkelig den dag jeg ringede første gang og jeg drak som en hest! uden at forstå at den sorg jeg søgte glemsel for på bunden af en flaske, blot blev forstærket af  den forpulede alkohol.

Det ved jeg i dag. Og det er helt sikkert takket være mit forløb.

gule stjerner

Nu er jeg ædru

Jeg var på AlfaRehab og fik en fantastisk hjælp. Personalet er super dygtige, og omsorgsfulde,jeg har nu været ædru i 5 et halvt år.

Og uden den mulighed havde jeg ikke været ædru, det er et varmt og trygt sted. De gør det så godt!!

Gratis støtte til pårørende

Står du på sidelinjen af en misbrugers liv?

At være pårørende til en alkoholiker kan være udfordrende og føre til følelser som magtesløshed, skyld og skam. Vi tilbyder professionel støtte til pårørende, og du er velkommen til at kontakte os, hvis en af dine nærmeste kæmper med et misbrug.

Husk, at misbrug kan være andet end alkoholafhængighed. På vores misbrugscenter i Aalborg tilbyder vi misbrugsbehandling indenfor både alkohol- og stofmisbrug samt ludomani og medicinafhængighed.

Alkoholrådgivning og -behandling i Aalborg

Individuel alkoholafvænning tilpasset dine behov

Alkohol og misbrugsbehandling hos alfa i København

Hos AlfaRehab i Aalborg tilbyder vi et skræddersyet behandlingsprogram, der passer præcis til dine behov.

Det kan omfatte alt fra udredning, afrusning og døgnbehandling til gruppeterapi og psykologsamtaler – alt sammen med fuld diskretion og anonymitet.

Kernen i vores alkoholbehandling er at give den enkelte misbruger de nødvendige værktøjer til et liv uden alkohol både nu og fremadrettet.

Vores behandlingstilbud omfatter:

Alkoholbehandling og -rådgivning i Aalborg

Professionelle behandlere

Hos AlfaRehab møder vi klienter og pårørende med empati og forståelse.

Vi anerkender de udfordringer, der følger i kølvandet på et alkoholmisbrug, og vi hjælper dig med at sammensætte det rette behandlingsprogram.

Mange af vores medarbejdere har personlige erfaringer med misbrug, enten selv eller som pårørende.

Denne indsigt bruger de til at forstå og hjælpe dig videre.

Gratis alkoholbehandling

Hos AlfaRehab tilbyder vi gratis alkoholbehandling i overensstemmelse med Sundhedslovens § 141, hvilket betyder, at du kan:

  • Få gratis alkoholbehandling
  • Være anonym gennem hele behandlingsforløbet
  • Påbegynde din behandling senest 14 dage efter din henvendelse

Hos AlfaRehab har vi ikke ventetid på behandlingsstart, og du kan derfor begynde din behandling med det samme.

Fuld fortrolighed

Der foretages ingen registrering af din alkoholbehandling hverken i offentlige eller private systemer.

Det giver dig friheden til selv at vælge, hvem du vil informere om din behandling.

Hvis du ønsker det, kan du være anonym gennem hele dit behandlingsforløb og blot figurere som et nummer uden navn.

Vi ønsker at skabe tryghed og ro for vores klienter, og for mange spiller anonymiteten en vigtig rolle.

Alkoholbehandling i Aalborg

Find os – alkoholrådgivning og -afvænning hos AlfaRehab

AlfaRehab’s behandlingstilbud er placeret i hjertet af Aalborg på Vesterbro 18, 2TH. 9000 Aalborg

Du finder os nemt, da vi er i gåafstand fra banegården og tæt på anden offentlig transport. Kommer du i egen bil, finder du offentlig parkering lige bag ejendommen.

Husk, at du er velkommen til at kontakte os døgnet rundt på tlf. (+45) 35 35 35 81 for en fortrolig og anonym samtale, hvor vi kan fortælle mere om alkoholbehandling og finde ud af, hvordan vi kan hjælpe dig med dit misbrug.

Er du alkoholiker?

Tag testen her

Anonymt

Send besked

Gratis og uforpligtende

Ring 35 35 35 81

Gratis behandlingstilbud

Flere muligheder for effektiv alkoholbehandling

Nedenfor finder du et udvalg af de muligheder, vi tilbyder for at støtte dig på din vej ud af alkoholmisbruget.

Vær opmærksom på, at vi udover de nævnte tilbud også tilbyder behandling i dit eget hjem og online alkoholbehandling.

Udredning og afrusning

Et behandlingsforløb starter altid med en udredning af vores sundhedsfaglige team, herunder både fysiske og psykiske undersøgelser.

Udredningen hjælper os med at skræddersy det mest passende behandlingsforløb for dig.

Ambulant behandling

Vores ambulante behandlingsprogram giver dig mulighed for at modtage behandling derhjemme, så du kan opretholde dine daglige rutiner, herunder arbejde og personlige forpligtelser.

I fællesskab finder vi frem til en løsning, der passer ind i dit liv.

Intensiv dagbehandling

Har du behov for intensiv støtte inden overgangen til ambulant behandling, tilbyder vi et behandlingsprogram, der omfatter oftere og længere møder med din behandler.

Først når du er klar, overgår du til ambulant behandling.

Døgnbehandling

For personer, der har kæmpet med betydelige alkoholproblemer over længere tid, kan døgnbehandling være en nødvendighed i begyndelsen af behandlingsforløbet.

Døgnbehandling medfører typisk en afrusning gennem abstinensbehandling.

Ofte stillede spørgsmål

At være afhængig af alkohol kan påvirke mange aspekter af dit liv negativt. Dine nærmeste, fx partner, børn og arbejdsplads, føler også konsekvenserne af din afhængighed.

Herunder svarer vi på de mest almindelige spørgsmål om alkoholmisbrug. Vi håber, du finder de svar, du har brug for – alternativt er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. (+45) 35 35 35 81, hvor vi sidder klar til at tale døgnet rundt.

Hvornår er man alkoholiker?

Du betragtes som alkoholiker, hvis du er afhængig af alkohol og fortsætter med at drikke, selvom du er klar over, at det er skadeligt for dig og truer dine relationer og dit arbejde.

Hvornår har man et alkoholmisbrug?

Et alkoholmisbrug er, når forbruget af alkohol påvirker de daglige funktioner, relationer og helbred eller skaber afhængighed og manglende kontrol.

Hvad er forskellen mellem alkoholmisbrug og alkoholafhængighed?
Alkoholmisbrug og alkoholafhængighed refererer til det samme; en skadelig brug af alkohol der påvirker misbrugerens liv negativt.
Hvordan behandler man alkoholisme?
Effektiv behandling af alkoholisme kombinerer ofte afvænning og terapi og nogle gange også medicin. Det afgørende skridt er dog, at alkoholikeren erkender de underliggende årsager til afhængigheden.
Hvorfor udvikles et alkoholmisbrug?

Der er ikke et enkelt svar på spørgsmålet om, hvorfor nogle mennesker udvikler et alkoholmisbrug. Det kan være et forsøg på at løse underliggende problemer, som giver mening for misbrugeren, eller det kan handle om at dulme psykiske udfordringer eller stærke følelser som sorg og vrede.

Over tid kan et alkoholmisbrug fremkalde angst eller depression, og det er afgørende for behandlingen at vide, om misbrugeren kæmper med både alkoholmisbrug og psykiatriske lidelser, da dette kræver en særlig behandlingsstrategi.

Hvad gør alkohol ved kroppen?

Alkohol har en omfattende indvirkning på alle kroppens organer, herunder hjernen, ligesom alkohol forstyrrer nervecellesignalerne og sænker din reaktionsevne.

Sundhedsstyrelsen påpeger, at ethvert alkoholforbrug indebærer sundhedsrisici. Et alkoholmisbrug øger risikoen for flere sygdomme som kræft, diabetes, hjerte-kar-lidelser og demens.

Det anbefales maksimalt at drikke 10 genstande om ugen og ikke mere end 4 genstande på én dag.

En genstand svarer til 12 gram alkohol, hvilket kan være en øl på 33 cl, et glas vin på 12 cl eller et glas spiritus på 2 cl.

Alkoholforbrug blandt ældre, gravide og medicinbrugere

Det er vigtigt at udvise forsigtighed med alkohol, hvis du er gravid, ældre eller tager medicin.

Sundhedsstyrelsen advarer gravide mod at indtage alkohol, da det kan skade fosteret. Ældre opfordres til forsigtighed, da evnen til at omsætte alkohol aftager med alderen, hvilket kan medføre en højere promille.

Derudover kan alkoholindtag forstærke bivirkninger eller mindske effektiviteten af visse lægemidler, og derfor anbefales det altid at undersøge, om din medicin kan tåle, at du indtager alkohol.