Menu

Alkoholbehandling i København

Hos AlfaRehab i København tilbyder vi personligt tilpassede behandlingsmuligheder inden for alkoholbehandling og -rådgivning – hjælpen er GRATIS

Vi støtter både dig og dine nærmeste – ambulant eller i vores lokaler.

Kontakt os døgnet rundt: 35 35 35 81

Landsdækkende behandlinger

Behandling 24/7 alle ugens dage

Vi hjælper flere hundrede personer årligt

Sundhedsfaglige behandlere

Anonym alkoholbehandling

Kom ud af dit alkoholmisbrug i København

AlfaRehab tilbyder i forlængelse af Sundhedslovens § 141 gratis behandling for alkoholmisbrug hos udvalgte behandlingstilbud.

Hvis du har brug for en fortrolig snak med en alkoholbehandler om dine muligheder for hjælp, så ring til os på tlf. (+45) 35 35 35 81. Vi svarer døgnet rundt og lover dig fuld anonymitet.

Ønsker du en personlig samtale i vores behandlingscenter, kan du reservere en tid ved et sende os en besked – herfra arbejder vi sammen for at finde den bedste løsning på dine udfordringer.

Værd at vide om alkoholbehandling i København

I kolonnen med ofte stillede spørgsmål, kan du finde svar på nogle af de dilemmaer, vi ofte møder om alkoholbehandling og de services, vi tilbyder i København.

Har du yderligere spørgsmål, skal du endelig tage kontakt på tlf. (+45) 35 35 35 81

Hvad koster alkoholbehandling i København?

I København kan du gennem kommunal visitation modtage alkoholbehandling uden, at det koster dig noget. Der er også mulighed for at finansiere behandlingen gennem en privat sundhedsforsikring eller via egenbetaling.

Hvilke behandlingsmuligheder findes hos AlfaRehab i København?

I København tilbyder vi målrettet behandling for alkoholmisbrug enten ambulant eller i vores faciliteter, der ligger fordelt på flere forskellige adresser. Vi skræddersyr behandlingsforløbet til dine personlige behov, så det passer ind i din hverdag.

Er der støtte til pårørende?

Ja, vi har også fokus på at hjælpe pårørende til misbrugere. Vi tilbyder vejledning og samtaler, der kan hjælpe dig med håndtere livet som pårørende til en person med alkoholafhængighed.

gule stjerner

Taknemmelig!

Jeg kan ikke sige med sikkerhed hvilke del af indsatsen der har været udslagsgivende.

Men summen af kardemommen er, at  jeg i dag ikke længere har behov for at drikke på daglig basis som jeg havde den dag, da jeg ringede.

gule stjerner

Fri for alkohol

Jeg var dybt ulykkelig den dag jeg ringede første gang og jeg drak som en hest! uden at forstå at den sorg jeg søgte glemsel for på bunden af en flaske, blot blev forstærket af  den forpulede alkohol.

Det ved jeg i dag. Og det er helt sikkert takket være mit forløb.

gule stjerner

Nu er jeg ædru

Jeg var på AlfaRehab og fik en fantastisk hjælp. Personalet er super dygtige, og omsorgsfulde,jeg har nu været ædru i 5 et halvt år.

Og uden den mulighed havde jeg ikke været ædru, det er et varmt og trygt sted. De gør det så godt!!

Hjælp til pårørende

Er du tæt på en person med misbrugsproblemer?

Det er ikke let at stå på sidelinjen af en misbrugers liv, og følelser som magtesløshed og skyld blander sig ofte med ønsket om at hjælpe.

Hos AlfaRehab står vi klar til at gribe dig, der er påvirket af en andens misbrug. – Husk i den forbindelse, at misbrug ikke er begrænset til alkohol.

Vores misbrugscenter i København tilbyder behandling for forskellige former for misbrug, blandt andet alkoholisme, stofmisbrug, spilafhængighed og misbrug af medicin.

Behandling og vejledning i København

Personligt tilpasset alkoholafvænning

Alkohol og misbrugsbehandling hos alfa i København
Hos AlfaRehab i København udvikler vi et behandlingsforløb, der er skræddersyet til dine specifikke behov og din livssituation.

Behandlingsprogrammet kan indeholde alt fra udredning og afrusning til intensiv døgnbehandling, gruppesessioner og en-til-en samtaler med vores psykolog – og uanset hvordan dit forløb er sammensat, sikrer vi dig fuld anonymitet, hvis det er dit ønske.

Alkoholbehandling hos AlfaRehab handler om at udruste klienterne med de værktøjer, der er nødvendige for få og fastholde en tilværelse uden alkohol.

Vores behandlingstilbud omfatter:

Alkoholafvænning og -behandling i København

Erfarne behandlere

I vores behandlingscentre i København møder vi klienter og pårørende med forståelse for de udfordringer, der følger med et alkoholmisbrug.

Vores behandlere er alle fagligt uddannede, og flere i vores team har personlig eller pårørendeerfaring med misbrug, hvilket giver dem en unik og brugbar indsigt i situationen.

Gratis alkoholbehandling

Hvis du bliver visiteret af det offentlige, kan du modtage alkoholbehandling uden omkostninger. Det sker i henhold til Sundhedslovens § 141 og indebærer blandt andet, at:

  • Behandlingen er gratis for dig
  • Du har mulighed for at bevare din anonymitet
  • Du kan påbegynde behandling inden for 14 dage.

I København har vi ingen ventetid på opstart i alkoholbehandling, så du kan tage de første skridt mod bedring allerede i dag.

Fuld anonymitet

Hos AlfaRehab garanterer vi, at oplysninger om din behandling ikke registreres nogle steder – hverken offentligt eller privat.

På den måde er det dig, der bestemmer, hvem der skal kende til din behandling. Hvis du ønsker at forblive anonym gennem hele behandlingsforløbet, bruger vi et identifikationsnummer fremfor dit navn.

Det er altid vores mål at skabe et rart og behageligt miljø for vores klienter, og vi anerkender, at det for mange er lig med muligheden for anonymitet.

Alkoholbehandling i København

Vejledning og afvænning hos AlfaRehab

Vores behandlingscenter for alkoholafhængighed finder du her:

  • Østerbrogade 62, 3 th. 2100 København Ø

Her er let at komme til med offentlig transport, og der findes masser af perkeringsmuligheder hvis du kommer i bil.

Vil du gerne have en personlig samtale med en behandler, inden du starter i et behandlingsforløb, er du velkommen til at ringe til os på tlf. (+45) 35 35 35 81. Vores medarbejdere er klar ved telefonen døgnet rundt, og du skal ikke tøve med at tage kontakt.

Er du pårørende?

Få hjælp her

Anonymt

Send besked

Gratis og uforpligtende

Ring 35 35 35 81

Flere behandlingsmuligheder

Behandling for alkoholmisbrug

Herunder kan du se et udvalg af de behandlingstilbud, vi har til rådighed i København. Vi udformer det optimale behandlingsprogram sammen med dig, så det harmonerer med dine daglige rutiner.

Ønsker du alkoholbehandling derhjemme, tilbyder vi også det, ligesom du kan modtage behandling online.

Udredning og afrusning

Vi starter ethvert forløb med en grundig evaluering af dig, din situation og graden af dit misbrug. Det er en proces, der blandt andet indebærer fysiske og mentale undersøgelser foretaget af vores sundhedspersonale.

Resultatet af vurderingen danner grundlag for dit personlige behandlingsprogram.

GRATIS alkoholbehandling

Vores ambulante alkoholbehandling gør det muligt for os at tilbyde behandling i dit eget hjem, hvilket understøtter muligheden for at vedligeholde dine daglige forpligtelser.

Et vellykket behandlingsforløb er tilpasset den enkelte klients behov og dagligdag, og derfor sikrer vi så vidt muligt, at din behandling foregår på en måde, der passer dig.

Intensiv dagbehandling

Har du behov for ekstra støtte og tryghed før påbegyndelsen af ambulant behandling, sammensætter vi et behandlingsforløb, hvor du har flere og længere sessioner med din behandler.

Når du føler dig klar til at overgå til en mere fleksibel og ambulant behandling, sætter vi det i værk – og vi sørger for, at det bliver på en måde, der passer ind i din hverdag.

Døgnbehandling

Et længerevarende alkoholmisbrug kan kræve afrusning og abstinensbehandling, og i de tilfælde tilbyder vi døgnbehandling i vores faciliteter i Nordsjælland, så du er i trygge hænder under hele forløbet.

Alkoholbehandling og -rådgivning

Spørgsmål og svar

Som alkoholiker er du ikke den eneste, der bliver ramt af dit alkoholmisbrug. Det gør de mennesker, der står dig nært, også.

Herunder kan du finde svar på nogle af de typiske spørgsmål om misbrug af alkohol.

Hvis du har yderligere spørgsmål, eller du har behov for en fortrolig samtale, så tøv ikke med at kontakte os på tlf. (+45) 35 35 35 81. Du kan ringe døgnet rundt – vores medarbejdere sidder klar til at tale med dig.

Hvornår er man alkoholiker?

Hvis din lyst til alkohol er så overvældende, at du forsætter med at drikke, selvom du er bevidst om de skadelige konsekvenser, det har for dig selv og dit helbred, dine relationer og din dagligdag, så er du alkoholiker.

Hvornår er der tale om alkoholmisbrug?

Alkoholmisbrug er karakteriseret ved et indtag af alkohol, der er så omfattende, at det påvirker din dagligdag, skader dine sociale relationer og ødelægger dig helbred. Et misbrug kan også være kendetegnet ved gentagne kontroltab i forbindelse med indtagelse af alkohol.

Hvad er forskellen på alkoholmisbrug og alkoholafhængighed?

De to begreber, alkoholmisbrug og alkoholafhængighed, er bare to forskellige måder at omtale det samme på – nemlig et skadeligt alkoholindtag.

Hvordan behandler man alkoholisme?

Behandling af alkoholisme kan foregå på forskellige måder alt efter den enkelte klient. I særligt hårde tilfælde er det nødvendigt med afrusning, abstinensbehandling og døgnophold, mens behandlingen i andre tilfælde består af samtaler og eventuelt medicin.

Det afgørende skridt i enhver succesfuld alkoholbehandling er, at alkoholikeren erkender, at der er et problem.

Hvorfor udvikler nogen et alkoholmisbrug?

Der er ikke et enslydende svar på spørgsmålet, da der kan være mange grunde til, at en person bliver afhængig af alkohol. Det kan være en flugt fra personlige problemer eller en måde at håndtere svære og ubearbejdede følelser på.

Over tid kan alkoholmisbrug fremkalde eller forværre eksisterende psykiske lidelser som angst og depression, og det tages der højde for i behandlingen.

Hvordan påvirker alkohol kroppen?

Alkohol påvirker hele kroppen og forstyrrer kommunikationen mellem nervecellerne, så reaktionsevnen reduceres.

Sundhedsstyrelsen understreger, at ethvert alkoholindtag indebærer sundhedsrisici, og et kronisk misbrug øger risikoen for alvorlige sygdomme som kræft, diabetes, hjertesygdomme og demens.

Det anbefales at begrænse indtaget af alkohol til maksimalt 10 genstande om ugen og ikke mere end 4 genstande på en enkelt dag.

En genstand svarer til 12 gram alkohol, hvilket kan være en 33 cl øl, 12 cl vin eller 2 cl spiritus.

Alkohol – ældre, gravide og medicinbrugere

Gravide, ældre og medicinbrugere bør være særligt opmærksomme på deres alkoholforbrug.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide helt undgår alkohol for at beskytte fosteret. Ældre bør begrænse deres alkoholindtag, da kroppens evne til at nedbryde alkohol aftager med alderen. Hvis du tager medicin, er det vigtigt at kende til, hvordan alkoholen kan interagere med medicinen, da det i nogle tilfælde kan forstærke bivirkningerne eller reducere medicinens effektivitet.

Mød et udpluk af vores team i København

Medarbejdere AlfaRehab

Anders

Alkoholbehandler og alkolog

Medarbejdere AlfaRehab

Jacob

Misbrugsbehandler København

Medarbejdere AlfaRehab

Janni

Misbrugsbehandler København