Alkoholbehandling i København: Få professionel hjælp i dag

Få hjælp i dag

Alkoholrådgivning og behandling i København

Føler du, at alkoholen fylder for meget i dit liv? Eller måske har nogen sagt, at du skal holde igen med at drikke alkohol?

Hos AlfaRehab tilbyder vi professionel alkoholbehandling og rådgivning på Østerbrogade 62, 2100 København Ø. Vi ligger mindre end 15 minutter fra Rådhuspladsen, og vores behandlingsforløb er fleksible, så du kan bo hjemme og passe dit arbejde, mens du får behandling for dit alkoholmisbrug.

Vores mission er at hjælpe dig tilbage til et alkoholfrit liv – et liv uden afsavn eller begrænsninger. Vi ved, hvor svært det kan være at stoppe med at drikke, og vi ved, at der ikke er én løsning, der passer til alle. Derfor har vi udviklet et behandlingsprogram, der tilpasses netop dine behov og forudsætninger.

Professionel hjælp og behandling

Alle vores medarbejdere har relevante uddannelser og stor erfaring med behandling af alkohol- og stofmisbrug fra både private og offentlige misbrugsbehandlingstilbud.

Nogle af vores medarbejdere har prøvet på egen krop, hvordan det er at være afhængig eller pårørende, og derfor har de en særlig forståelse for, hvad vores klienter gennemgår under behandlingen.

Sådan ser det ud, når du ankommer til AlfaRehab på Østerbrogade

Sådan foregår alkoholbehandling i København

Som borger i Københavns kommune kan du få gratis og anonym alkoholbehandling og rådgivning på alle kommunens alkoholbehandlingstilbud. Hvis du ønsker behandling hos os, kan du ringe til os og bestille en tid til en uforpligtende samtale.

Fælles for alkoholbehandling er, at der fokuseres på, hvordan den enkelte person kan få værktøjer til at leve et liv uden alkohol. I behandlingen indgår både pædagogiske, sociale og psykologiske metoder.

Udredning og afrusning

Først vil du blive udredt af sundhedsfagligt personale. Det er en proces, hvor du skal igennem nogle fysiske og psykologiske undersøgelser, der hjælper vores personale med at vurdere det rette behandlingsforløb.

Udredningen skal også vise, om der er behov for abstinensbehandling, hvor du gennemgår en periode med afrusning. Dette foregår typisk på en døgninstitution under dagligt lægeligt tilsyn.

Døgnbehandling

Det kan være nødvendigt med døgnbehandling i starten af dit behandlingsforløb. Det kan skyldes, at du skal igennem afrusning i et abstinensbehandlingsforløb, eller fordi du har brug for en intensiv behandling.

Her arbejder du i samarbejde med det sundhedsfaglige personale intensivt med alt det, der ligger bag dit alkoholmisbrug. På den måde kan du få ro og tid til at opbygge den selvindsigt og de redskaber, der skal til for at skabe en god og ædruelig hverdag.

Ambulant behandling

Skal du igennem ambulant behandling, bor du hjemme og passer dit liv og dine forpligtelser som f.eks. arbejde eller studie, mens du samtidig kommer hos os og får behandling, når det passer ind i dit liv.

Det er ofte den bedste løsning for personer, der har et relativt stabilt netværk af venner og familie, men som har brug for professionel hjælp til at stoppe med at drikke.

Hvis det er nødvendigt, kan vi kombinere din døgnbehandling med et ambulant behandlingsforløb, så du får intensiv støtte i den første tid, efter du er kommet hjem igen.

Hvorfor vælge alkoholbehandling hos AlfaRehab?

Vores klienter og deres pårørende er altid i fokus, og vi lægger vægt på at skræddersy et individuelt behandlingsforløb til netop dine behov. Her er to gode grunde til, at du skal vælge AlfaRehab som dit behandlingssted:

alkoholbehandling i københavn

1) Du møder kompetente og dygtige behandlere

Hos AlfaK vægter vi det faglige niveau højt og anvender anerkendte og effektive behandlingsmetoder. Vi er kendt for at have en høj grad af professionalisme blandet med en familiær omgangstone, som vores klienter er glade for.

2) Du møder behandlere, der forstår din situation

Det er vigtigt for os, at vi møder vores klienter og deres pårørende i øjenhøjde og med forståelse for, hvad de gennemgår.

En stor del af vores medarbejdere har også selv prøvet på egen krop, hvordan det er at være misbruger eller pårørende til en misbruger, og derfor har de en særlig forståelse for, hvad vores klienter gennemgår under behandlingen.

Vores værdisæt

Vi tror på, at behandlingen skal hjælpe borgeren til at:

  • afklare egne værdier
  • opbygge evnen til at reflektere
  • (gen)skabe sunde relationer

Vi anser misbruget som et symptom på underliggende problemstillinger, og når disse afhjælpes vil borgerens følelsesmæssige fundament og refleksionsevner være tilstrækkelige til at opnå og vedligeholde et liv uden brug af rusmidler.

Medmenneskelighed, selvstændighed og personlig udvikling er tre vigtige elementer i alle vores behandlingsforløb, og alt afhængig af hvilken behandlingspakke der er tale om, vil det være muligt at blive tilbudt:

  • Løsningsorienteret gruppeterapi
  • Undervisning
  • Forebyggende rådgivning og terapi
  • Psykologsamtaler og psykiatrisk tilsyn efter behov
  • Omfattende socialrådgivning og familiebehandling
  • Gruppetræning med fokus på kropsbevidsthed og relationer
  • NADA akupunktur

Er du bekymret for en, der drikker for meget?

Som pårørende til en, der drikker for meget, bliver din dagligdag også påvirket af misbruget, men det kan være svært at konfrontere en af sine nærmeste med, at deres alkoholindtag har taget overhånd.

Til gengæld viser det sig, at det næsten altid er de pårørende, der i sidste ende er afgørende for, at en person med et alkoholmisbrug går i behandling.

Den svære dialog er vigtig!

Det er typisk de pårørende, der er de første til at se alvoren i drikkeriet, og ofte er de klar over behovet for alkoholbehandling, længe inden alkoholikeren selv når denne erkendelse.

Derfor er det vigtigt at vide, at du som pårørende spiller en afgørende rolle i alkoholikerens behandlingsforløb, og vi vil altid være åbne for at tale med dig om din rolle og dine bekymringer.

Vi ved, at det kan være en svær dialog at tage, og at det kan føre til skænderier, men hvis du er bekymret for personens alkoholforbrug, er det vigtigt at komme i gang med at tale om det. Uanset om det er din partner, forældre, barn, kollega eller ven.

Få professionel hjælp til hele familien

Hos AlfaK tilbyder vi også pårørendeterapi gennem vores pårørendegruppe, hvor du gratis kan få støtte og hjælp til at håndtere alkoholmisbruget, og hvordan du bedst muligt støtter den alkoholafhængige person.

Du kan altid ringe til os på +45 35 35 35 81 eller skrive en mail til [email protected], hvis du er bekymret for, om du eller en, du holder af, har brug for alkoholbehandling.

Få hjælp allerede i dag

Har du brug for hjælp til at håndtere et alkoholmisbrug eller har du brug for hjælp til en pårørende?

Kontakt os helt uforpligtende

Alkoholbehandling København

Dette kan du opnå i alkoholbehandling

Indsigt

Når du får større indsigt i dine adfærdsmønstre, kan du arbejde med at forebygge dit alkoholindtag.

Adfærd

Lær at leve på en ny måde, hvor du fravælger alkohol og får et liv uden rusmidler og stofmisbrug.

Livet

Du får nye strategier til at løse de bagvedliggende problemer, så du ikke længere har brug for at drikke.