Podcast

Lyt til gratis podcast!

Podcast af AlfaRehab

I AlfaRehab-familien er der overflod af gode historier. Vi har samlet de bedste til dig.

Det er spændende, rammende og rørende fortællinger. Det er nedgangsfortællinger, der ender godt.

Lyt med for inspiration og motivation. Vi lover, det aldrig er kedeligt.

Det er til gengæld helt gratis, og vi opdaterer løbende med nye afsnit.

Podcast af AlfaRehab

Velkommen til Bagsiden

Spændende Podcast om liv, død og misbrug.

Her møder du festkongen Jean Von Baden, Kusse Kurt fra Pusherfilmen og Mig & Charly-veteranen Allan Olsen. Du møder også en masse andre spændende mennesker.

Fælles for dem alle er, de har overlevet et misbrug, de er kommet ud på den anden side og er nu klar til at dele alle de juicy detaljer med dig.

Så sæt dig godt til rette og følg med. Det bliver vildt, chokerende og rørende.

Velkommen til bagsiden Gratis Podcast

Jean Von Baden Del 1

I denne episode får vi første del af festkongen Jean Von Badens misbrugshistorie. Vi møder en ung Jean, der tidligt står alene efter tabet af begge sine forældre.

Den forældreløse Jean bliver kastet rundt imellem ungdomspension, familiemedlemmer, og en udvekslingsrejse til Texas bliver det også til. Det bliver en turbulent start på livet, der viser sig at følge ham mange år frem.

Jean Von Baden Del 2

Anden del af Jean Von Badens fortælling: Her går turen både til New York, Thailand og Ibiza.

Vi møder Jean i hans storhed og fald. Vi tager til fest hos de kendte, rige og kongelige. Til sidst ender vi i rendestenen i form af en madras i et afsidesliggende sommerhus.

Anden del af Jeans misbrugshistorie er på den ene side en fortælling om bragende succes og på den anden side en beretning om at gå i total opløsning.

Kusse Kurt

Her møder vi en modig og sårbar Kurt. Vi går bag facaden på den Kurt, der brød frem i 00erne under aliasset ”Kusse Kurt”.

Dengang spillede han hårdkogt kriminel i Pusher-filmen. En rolle, der trak lange tråde til hans virkelige liv. Vi gennemgår hele rejsen fra en hård barndom med svigt, der leder til et liv i overhalingsbanen som Kusse Kurt.

Vi træder med Kurt ind i den kriminelle løbebane på Christiania, hvor han både finder sit livs kald, men også sit livs nedtur. Til slut følger vi ham frem til i dag, hvor Kussen er lagt på hylden til fordel for den ægte Kurt.

AV Del 1

I denne episode får vi første del af AVs historie. Vi starter i barndommen, der er præget af alkoholiserede forældre og mobning i skolen.

Vi kommer ind under huden på en ung kvinde, der i afmagt selv begynder at drikke og tage stoffer for at løse hendes psykiske udfordringer.

AVs historie er en fortælling om dobbeltdiagnoser. Her får du baggrunden for det, der senere udvikler sig til et voldsomt misbrug og paranoid skizofreni.

AV Del 2

Anden del af AVs historie: Hun er flyttet hjemmefra og lever nu i partnervold og misbrug.

Dagene går med at skaffe og bruge stoffer, og det almindelige liv er mere eller mindre i opløsning. Vi følger AV i afgrunden og op igen.

Vi følger hende i de første år som clean, hvor voldsom paranoid skizofreni og manglende effekt af psykiatrisk behandling gør livet svært.

Imod alle odds holder hun sig clean på trods af mange psykiatriske indlæggelser. Hun har næsten givet op, da redningen kommer.

Ulrik Crone

I dette afsnit tager vi med Ulrik Crone på dybt vand i 80ernes punkmiljø. Vi starter i det indre København og følger Ulrik fra opvæksten op igennem ungdommen.

Vi tager på Barbue og Floss, og vi møder skæve eksistenser, der ”praler med deres heroinabstinenser” i baren. Vi tager videre på kunstakademiet, hvor alkoholkulturen blomstrer, og han selv følger med.

Til slut ender vi i voksenlivet, hvor Ulrik vælger rusmidler fra, og fortæller, hvordan han på ingen måde synes, der er noget at hente i et liv som påvirket. Følg med i denne tidslomme af rammende beskrivelser fra 80ernes København frem til i dag.

Allan Olsen

I dette afsnit tager vi på rundtur i Mig og Charly-veteranen Allan Olsens misbrugshistorie. Den folkekære skuespiller bærer nemlig på en dyster fortid, hvor Allan i alkoholens kløer næsten ender med at slå en mand ihjel.

Før det kom så vidt, havde han dog en ganske almindelig, tryg arbejderopvækst, der ikke lige lagde op til, han skulle ende, hvor han gjorde. Hverken når det gælder succeser eller fiaskoer.

Tag med ind i Allans verden, hvor vi følger ham i opvæksten, i læretiden som glarmester og storhedstiden som skuespiller. Vi kigger på dagen i dag, hvor Allan udover at være skuespiller, er misbrugsbehandler hos AlfaRehab.

Vi lover, det bliver sjovt, underholdende og fuld af hjertevarme.

Dina Del 1

OBS! Afsnittet indeholder beskrivelser af vold, seksualiseret vold, overgreb på børn og voldtægt.

Her møder vi Dina. Det er en vild fortælling der kortlægger, hvordan generationelle traumer gennemsyrer en familie, og ødelægger den indefra.

Dina beskriver hvordan det, at hendes mor blev revet væk fra Grønland som barn, skabte dybe traumer, som hun giver videre til Dina.

Vi hører hvordan morens eskalerende misbrug op igennem Dinas barndom leder til, hun selv ender i et misbrug. Det her er en voldsom fortælling om fejlslåede offentlige anbringelser.

Det er historien om, hvordan store tab og overgreb sætter dybe spor, der får fatale konsekvenser for børn.

Dina Del 2

OBS! Afsnittet indeholder beskrivelser af vold, seksualiseret vold, overgreb på børn og voldtægt.

I dette afsnit møder vi en ung Dina på afveje. Vi starter med flugten fra seneste anbringelse og følger teenage-Dina, der lever en hverdag med prostitution, vold og stoffer.

Vi hører hvordan hun vælger at ”skade sig selv fremfor at skade andre”, og skaffer penge til stoffer ved salg af sex i stedet for kriminalitet. Vi følger hendes kamp for at blive clean og frem til i dag, hvor Dina er en stærk voksen kvinde med masser af livserfaring og håb.

Det her er en historie om en intelligent, følsom kvinde, der imod alle odds overvinder generationer af traumer og lærer at tage ansvar for sig selv.

Dennis

I dette afsnit møder vi Dennis. Han har dansk-tyrkisk baggrund og fortæller, hvordan en opvækst med svigt og udfordringer i skolen leder til et voldsomt misbrug.

Vi følger Dennis, der brillierer i fodbolden som barn, men ender med at gå bandevejen for at passe ind. Dennis har hele vejen fra opvæksten og op igennem tyverne en fod i hver lejr. På den ene side er han en lovende værnepligtig. På den anden side er det svært at fikse i frosne blodårer på militærøvelser.

Dennis når til bunds i fikserummet H17, hvor han en skæbnesvanger dag for 10 år siden tager en afgørende beslutning. En beslutning direkte fra Istedgade der ændrer hans liv for altid.

Det her er en rørende og hjerteskærende fortælling om, hvordan Dennis mod alle odds går fra Mændenes Hjem til familiefar på under 10 år.