Alkoholbehandling i Odense: Få professionel hjælp i dag

Få hjælp i dag

Alkoholrådgivning og behandling i Odense

Er du eller nogen, du holder af, bekymret for, om du drikker for meget?

Hos AlfaRehab tilbyder vi professionel alkoholbehandling og rådgivning i Odense. Vores behandlingsforløb er fleksible, så du sagtens kan få behandling for dit alkoholmisbrug, samtidig med at du bor hjemme og passer dit arbejde imens.

Vi sikrer diskretion og anonymitet, så du kan få behandling i fred og ro.

Vores mission er at hjælpe dig tilbage til et alkoholfrit liv – et liv uden afsavn eller begrænsninger. Vi ved, hvor svært det kan være at stoppe med at drikke, og vi ved, at der ikke er én løsning, der passer til alle. Derfor har vi udviklet et behandlingsprogram, der tilpasses netop dine behov og forudsætninger.

Alle vores medarbejdere har relevante uddannelser og stor erfaring med behandling af alkohol- og stofmisbrug fra både private og offentlige misbrugsbehandlingstilbud.

Nogle af vores medarbejdere har prøvet på egen krop, hvordan det er at være afhængig eller pårørende. Og netop derfor har de en særlig forståelse for, hvad vores klienter gennemgår under behandlingen.

Søger du behandling?

Har du brug for hjælp til at håndtere et alkoholmisbrug eller har du brug for hjælp til en pårørende?

Kontakt os helt uforpligtende

Alkoholbehandling Odense

Sådan foregår alkoholbehandling

I Odense kommune kan du få gratis og anonym alkoholbehandling og rådgivning på alle kommunens alkoholbehandlingstilbud. Hvis du ønsker behandling hos os, kan du ringe til os og bestille en tid til en uforpligtende samtale.

Fælles for alkoholbehandling er, at der fokuseres på, hvordan den enkelte person kan få værktøjer til at leve et liv uden alkohol. I behandlingen indgår både pædagogiske, sociale og psykologiske metoder.

Udredning og afrusning

Først vil du blive udredt af vores sundhedsfaglige personale. Processen indbefatter nogle fysiske og psykologiske undersøgelser, der hjælper vores personale med at vurdere det rette behandlingsforløb for dig.

Udredningen skal også vise, om der er behov for abstinensbehandling, hvor du kommer til at gennemgå en periode med afrusning. Dette foregår typisk på en døgninstitution under dagligt lægeligt tilsyn

 

Døgnbehandling

Det kan være nødvendigt med døgnbehandling i starten af dit behandlingsforløb, hvis du har haft store alkoholproblemer i længere tid.

Ofte vil det betyde, at du skal afruses gennem en abstinensbehandling, eller fordi du har brug for en mere intensiv behandling.

I denne behandling vil du i samarbejde med det sundhedsfaglige personale arbejde intensivt med alle de forudsætninger, der ligger bag dit alkoholmisbrug. Du kan få ro og tid til at opbygge den selvindsigt og de redskaber, der skal til for at skabe en god og ædruelig hverdag.

 

Ambulant behandling

Skal du igennem ambulant behandling, vil du få behandling, samtidig med at du kan bo hjemme. Du kan altså fortsat passe dit liv og dit arbejde, samtidig med at du kommer hos os og får behandling. – Når det passer ind i dit liv.

Dette vil ofte være den bedste løsning for de mennesker, der har et relativt stabilt netværk af venner og familie, men som har brug for professionel hjælp til at stoppe med at drikke.

Hvis det viser sig nødvendigt, kan din døgnbehandling kombineres med et ambulant behandlingsforløb, så du får intensiv støtte i den første tid, efter du er kommet hjem.

 

Hvorfor vælge alkoholbehandling hos AlfaRehab?

Vores klienter og deres pårørende er altid i fokus, og vi lægger vægt på at skræddersy et individuelt behandlingsforløb til netop dine behov.

Her er to gode grunde til, at du skal vælge AlfaRehab som dit behandlingssted:

Alkoholbehandling Odense

1) Du møder kompetente og dygtige behandlere

Hos AlfaRehab vægter vi det faglige niveau højt og anvender anerkendte og effektive behandlingsmetoder. Vi er kendt for at have en høj grad af professionalisme blandet med en familiær omgangstone, som vores klienter er glade for.

2) Du møder behandlere, der forstår din situation

Det er vigtigt for os, at vi møder vores klienter og deres pårørende i øjenhøjde og med forståelse for, hvad de gennemgår.

En stor del af vores medarbejdere har prøvet på egen krop, hvordan det er at være misbruger eller pårørende til en misbruger, og derfor har de en helt særlig forståelse for, hvad vores klienter gennemgår under behandlingen.

Vores værdisæt

Vi tror på, at behandlingen skal hjælpe borgeren til at:

  • afklare egne værdier
  • opbygge evnen til at reflektere
  • (gen)skabe sunde relationer

Vi anser misbruget som et symptom på underliggende problemstillinger, og når disse afhjælpes vil borgerens følelsesmæssige fundament og refleksionsevner være tilstrækkelige til at opnå og vedligeholde et liv uden brug af rusmidler.

Medmenneskelighed, selvstændighed og personlig udvikling er tre vigtige elementer i alle vores behandlingsforløb, og alt afhængig af hvilken behandlingspakke der er tale om, vil det være muligt at blive tilbudt:

  • Løsningsorienteret gruppeterapi
  • Undervisning
  • Forebyggende rådgivning og terapi
  • Psykologsamtaler og psykiatrisk tilsyn efter behov
  • Omfattende socialrådgivning og familiebehandling
  • Gruppetræning med fokus på kropsbevidsthed og relationer
  • NADA akupunktur

Er du bekymret for en, der drikker for meget?

Som pårørende til en, der drikker for meget, bliver din dagligdag også påvirket af misbruget, men det kan være svært at konfrontere en af sine nærmeste med, at deres alkoholindtag har taget overhånd.

Til gengæld viser det sig, at det næsten altid er de pårørende, der i sidste ende er afgørende for, at en person med et alkoholmisbrug går i behandling.

Den svære dialog er vigtig!

Det er typisk de pårørende, der er de første til at se alvoren i drikkeriet, og ofte er de klar over behovet for alkoholbehandling, længe inden alkoholikeren selv når denne erkendelse.

Derfor er det vigtigt at vide, at du som pårørende spiller en afgørende rolle i alkoholikerens behandlingsforløb, og vi vil altid være åbne for at tale med dig om din rolle og dine bekymringer.

Vi ved, at det kan være en svær dialog at tage, og at det kan føre til skænderier, men hvis du er bekymret for personens alkoholforbrug, er det vigtigt at komme i gang med at tale om det. Uanset om det er din partner, forældre, barn, kollega eller ven.

Få professionel hjælp til hele familien

Hos AlfaRehab tilbyder vi også pårørendeterapi gennem vores pårørendegruppe, hvor du gratis kan få støtte og hjælp til at håndtere alkoholmisbruget, og hvordan du bedst muligt støtter den alkoholafhængige person.

Alkoholbehandling Odense

Kom i alkoholbehandling i Odense

Er du bekymret for dig selv eller en, du holder af? Så kontakt os uforpligtende på telefonen døgnet rundt, eller send en besked via vores kontaktformular.

Så tager vi en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe!