Alkoholbehandling i Århus: Få professionel hjælp i dag

Få hjælp i dag

Rådgivning og alkoholbehandling i Aarhus

Vil du gerne stoppe med at drikke?

Hos AlfaRehab tilbyder vi professionel rådgivning og alkoholbehandling i Århus. Vores tilbyder fleksible behandlingsforløb, så du både kan bo hjemme og passe dit arbejde, mens du får behandling for dit alkoholmisbrug.

Vores mission er at hjælpe dig tilbage til et liv uden alkohol – og et liv uden afsavn eller begrænsninger. Vi ved, at det kan meget være at stoppe med at drikke. Der findes ikke én løsning, der fungerer for alle, og derfor har vi udviklet et unikt behandlingsprogram, som bliver tilpasset til netop dine forudsætninger, behov og ønsker.

Alle vores medarbejdere har relevante sundhedsfaglige uddannelser. Og stor erfaring med behandling af misbrug fra både private og offentlige misbrugsbehandlingstilbud.

En del af vores medarbejdere har prøvet på egen krop, hvordan det er at være afhængig eller pårørende. Og netop derfor har de en særlig forståelse for, hvad vores klienter gennemgår under behandlingen.

Søger du behandling?

Har du brug for hjælp til at håndtere et alkoholmisbrug eller har du brug for hjælp til en pårørende?

Kontakt os helt uforpligtende

Alkoholbehandling Århus

Sådan foregår alkoholbehandling i Århus

Som borger i Aarhus kommune kan du få gratis og anonym alkoholbehandling og rådgivning på alle kommunens alkoholbehandlingstilbud. Hvis du ønsker behandling hos os, kan du ringe til os og bestille en tid til en uforpligtende samtale.

Fælles for vores alkoholbehandling er, at vi fokuserer på, hvordan den enkelte person kan få værktøjer til at leve et alkoholfrit liv. Behandlingen består både af pædagogiske, sociale og psykologiske metoder.

Udredning og afrusning

Først skal du udredes af det sundhedsfaglige personale. Dette er en indledende proces med fysiske og psykologiske undersøgelser, der hjælper vores personale med at vurdere, hvad det rette behandlingsforløb er for dig.

Derudover har udredningen til formål at vise, om der er behov for et abstinensbehandlingsforløb. Et forløb hvor du gennemgår en periode med afrusning. Dette foregår typisk på en døgninstitution under dagligt tilsyn fra læger, sygeplejersker og psykologer.

 

 

Døgnbehandling

Det kan være nødvendigt med et forløb i døgnbehandling, når du skal i gang med dit behandlingsforløb. Det kan skyldes, at du skal igennem afrusning, eller fordi der er behov for en intensiv behandling i begyndelsen af dit forløb.

Her kommer du til at arbejde intensivt med alt det, der ligger bag dit alkoholmisbrug i samarbejde med vores sundhedsfaglige personale.

I døgnbehandlingen har du ro og tid til at opbygge den selvindsigt og de redskaber, der skal til for at skabe en god og ædruelig hverdag.

 

Ambulant behandling

Skal du igennem en ambulant behandling, kommer du til at bo hjemme og passe dine forpligtelser, samtidig med at du kommer hos os og får behandling, når det passer.

Ambulant behandling kan tit være den smarteste løsning for de personer, som har et stabilt netværk. Men som har brug for professionel hjælp til at stoppe med at drikke.

Hvis det er nødvendigt, din døgnbehandling sagtens kombineres med et ambulant behandlingsforløb, så du får intensiv støtte i den første tid, efter du er kommet hjem igen.

 

Hvorfor vælge alkoholbehandling hos AlfaRehab?

Vores klienter og deres pårørende er altid i fokus, og vi lægger vægt på at skræddersy et individuelt behandlingsforløb til netop dine behov.

Her er to gode grunde til, at du skal vælge AlfaRehab som dit behandlingssted:

Alkoholbehandling Århus

1) Du møder kompetente og dygtige behandlere

Hos AlfaRehab vægter vi det faglige niveau højt og anvender anerkendte og effektive behandlingsmetoder. Vi er kendt for at have en høj grad af professionalisme blandet med en familiær omgangstone, som vores klienter er glade for.

2) Du møder behandlere, der forstår din situation

Det er vigtigt for os, at vi møder vores klienter og deres pårørende i øjenhøjde og med forståelse for, hvad de gennemgår.

En stor del af vores medarbejdere har prøvet på egen krop, hvordan det er at være misbruger eller pårørende til en misbruger, og derfor har de en helt særlig forståelse for, hvad vores klienter gennemgår under behandlingen.

Vores værdisæt

Vi tror på, at behandlingen skal hjælpe borgeren til at:

  • afklare egne værdier
  • opbygge evnen til at reflektere
  • (gen)skabe sunde relationer

Vi anser misbruget som et symptom på underliggende problemstillinger. Og når disse afhjælpes vil borgerens følelsesmæssige fundament og refleksionsevner være tilstrækkelige til at opnå og vedligeholde et liv uden brug af rusmidler.

Medmenneskelighed, selvstændighed og personlig udvikling er tre vigtige elementer i alle vores behandlingsforløb. Og alt afhængig af hvilken behandlingspakke der er tale om, vil det være muligt at blive tilbudt:

  • Løsningsorienteret gruppeterapi
  • Undervisning
  • Forebyggende rådgivning og terapi
  • Psykologsamtaler og psykiatrisk tilsyn efter behov
  • Omfattende socialrådgivning og familiebehandling
  • Gruppetræning med fokus på kropsbevidsthed og relationer
  • NADA akupunktur

Er du bekymret for en, der drikker for meget?

Som pårørende til en, der drikker for meget, bliver din dagligdag også påvirket af misbruget, men det kan være svært at konfrontere en af sine nærmeste med, at deres alkoholindtag har taget overhånd.

Til gengæld viser det sig, at det næsten altid er de pårørende, der i sidste ende er afgørende for, at en person med et alkoholmisbrug går i behandling.

Den svære dialog er vigtig!

Det er typisk de pårørende, der er de første til at se alvoren i drikkeriet, og ofte er de klar over behovet for alkoholbehandling, længe inden alkoholikeren selv når denne erkendelse.

Derfor er det vigtigt at vide, at du som pårørende spiller en afgørende rolle i alkoholikerens behandlingsforløb, og vi vil altid være åbne for at tale med dig om din rolle og dine bekymringer.

Vi ved, at det kan være en svær dialog at tage, og at det kan føre til skænderier. Men hvis du er bekymret for personens alkoholforbrug, er det vigtigt at komme i gang med at tale om det. Uanset om det er din partner, forældre, barn, kollega eller ven.

Få professionel hjælp til hele familien

Hos AlfaRehab tilbyder vi også pårørendeterapi gennem vores pårørendegruppe, hvor du gratis kan få støtte og hjælp til at håndtere alkoholmisbruget. Og råd til hvordan du bedst muligt støtter den alkoholafhængige person.

Alkoholbehandling Århus

Kom i alkoholbehandling i Århus

Er du bekymret for dig selv eller en, du holder af? Så kontakt os uforpligtende på telefonen døgnet rundt, eller send en besked via vores kontaktformular.

Så tager vi en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe!