Alkoholbehandling på Fyn: Få professionel hjælp i dag

Få hjælp i dag

Effektiv og professionel alkoholbehandling

Kom ud af dit misbrug med professionel alkoholbehandling på Fyn. Vi står klar til at hjælpe dig videre med et skræddersyet behandlingsforløb, som er tilpasset din hverdag og dine behov. Læs mere om vores tilbud på Fyn her.

Føler du dig overvældet og udfordret ved tanken om at ændre på dit alkoholforbrug? Så er du langt fra alene. Første skridt er nemlig altid det sværeste. Men hos AlfaRehab står vi klar med den nødvendige hjælp og støtte til at få dig videre.

På vores behandlingscenter på Fyn tilbyder vi alt fra udredning, afrusning og døgnbehandling til gruppeterapi, socialrådgivning og psykologsamtaler. Og vi tilbyder alkoholbehandling for alle fynboerne, uanset hvor på øen du bor – fra Middelfart til Nyborg til Svendborg.

 

Derfor skal du vælge AlfaRehab på Fyn

Ikke to personer er ens. Det er derfor ikke muligt at opbygge et behandlingsforløb, som passer til alle. Af den grund lægger vi hos AlfaRehab altid vægt på at skræddersy behandlingen til lige netop dig. Og når du går i alkoholbehandling hos os, kan du derfor føle dig tryg ved, at der bliver taget hensyn til netop din situation.

Vil du så vidt muligt gerne passe dit arbejde eller studie, mens du er i behandling? Så har vi ambulante behandlingsforløb, som kan tilpasses dit skema. Har du brug for intensiv støtte og abstinensbehandling? Så står vores sundhedsfaglige personale klar til at hjælpe dig på en af vores døgninstitutioner. Vi hjælper dig der, hvor du er, og sørger for, du kommer trygt videre.

Derudover har vi altid fokus på at finde de underliggende problemstillinger bag dit alkoholmisbrug. Vi hjælper dig altså ikke kun ud af misbruget. Vi hjælper dig også med at blive klogere på dig selv, dine værdier og dine udfordringer i hverdagen.

Sådan foregår vores alkoholbehandling på Fyn

Som borger i en dansk kommune har du ret til gratis og anonym behandling for dit alkoholmisbrug. Du skal blot tage telefonen op og ringe til os. Så tager vi en uforpligtende samtale om dine muligheder.

Som nævnt tilpasser vi altid forløbet til dine behov og din situation. Og herunder kan du læse mere om, hvordan et behandlingsforløb typisk er bygget op.

Første skridt er udredning

Inden vi påbegynder behandlingsforløbet, er det vigtigt med en udredning. Her vil vores sundhedsfaglige personale tage dig igennem en række psykologiske og fysiske undersøgelser. Disse undersøgelser danner grundlag for det videre forløb, samt hjælper personalet med at finde den rette tilgang til behandlingen.

Lad os hjælpe

Har du brug for hjælp til at håndtere et misbrug eller overforbrug af alkohol?

Måske du har brug for hjælp til en pårørende?

Kontakt os helt uforpligtende og hør mere om vores tilbud for hjælp og behandling.

alkoholbehandling fyn

Få intensiv støtte med døgnbehandling

Nogle personer har behov for en periode med afrusning i starten af deres behandlingsforløb. Dette foregår typisk på en døgninstitution med dagligt tilsyn af en læge. Her vil du modtage intens støtte fra erfarent, sundhedsfagligt personale, samt både fysisk og medicinsk abstinensbehandling. På den måde sikrer vi, at afrusningen foregår med så lidt ubehag og så få udfordringer som muligt.

Det er også muligt at blive indlagt for en længere periode, hvis du har behov for intens behandling i begyndelsen. Dette vil give dig den rette tid og ro til at opbygge de nødvendige redskaber til resten af din alkoholbehandling.

Få ambulant behandling tilpasset din hverdag

Ambulant behandling er en vigtig del af vores alkoholbehandling på Fyn. Det muliggør nemlig, at du kan bo hjemme og passe dit arbejde eller studie, mens du modtager den nødvendige hjælp. Her har du en række faste møder med vores sundhedsfaglige personale, samt mulighed for andre tilbud som gruppeterapi, psykologsamtaler o.l.  

Denne form for behandling er ofte et godt valg, hvis du har et relativt stabilt netværk omkring dig. Venner og familie kan nemlig være stærke støtter i kampen mod misbruget. Alligevel vil der som regel stadig være behov for professionelt råd og vejledning.  

Ambulant behandling kan også sagtens kombineres med døgnbehandling. Her vil du typisk begynde med en kort indlæggelse for herefter at overgå til faste møder på et behandlingscenter.

Du kan også få hjælp som pårørende

Vores alkoholbehandling på Fyn henvender sig ikke kun til alkoholafhængige personer. Vi kan også hjælpe dig, som er pårørende. Vi ved nemlig, at din hverdag i lige så høj grad kan blive påvirket af drikkeriet. Og vi ved også, hvor svært det kan være at bringe spørgsmålet om misbrug på banen over for alkoholikeren.

Hos AlfaRehab på Fyn har vi flere forskellige tilbud til pårørende. Du kan ikke blot modtage gratis råd og vejledning over telefon og mail. Du kan også deltage i en af vores dedikerede pårørendegrupper. Her kan du tale med andre i samme situation som dig selv. Samtidigt kan du lære mere om, hvordan du bedst støtter den alkoholafhængige person – uden at miste dig selv.

Vi ved, at alkoholproblemer kan føre til mange skænderier og verbale slåskampe. Men du kan spille en afgørende rolle i alkoholikerens behandlingsforløb. Så tøv ikke med at kontakte os, hvis du vil vide, hvordan vi kan hjælpe dig og den, du holder af

Modtag professionel alkoholbehandling på Fyn

Vil du gerne påbegynde rejsen ud af alkoholmisbruget og videre i livet? Kontakt os på telefonen døgnet rundt, eller send en besked via vores kontaktformular.

Så tager vi en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe!