Alkoholbehandling i Nordjylland: Få en ædru hverdag

Få hjælp i dag

Rådgivning og alkoholbehandling i Nordjylland

Med vores alkoholbehandling i Nordjylland kan du få den bedste støtte på din rejse mod en ædru hverdag. Vi tilbyder professionel og fleksibel behandling, som er tilpasset dine behov – uanset hvor du er i processen. Læs mere om dine muligheder herunder.

Første skridt på vejen ud af et misbrug er at anerkende, at du drikker for meget, og at det er et problem. Og hvis du er her på siden, er du allerede nået langt. Lad os hjælpe dig videre!

Hvorfor gå i behandling hos AlfaRehab?

Det er aldrig nemt at gå i behandling for et alkoholmisbrug. Det kræver både mod og styrke. Derfor vil du udelukkende blive mødt af respekt og medmenneskelighed, når du går i misbrugsbehandling hos os. Vi står klar til at støtte dig på rejsen mod ædruelighed – og vi tager altid udgangspunkt i dig og din situation!

Vi mener, at behandlingsforløbet skal hjælpe dig til at:

  •   Afklare, hvilke værdier du vil leve dit liv ud fra
  •   Styrke din evne til at reflektere over tilværelsen
  •   (Gen)skabe sunde relationer til din omverden

Derudover mener vi, at misbruget ofte er et symptom på underliggende problemstillinger. Det er altså ikke bare nok at hjælpe dig med at skrue ned for dit alkoholforbrug. Vi støtter dig også i at opbygge et stærkt følelsesmæssigt fundament, så du også kan vedligeholde en hverdag uden rusmidler.

Lad os hjælpe

Har du brug for hjælp til at håndtere et misbrug eller overforbrug af alkohol?

Måske du har brug for hjælp til en pårørende?

Kontakt os helt uforpligtende og hør mere om vores tilbud for hjælp og behandling.

Alkoholbehandling i Nordjylland

Hvordan foregår behandlingsforløbet?

Som nævnt har vi hos AlfaRehab fokus på at skabe individualiserede og fleksible behandlingstilbud. Alle mennesker er nemlig unikke, og derfor vil alle vores behandlingsforløb også være det. Af den grund er det også svært helt præcist at beskrive, hvordan vores alkoholbehandling i Nordjylland foregår. Det bliver nemlig skabt i et samspil mellem dig og vores erfarne behandlere.

Herunder kan du dog læse mere om, hvordan det typisk vil foregå.

Grundig udredning – både fysisk og mentalt

Inden vi påbegynder behandlingsforløbet, vil vi altid foretage en grundig udredning af dig og din situation. Her vil du gennemgå en række fysiske og psykologiske undersøgelser, lavet af vores dygtige sundhedsfaglige personale.

Udredningen danner grundlag for sammensætningen af dit behandlingsprogram. Her kortlægger vi bl.a., om du har brug for døgnbehandling eller ambulant behandling, samt hvorvidt du har behov for afrusning.

Døgnbehandling og afrusning efter behov

Nogle personer har brug for intensiv støtte i begyndelse af deres afvænning. Er det tilfældet for dig, vil du blive indlagt på en døgnklinik med sundhedsfagligt personale til stede i alle døgnets timer. Her vil du få vigtige værktøjer til at håndtere den første svære tid uden alkohol. På den måde sikrer vi, at du får den bedste start på behandlingsforløbet.

Døgnbehandlingen er også nødvendig, hvis du har brug for en afrusning. Det kræver nemlig medicinsk og psykologisk abstinensbehandling, som vi bedst kan administrere på en af vores døgnklinikker. På den måde kan vi nemlig sørge for, at afrusningen bliver med mindst mulig smerte og ubehag.

Ambulant behandling ved vores klinik

Langt de fleste af vores klienter gennemgår vores ambulante alkoholbehandling i Nordjylland. Enten som første skridt på vejen mod ædruelighed eller i forlængelse af afrusning og døgnbehandling. Her har du nemlig mulighed for at fortsætte din hverdag derhjemme, mens du modtager den nødvendige hjælp fra vores behandlere.

Ved ambulant behandling bor du hjemme, mens du har en række faste aftaler på vores behandlingscenter. Dette kan f.eks. være:

  •   Individuelle samtaler med en psykolog
  •   Struktureret og ledet terapi i grupper
  •   Forskellig undervisning og gruppetræning
  •   Socialrådgivning og familiebehandling
  •   Certificeret og effektiv NADA akupunktur

Fordelen ved et ambulant behandlingsforløb er, at du fortsat kan passe forpligtelserne derhjemme. Du behøver f.eks. ikke tage orlov fra studiet eller opsige dit arbejde. Aftalerne på klinikken kan nemlig tilrettelægges efter dit skema, så de ligger uden for almindelig arbejdstid.

Er du pårørende? Vi kan også hjælpe dig

Hos AlfaRehab tilbyder vi ikke kun alkoholbehandling i Nordjylland. Vi har også adskillige tilbud til dig, som er pårørende til en alkoholafhængig person. Uanset om der er tale om din forælder, partner, barn, ven eller kollega. Vi står klar til støtte og rådgive dig i, hvordan du både beskytter den alkoholafhængige og dig selv.

Vi tilbyder bl.a. professionel rådgivning i, hvordan du starter en samtale om misbruget med den, du holder af. Det kan nemlig hurtigt blive en svær og voldsom diskussion, som gør mere skade end gavn. Men vores erfarne medarbejder klæder dig på til, hvordan du bedst håndterer det.

Derudover har vi også adskillige pårørendegrupper – også i det nordjyske. Her kan du møde andre i samme situation som dig selv. Det kan hjælpe dig til at føle dig mindre alene, samt give dig redskaber til at tackle dine oplevelser.

Så uanset om du er bekymret for dig selv eller en, du holder af, har vi nogle tilbud til dig.

Få professionel alkoholbehandling i Nordjylland

AlfaRehab tilbyder behandling til alle, der har brug for det – og du behøver hverken finde pengepungen eller sundhedskortet frem. Som borger i en nordjysk kommune har du nemlig ret til at få gratis og anonym alkoholbehandling. Og det gælder uanset, om du bor i Aalborg, Brovst eller et helt tredje sted.

Det eneste du skal gøre, er at kontakte os. Enten ved at ringe eller sende os en besked. Så tager vi en uforpligtende snak om mulighederne.