Alkoholbehandling i Nordjylland: Få en ædru hverdag

Alkoholbehandling i Nordjylland

Modtag effektiv alkoholrådgivning i Nordjylland – til både dig der drikker og til dig som er pårørende.

Vi har gennem mere end 15 år tilbudt professionel hjælp til personer med alkoholproblemer, og vi tilbyder fleksible behandlingsforløb, så du både kan bo hjemme og passe dit arbejde, mens du får behandling for dit alkoholmisbrug.

Ønsker du at vide mere, så kontakt os helt gratis og uforpligtende.

Alkoholbehandling i Nordjylland
Anmeldelse-Alfa-Kobenhavn

Stort tak!

Jeg vil gerne sige jer et kæmpestort tak for, hvad I har gjort for min søn.

I har evnet at støtte ham i at komme ud af forkerte og uheldige mønstre uden på noget tidspunkt at gøre ham forkert.

Tværtimod har han hos jer følt sig mødt, hørt og set som den, han er. Der er brug for jer derude!

Anmeldelse-Alfa-Kobenhavn

Fri for misbrug

AlfaRehab kan kun anbefales. Samtidigt med, at personalegruppen er professionelle og dygtige, så er der et særligt hjerterum, som kun findes få steder.

Det ideelle sted, at blive fri af sit misbrug.

Anmeldelse-Alfa-Kobenhavn

Nu er jeg ædru!

Jeg var på AlfaRehab og fik en fantastisk hjælp.

Personalet er super dygtige, og omsorgsfulde,jeg har nu været ædru i 5 et halvt år.

Og uden den mulighed havde jeg ikke været ædru, det er et varmt og trygt sted. De gør det så godt!!

Effektiv alkoholrådgivning i Nordjylland

Drikker du eller en pårørende for meget?
Med vores alkoholbehandling i Nordjylland kan du få den bedste støtte på din rejse mod en ædru hverdag. Vi tilbyder professionel og fleksibel behandling, som er tilpasset dine behov – uanset hvor du er i processen. Læs mere om dine muligheder herunder.

Første skridt på vejen ud af et misbrug er at anerkende, at du drikker for meget, og at det er et problem. Og hvis du er her på siden, er du allerede nået langt. Lad os hjælpe dig videre!

Vi har i øjeblikket ingen lokationer i Nordjylland. I mellemtiden henviser vi til vores behandlingssteder for alkoholmisbrug i Odense eller Århus, eller du kan gøre brug af enten vores udkørende alkoholbehandling eller vores online alkoholbehandling.

alkoholbehandling i Nordjylland

Se film om AlfaRehab i Århus:

Christian Bo er afdelingsleder, og fortæller om vores flotte lokaler i Århus og professionelle alkoholbehandling og alkoholrådgivning.

Alkoholtest

Det kan være svært selv at afgøre om der findes et problem med alkohol.

I denne test kan du måske få en bedre idé om det tid til at bede om hjælp.

Anmeldelse-Alfa-Kobenhavn

Har ikke drukket i 2 år

Jeg fik en rigtig god hjælp hos Alfa. Nu kan jeg igen passe mit arbejde og familien, uden at have dårlig samvittighed.

Hvorfor gå i behandling hos AlfaRehab?

Det er aldrig nemt at gå i behandling for et alkoholmisbrug. Det kræver både mod og styrke. Derfor vil du udelukkende blive mødt af respekt og medmenneskelighed, når du går i misbrugsbehandling hos os. Vi står klar til at støtte dig på rejsen mod ædruelighed – og vi tager altid udgangspunkt i dig og din situation!

Vi mener, at behandlingsforløbet skal hjælpe dig til at:

  • Afklare, hvilke værdier du vil leve dit liv ud fra
  • Styrke din evne til at reflektere over tilværelsen
  • (Gen)skabe sunde relationer til din omverden.

Derudover mener vi, at misbruget ofte er et symptom på underliggende problemstillinger. Det er altså ikke bare nok at hjælpe dig med at skrue ned for dit alkoholforbrug. Vi støtter dig også i at opbygge et stærkt følelsesmæssigt fundament, så du også kan vedligeholde en hverdag uden rusmidler.

Du kan starte gratis alkoholbehandling allerede i morgen!

Som nævnt har vi hos AlfaRehab fokus på at skabe individualiserede og fleksible behandlingstilbud.

Alle mennesker er nemlig unikke, og derfor vil alle vores behandlingsforløb også være det. Af den grund er det også svært helt præcist at beskrive, hvordan vores alkoholbehandling i Nordjylland foregår.

Det bliver nemlig skabt i et samspil mellem dig og vores erfarne behandlere.

Herunder kan du dog læse mere om, hvordan det typisk vil foregå:

Grundig udredning – både fysisk og mentalt

Inden vi påbegynder behandlingsforløbet, vil vi altid foretage en grundig udredning af dig og din situation. Her vil du gennemgå en række fysiske og psykologiske undersøgelser, lavet af vores dygtige sundhedsfaglige personale.

Udredningen danner grundlag for sammensætningen af dit behandlingsprogram. Her kortlægger vi bl.a., om du har brug for døgnbehandling eller ambulant behandling, samt hvorvidt du har behov for afrusning.

Døgnbehandling og afrusning efter behov

Nogle personer har brug for intensiv støtte i begyndelse af deres afvænning. Er det tilfældet for dig, vil du blive indlagt på en døgnklinik med sundhedsfagligt personale til stede i alle døgnets timer. Her vil du få vigtige værktøjer til at håndtere den første svære tid uden alkohol. På den måde sikrer vi, at du får den bedste start på behandlingsforløbet.

Døgnbehandlingen er også nødvendig, hvis du har brug for en afrusning. Det kræver nemlig medicinsk og psykologisk abstinensbehandling, som vi bedst kan administrere på en af vores døgnklinikker. På den måde kan vi nemlig sørge for, at afrusningen bliver med mindst mulig smerte og ubehag.

Ambulant behandling

Langt de fleste af vores klienter gennemgår vores ambulante alkoholbehandling i Nordjylland. Enten som første skridt på vejen mod ædruelighed eller i forlængelse af afrusning og døgnbehandling. Her har du nemlig mulighed for at fortsætte din hverdag derhjemme, mens du modtager den nødvendige hjælp fra vores behandlere.

Ved ambulant behandling bor du hjemme, mens du har en række faste aftaler på vores behandlingscenter. Dette kan f.eks. være:

  • Individuelle samtaler med en psykolog
  • Struktureret og ledet terapi i grupper
  • Forskellig undervisning og gruppetræning
  • Socialrådgivning og familiebehandling
  • Certificeret og effektiv NADA akupunktur.

Fordelen ved et ambulant behandlingsforløb er, at du fortsat kan passe forpligtelserne derhjemme. Du behøver f.eks. ikke tage orlov fra studiet eller opsige dit arbejde. Aftalerne hos os kan nemlig tilrettelægges efter dit skema, så de ligger uden for almindelig arbejdstid.

Er du pårørende til en der drikker?

Hos AlfaRehab tilbyder vi ikke kun alkoholbehandling i Nordjylland. Vi har også adskillige tilbud til dig, som er pårørende til en alkoholafhængig person.

Uanset om der er tale om din forælder, partner, barn, ven eller kollega. Vi står klar til støtte og rådgive dig i, hvordan du både beskytter den alkoholafhængige og dig selv.

Vi tilbyder bl.a. professionel rådgivning i, hvordan du starter en samtale om misbruget med den, du holder af.

Det kan nemlig hurtigt blive en svær og voldsom diskussion, som gør mere skade end gavn. Men vores erfarne medarbejder klæder dig på til, hvordan du bedst håndterer det, og eventuelt motiverer den der drikker, til at få hjælp.

Derudover har vi også adskillige pårørendegrupper – også i det nordjyske. Her kan du møde andre i samme situation som dig selv.

Det kan hjælpe dig til at føle dig mindre alene, samt give dig redskaber til at tackle dine oplevelser.

Så uanset om du er bekymret for dig selv eller en, du holder af, har vi nogle tilbud til dig.

Tidligere alkoholiker ædru