Det skal være nemmere at få hjælp som misbruger, siger Kommunernes Landsforening; med det mener KL blandt andet, at hjælpen skal være tættere på den enkelte borger og desuden mere synlig i forhold til nu, hvor en undersøgelse fra YouGov viser, at rigtig mange er i tvivl om, hvor de skal henvende sig, hvis de har problemer relateret til misbrug. Hos AlfaRehab er vi begejstrede for udspillet, da vores erfaringer viser, at vi er blevet i stand til at nå mennesker med misbrug, vi ellers ikke havde haft mulighed for at behandle, efter vi har oprettet den Udgående Behandling.

misbrugDen Udgående Behandling har netop muligheden for at møde borgerne på en ny måde. Her tages eksempelvis borgernes hjem i brug, en park, en café eller alle mulige andre steder, hvor klienten har behov for, at behandlingen finder sted. Vi dedikerer desuden megen tid til at følge borgeren til lægen, jobcenteret, på misbrugscenteret og uddannelsesstederne. Men hvorfor nu det? Vi har jo hyggelige omgivelser på Sankt Kjelds Plads og endda økologisk kaffe ad libitum.

Læs også: Hvad er misbrug?

Alfa’s Udgående Behandling har til formål at nå ekstraordinære borgere med ekstraordinære behandlingsbehov. Der kan her være tale om stadig stofaktive med misbrug , som er i tvivl om, hvorvidt de overhovedet tør eller magter at tilgå behandling; borgere med behandlingsskader, som gerne vil have hjælp, men ikke kan se sig selv i endnu et dagbehandlingsprogram; dobbeltbelastede klienter med behandlingsbehov, der kræver særlig individuel hensyntagen eller blot klienter, der har brug for en ekstra hånd, når de skal vende tilbage til livet uden misbrug af alkohol og stoffer.

Erfaringerne er positive. Vi har en gennemførelsesprocent på over 80%, og vi oplever, at overordentligt mange klienter profiterer af den individuelle tilgang, hvorfor vi kun kan støtte forslaget fra Kommunernes Landsforening. Vi venter spændte på en opfølgning!

AlfaRehab