Menu

Du er her: Forside » Rusmidler » Misbrug skal afhjælpes hurtigere

misbrug skal afhjaelpes hurtigere

Misbrug skal afhjælpes hurtigere

Det skal være nemmere at få hjælp som misbruger, siger Kommunernes Landsforening

Med det mener KL blandt andet, at hjælpen skal være tættere på den enkelte borger og desuden mere synlig i forhold til nu, hvor en undersøgelse fra YouGov viser, at rigtig mange er i tvivl om, hvor de skal henvende sig, hvis de har problemer relateret til misbrug.

Bedre muligheder for at nå misbrugeren

Hos AlfaRehab er vi begejstrede for udspillet, da vores erfaringer viser, at vi er blevet i stand til at nå mennesker med misbrug, vi ellers ikke havde haft mulighed for at behandle, efter vi har oprettet den Udgående Behandling.

Hvad er udgående behandling?

Den Udgående Behandling har netop muligheden for at møde borgerne på en ny måde.

Her tages eksempelvis borgernes hjem i brug, en park, en café eller alle mulige andre steder, hvor klienten har behov for, at behandlingen finder sted.

Vi dedikerer desuden megen tid til at følge borgeren til lægen, jobcenteret, på misbrugscenteret og uddannelsesstederne.

Men hvorfor nu det? Vi har jo hyggelige omgivelser i vores behandlingscentre og endda økologisk kaffe ad libitum“. Årsagerne kan være mange – men uanset dit behov og dine udfordringer, har vi hjælpen klar i hele landet.

Hvad er årsagen til at vi tilbyder dig behandling hvor du selv ønsker?

Vores udgående behandling har til formål at nå ekstraordinære borgere med ekstraordinære behandlingsbehov. Der kan her være tale om stadig stofaktive med misbrug , som er i tvivl om, hvorvidt de overhovedet tør eller magter at tilgå behandling.

  • Det kan være borgere med behandlingsskader, som gerne vil have hjælp, men ikke kan se sig selv i endnu et behandlingsprogram
  • Eller måske dobbeltbelastede klienter med behandlingsbehov, der kræver særlig individuel hensyntagen
  • Eller blot klienter, der har brug for en ekstra hånd, når de skal vende tilbage til livet uden misbrug af alkohol og stoffer.

Erfaringerne er positive. Vi har en gennemførelsesprocent på over 60%, og vi oplever, at overordentligt mange klienter profiterer af den individuelle tilgang, hvorfor vi kun kan støtte forslaget fra Kommunernes Landsforening.

Udgående behandling

Hør mere på telefon 35 35 35 81

Vi tilbyder landsdækkende hjælp til alle borgere – både personen om selv lider af afhængighed, men også de pårørende som mærker problemerne helt tæt på.