Menu

At konfrontere en misbruger

Misbrug og afhængighed: Sådan motiverer du til hjælp

Få hjælp i dag

Sådan konfronterer du misbrugeren

Når man er blevet afhængig af rusmidler, kan det bedst beskrives som at hjernen er blevet kidnappet. Derfor er der meget ofte brug for en intervention for at få misbrugeren til at søge hjælp. Intervention er når man stiller et ultimatum – og mener det!

Mest klassisk er: ”Hvis ikke du går i behandling nu, så flytter jeg.”

Det er nemlig oftest de nærmeste pårørende, som er blevet så frustrerede, at de er nødt til at stille ultimatummer, for at passe på sig selv.

Når man er afhængig af rusmidler, er man i en tilstand som meget ofte har store konsekvenser for ens nærmeste. Måske låner man mange penge, stjæler, svigter eller på anden vis udsætter sine omgivelser for ubehagelige situationer. Og det gør man fordi, hjernen er blevet kidnappet.

Få hjælp til intervention og en helhedsorienteret indsats

Når man lever med en afhængighed eller et misbrug, vil man altid komme til at såre mennesker omkring en.

Da vi hos AlfaRehab ved hvor svært det kan være som pårørende til en misbruger, tilbyder vi en gratis og meget effektiv hjælp til netop de pårørende. Vores mission er, at lade personerne omkring et misbrug, vide at de ikke er alene og at der findes en lang række værktøjer der kan gøres brug af i en helhedsorienteret indsats.

Kontakt os gerne – helt uforpligtende, og find ud hvordan vi også kan hjælpe netop dig med at konfrontere en misbruger eller afhængig som står dig nært.

Læs også: Få hjælp som pårørende

Få hjælp til at motivere en misbruger

Er du pårørende og har du behov for gode råd og sparring hvordan du kan konfrontere en misbruger? Vi har enorm erfaring med afhængigheder og ikke mindst hjælp til pårørende.

Kontakt os – helt gratis og uforpligtende.

At konfrontere en misbruger

Gode råd til samtalen om intervention:

Hos AlfaRehab tror vi på løsninger og derfor vil vi altid anbefale at i har fokus på der, hvor i gerne vil hen og det, som i gerne vil opnå frem for at jokke rundt i fortiden. For den afhængige kan det også være meget motiverende at du ”maler” et billede af hvordan livet kan blive.

Herunder viser vi en række af de oftest stillede spørgsmål:

Hvordan konfronterer man en misbruger?

Man konfronterer bedst en misbruger ved at være tydelig og klar. Fortæl hvordan du har det, hvad misbruget gør ved dig og at du ikke længere vil eller kan leve med det.

Kan man motivere en misbruger til at søge hjælp?

Som mennesker er vi ret ens og det gælder også misbrugere. Almindelige mennesker bryder sig ikke om at såre dem de holder af og derfor kan det virke motiverende for nogle, at høre hvad de betyder for deres pårørende

Hvordan holder man fokus til intervention?

Måske har du skrevet lidt stikord ned eller ligefrem et brev. Det er vigtigt, du er tydelig og klar og selvfølgelig skal du sige hvad du har på hjerte, bare husk at det ikke kun må blive en seance med flere timers skyld og skam.

Hvor skal en intervention afholdes?

I skal have den svære samtale et sted hvor du er tryg og hvor der er ro til at tale fortroligt.

Hvem skal være med til intervention?

Til en intervention skal der kun være relevante mennesker med. Hvilket vil sige at, hvis du er nærmeste pårørende, så hold den til det. Måske kan du tage en anden med for at støtte dig i at stå fast, hvis du har brug for det.

Hvad skal jeg huske til interventionen?

Husk at fortælle misbrugeren hvad vedkommende betyder for dig. Det er ikke lykkeligt at være misbruger og det altid skræmmende at lægge sit liv om.

Hvad gør jeg hvis misbrugeren siger nej til hjælp?

Hvis misbrugeren siger nej til interventionen SKAL du overholde den. Det vil sige, at det ultimatum som du har stillet op, skal du handle på – hvor smertefuldt det end måtte være.

Husk, at du som pårørende altid kan få gratis pårørendehjælp hos AlfaRehab. Det kan hjælpe dig til at holde fast i din beslutning.

At konfrontere en misbruger
{

”Jeg sagde nej til interventionen, men da jeg ikke havde set mine børn i 4 måneder, ombestemte jeg mig.

Hvis børnenes mor ikke havde stået fast, var jeg stadig misbruger.”

Alexander, 41 år

{

”Jeg husker faktisk ikke særlig meget fra interventionen ud over at jeg følte mig max presset”

Brian, 32 år

{

”Jeg ved, jeg var død i dag, hvis ikke jeg var kommet i behandling. Hele mit liv sejlede. Så man kan sige, at interventionen reddede mit liv.”

Anonym, 56 år

Hør om mulighederne for vores hjælp

Det kan være et stort skridt at tage telefonen og ringe op til nogen man ikke kender og tale om private problemer. Men du kan være helt rolig, for at behandler din henvendelse anonymt.

Vores mål er blot at vejlede dig i strategier der kan hjælpe dig med at hjælpe din pårørende.

Så kontakt os på telefonen eller via mail til sikkerpost@alfarehab.dk. Så tager vi en uforpligtende snak om, hvordan du kan konfrontere en misbruger.

Få hjælp nu