Menu

Kolding → Ambulant behandling

Alkohol- og stofmisbrug

Hos AlfaRehab tilbyder vi effektiv hjælp til overforbrug af alkohol og stoffer – og vi tilbyder også professionel støtte til dig der er pårørende.

Kontakt os hele døgnet på: telefon 35 35 35 81

Landsdækkende behandlinger

Rådgivning og hjælp 24/7 alle ugens dage

Vi hjælper flere hundrede personer årligt

Sundhedsfaglige behandlere

Kolding → Ambulant behandling af alkohol- og stofmisbrug

Ambulant behandling er en fleksibel og effektiv løsning for dem, der ønsker at forbedre deres sundhed og overvinde afhængighed af alkohol eller stoffer uden at forstyrre deres daglige liv.

Denne behandlingsform gør det muligt at fortsætte med arbejde, studie og familieforpligtelser, samtidig med at man modtager misbrugsbehandling, støtte og vejledning.

Læs videre for at blive klogere på fordelene ved ambulant behandling og hvordan den kan tilpasses dine behov.

Hvad er ambulant behandling for alkohol- og stofmisbrug hos AlfaRehab?

Ambulant behandling er for dig, der ønsker at fortsætte dit daglige liv med arbejde, studie og familie, mens du modtager behandling for din afhængighed af alkohol eller stoffer. Eller for dig, der allerede har været i intensiv behandling.

Behandlingen foregår 2 gange om ugen på tidspunkter, der ikke forstyrrer dit arbejds- eller studieliv, så du kan passe din hverdag og samtidig få hjælp til at arbejde med afhængigheden. 

Ambulant behandling af stofmisbrug kan foregå både i dag- og aftentimerne, alt efter din aktuelle tilknytning til studie eller arbejdsmarkedet. Nogle har kun brug for en måneds behandling, andre længere.

Behandlingen er gratis i Danmark, og hos AlfaRehab har vi ingen ventetid. 

Har du brug for hjælp?

Kontakt os døgnet rundt på (45) 35 35 35 81 til en helt fortrolig og uforpligtende samtale.

Hvis du er mere tryg ved at sende os en besked, kan du gøre det helt anonymt lige her.

Hvad er forskellen på ambulant behandling og dagbehandling?

Den ambulante behandling for alkohol er gratis, mens ambulant behandling og dagbehandling for stofmisbrug, skal finansieres.

Du kan komme i ambulant behandling for stofmisbrug ved at kontakte din kommune, bruge din sundhedsforsikring eller betale selv. 

Ambulant behandling gør det muligt at fortsætte med arbejde eller skole, mens dagbehandling kræver daglig deltagelse og fokus.

Kan man få hjælp og støtte som pårørende til alkohol- og stofmisbrug?

At være pårørende til en person med misbrugsproblemer kan være en stor udfordring, både følelsesmæssigt og praktisk. Det kan føles ensomt og overvældende at stå alene med ansvaret som pårørende.

Hos AlfaRehab tilbyder vi gratis støtte og vejledning til pårørende, så du ikke står alene i en svær tid. Vi giver dig mulighed for at møde andre pårørende og udveksle tanker og erfaringer med nogle der ligesom dig, har haft misbrug tæt inde på livet.

Vores sundhedsfaglige behandlere er klar til at give dig de nødvendige værktøjer og den støtte, du har brug for, for at kunne håndtere situationen bedst muligt. Vi tilbyder individuelle samtaler, gruppeforløb og rådgivning, der er skræddersyet til dine behov.

Du kan altid sende os en anonym besked, ringe for en fortrolig samtale og så kan du tilmelde dig vores gratis pårørendegrupper.

Ydermere tilbyder vi hjælp til hele familien med gratis familiesamtaler, hvor i sammen vil få talt om tingene, og du som pårørende vil få en langt bedre indsigt i, hvad det egentlig betyder at være afhængig.

Læs mere om: Hjælp til pårørende her

Er du pårørende til misbrug?

Kontakt os døgnet rundt på (45) 35 35 35 81 for at få hjælp og støtte til, hvordan du håndterer det.

Ambulant behandling i Kolding

AlfaRehab’s fysiske klinik nærmest Kolding er placeret på:

  Vestergade 48, 4 th. 5000 Odense.

  Her er let at komme til, uanset om du kommer gående fra stationen, er på cykel, med bus eller tog, eller du kommer i egen bil. Turen tager blot en lille time fra Kolding, så det er altså ikke alverden, hvis du ønsker ambulant behandling i Odense.

  Desuden tilbyder vi alkoholbehandling i dit eget hjem, eller du kan få ambulant hjælp online.

  Fordele ved ambulant behandling af alkohol- og stofmisbrug for borgere i Kolding

  Ambulant behandling tilbyder en række fordele, der gør det lettere for dig at modtage den nødvendige hjælp uden at forstyrre din daglige rutine.

  • Fleksibelt behandlingsforløb:
   En af de største fordele er netop fleksibiliteten. Vi kan indrette behandlingen efter dine behov, så du kan fortsætte med arbejde, studie og familieforpligtelser. Dette betyder, at du ikke behøver at tage fri fra arbejde eller afbryde dine studier for at få den hjælp, du har brug for.
  • Undgår for stor omvæltning:
   En anden fordel er, at behandlingen ikke medfører en stor omvæltning i dit liv. Hele din hverdag bliver ikke lavet om, og du kan fortsætte med dine daglige aktiviteter som arbejde, studie og familieforpligtelser. Dette gør det lettere at tilpasse sig behandlingen og fokusere på din bedring uden at skulle ændre hele din livsstil.
  • Ud af dit lokalmiljø:
   En anden væsentlig fordel er, at behandlingen ikke foregår i dit lokalområde, da vi ikke har et fysisk behandlingscenter i Kolding. Dette betyder, at du undgår at møde bekendte under behandlingen, hvilket kan give dig en større følelse af anonymitet og tryghed.
   At modtage behandling uden for dit nærmiljø kan hjælpe dig med at føle dig mere komfortabel og fokuseret på din bedring uden bekymring for social stigmatisering.

  Samlet set gør disse fordele ambulant behandling til en praktisk og diskret løsning for dem, der ønsker at overvinde afhængighed uden at forstyrre deres daglige liv og uden at skulle bekymre sig om at møde bekendte under behandlingen.

  Hvad består ambulant behandling af?

  Ambulant behandling består af gruppebehandling, som kan indeholde:

  Løsningsfokuseret gruppeterapi

  Tilbagefaldsforebyggende rådgivning

  Workshops om temaer relateret til stofmisbrug og alkoholafhængighed fx:
  følelseshåndtering, kommunikation, hjernekemi og netværk

  AlfaRehabs socialrådgivere samarbejder med din kommune og andre relevante aktører, imens du er indskrevet i vores ambulante behandlingstilbud.

  Vi tilbyder også individuel terapi som tilkøb til din ambulante behandling. Dette kan reducere risikoen for tilbagefald og hjælpe, hvis du lider af senskader efter stofmisbrug.

  Hvis du har svært ved at slippe din fysiske afhængighed, kan du tilkøbe medicinsk misbrugsbehandling. Dette vurderes og tilbydes af vores læge eller psykiater, som er en del af vores dygtige behandlingsteam.

  Vi anvender i vores misbrugsbehandling primært kognitiv terapi, men tilbyder også EMDR og SE terapi.

  Hvad sker der hvis du får tilbagefald under ambulant behandling?

  Vi ved, at der kan forekomme tilbagefald eller “slips” undervejs i behandlingen, hvorfor vi tilbyder det, vi kalder “akut tilbagefaldsbehandling”.

  Her er det muligt, at du kan få op til 14 dages afrusning og ophold i døgnbehandling.

  Denne “tilbagefaldsforsikring” har igennem årene reduceret risikoen for fatal overdosis.

  Er du i tvivl om ambulant behandling er det rette for dig?

  Ønsker du at vide mere om ambulant behandling, og er du usikker på om det er den rette hjælp for netop dig?

  Du er altid velkommen til en GRATIS og helt uforpligtende samtale med en erfaren misbrugsrådgiver.

  Kontakt os her

  Vil du gerne helt anonymt høre mere om mulighederne for misbrugsbehandling?

  Kontakt os trygt på telefonen til en helt fortrolig og uforpligtende samtale.

  Hvis du er mere tryg ved at sende os en besked, kan du skrive til os helt anonymt.

  Ambulant behandling

  Ofte stillede spørgsmål om ambulant behandling i Kolding

  Vi har tilbudt professionel hjælp og behandling til overforbrug af rusmidler i mere end 15 år.

  Vi møder mange spørgsmål – fra både personen som selv bruger rusmidler, men også fra de pårørende som oplever problemet helt tæt på.

  Sidder du selv med spørgsmål? Kontakt os her

  Hvad er ambulant behandling?

  Ambulant behandling er en form for behandling, hvor du kan fortsætte dit daglige liv med arbejde, studie og familie, mens du modtager hjælp mod din afhængighed.

  Hvad indeholder ambulant behandling?

  Ambulant behandling består af gruppebehandling, som kan inkludere afspænding, gruppeterapi, tilbagefaldsforebyggende rådgivning og workshops om relevante temaer.

  Er behandlingen gratis?

  Ja, ambulant behandling er gratis i Danmark, og hos AlfaRehab har vi ingen ventetid.

  Kan jeg få individuel terapi?

  Ja, vi tilbyder individuel terapi som tilkøb til din ambulante behandling for at reducere risikoen for tilbagefald og behandle senskader efter stofmisbrug.

  Hvad hvis jeg har en fysisk afhængighed?

  Du kan tilkøbe medicinsk misbrugsbehandling, som vurderes og tilbydes af vores psykiater.

  Hvad hvis jeg har en fysisk afhængighed?

  Du kan tilkøbe medicinsk misbrugsbehandling, som vurderes og tilbydes af vores psykiater.

  Hvordan samarbejder I med andre aktører?

  Vi har en socialrådgiver ansat og samarbejder med din kommune og andre relevante aktører, mens du er indskrevet i vores behandlingstilbud.

  Hvordan opdager man et stofmisbrug?

  Det kan være utrolig svært at opdage et stofmisbrug. Derfor har vi skrevet en artikel med gode råd lige her.

  Hvordan stopper man et misbrug?

  Et stofmisbrug er en alvorlig ting og man har derfor brug for professionel hjælp. Nogle misbrugere bliver indlagt før de får hjælp og oftest kommer i døgnbehandling. Men man kan stoppe misbruget før det bliver så destruerende. Vores telefon er altid åben og du kan altid ringe helt anonymt på 35 35 35 81 og høre om de muligheder du har.

  Hvordan kontakter jeg jer?

  Kontakt os for at starte din behandling eller få mere information – vi hjælper også pårørende gratis.

  Ring på (45) 35 35 35 81, eller du kan sende os en anonym besked her.