Alkoholbehandling Kolding
Hos AlfaRehab får du skræddersyede programmer og rådgivning til at overvinde alkoholafhængighed. Vi hjælper dig på vej mod et liv fri for misbrug.
Ring 24/7, hvis du har brug for hjælp: (+45) 35 35 35 81
Landsdækkende behandlinger
Rådgivning og hjælp 24/7 alle ugens dage
Vi hjælper flere hundrede personer årligt
Sundhedsfaglige behandlere
Behandling og rådgivning i Kolding
Her har vi samlet de 3 de mest almindelige spørgsmål om alkoholafvænning i Kolding.
Har du brug for mere info, så ring endelig til os på tlf. (+45) 35 35 35 81. Vi er altid parate til at hjælpe dig med at navigere i behandlingsmulighederne.
>> Læs også: Misbrugsbehandling i Kolding
Hvad koster alkoholbehandling i Kolding?
Hos AlfaRehab er der flere betalingsmuligheder, når det kommer til alkoholbehandling. Behandlingen kan dækkes af en privat sundhedsforsikring eller med egenbetaling.
Hvordan foregår behandlingen hos AlfaRehab i Kolding?
Vi tilbyder forskellige behandlingsmetoder til alkoholmisbrug både ambulant og som døgnbehandling. Det vigtigste ved vores behandling er, at den er skræddersyet til dine personlige behov, hvilket gør det muligt at bevare dine daglige rutiner, mens du er i behandling.
Læs mere om vores behandlingsmuligheder her på hjemmesiden.
Kan pårørende få rådgivning hos AlfaRehab?
Selvfølgelig. Hos AlfaRehab i Kolding har vi stor fokus på at støtte pårørende til misbrugere. Vi tilbyder vejledning og støttesamtaler, som er skabt til at hjælpe dig i hverdagen som pårørende til en, der kæmper med afhængighed.
Taknemmelig!
Jeg kan ikke sige med sikkerhed hvilke del af indsatsen der har været udslagsgivende.
Men summen af kardemommen er, at jeg i dag ikke længere har behov for at drikke på daglig basis som jeg havde den dag, da jeg ringede.
Fri for alkohol
Jeg var dybt ulykkelig den dag jeg ringede første gang og jeg drak som en hest! uden at forstå at den sorg jeg søgte glemsel for på bunden af en flaske, blot blev forstærket af den forpulede alkohol.
Det ved jeg i dag. Og det er helt sikkert takket være mit forløb.
Nu er jeg ædru
Jeg var på AlfaRehab og fik en fantastisk hjælp. Personalet er super dygtige, og omsorgsfulde,jeg har nu været ædru i 5 et halvt år.
Og uden den mulighed havde jeg ikke været ædru, det er et varmt og trygt sted. De gør det så godt!!
Har en af dine nærmeste et misbrug?
Få hjælp som pårørende til en alkoholiker
Når du er tæt på en person, der kæmper med alkoholproblemer, kan det let føre til følelser af hjælpeløshed og skyldfølelse, selvom du faktisk ikke bærer skylden. At støtte en sådan person kan være en svær proces.
Hos AlfaRehab forstår vi den komplekse situation og tilbyder derfor rådgivning og samtaler til dig, der oplever konsekvenserne af en nærtståendes afhængighed.
Det er vigtigt at huske, at afhængighed ikke kun handler om alkohol. Vores misbrugscentre dækker flere typer af misbrug – blandt andet alkoholisme, stofmisbrug, ludomani og medicinafhængighed.
Alkoholrådgivning for alle
Få behandling for alkoholmisbrug i Kolding
Hos AlfaRehab udarbejder vi altid en personligt tilpasset behandlingsplan til dig. En plan der matcher dine behov. Dit behandlingsforløb kan inkludere elementer som afrusning og intensiv døgnbehandling, eller det kan fokusere på gruppeterapi og personlige samtaler med vores psykologer.
Formålet med vores alkoholbehandling er at give dig de nødvendige redskaber til at opnå og fastholde et liv uden alkohol.
Vores behandlingsmuligheder i Kolding omfatter:
Alkoholbehandling og -rådgivning
Stor ekspertise
Hos AlfaRehab har vi skabt et støttende miljø, der på en empatisk måde tager hånd om udfordringerne ved alkoholafhængighed både for klienter og deres familier.
Vores behandlerteam er ikke blot højt uddannede, mange har også personlig erfaring med alkoholmisbrug eller andre afhængigheder, eller som pårørende.
Denne baggrund giver dem en dyb forståelse for din situation.
Gratis alkoholbehandling
Visiteres du af det offentlige, tilbyder Kolding Kommune alkoholbehandling efter Sundhedslovens § 141. Her får du blandt andet:
- Gratis behandlingsforløb
- Fuldstændig anonymitet
- Opstart inden for 14 dage.
Bor du i Kolding sikrer vi hurtig opstart af vores behandlingstilbud for en effektiv vej mod et sundere liv. Det er vigtigt med hurtig hjælp, når man rækker ud.
Fuld anonymitet
Hos AlfaRehab prioriterer vi altid beskyttelsen af dit privatliv højt.
Vi registrerer ikke dine behandlingsdata, og ønsker du at forblive anonym, bruger vi et klient-ID i stedet for dit navn.
Vores mål er at tilbyde et trygt og indbydende miljø for alle klienter.
Vi forstår fuldt ud vigtigheden af anonymitet i forbindelse med din behandling, og du kan roligt tilmelde dig hos os.
Alkoholafvænning og -rådgivning
Besøg gerne vores behandlingscenter
AlfaRehab’s fysiske behandlingscenter nærmest Kolding er placeret på:
Her er let at komme til, uanset om du kommer gående, er på cykel, med bus eller tog, eller du kommer i egen bil.
Desuden tilbyder vi alkoholbehandling i dit eget hjem, eller du kan få hjælp online.
Skulle du ønske at snakke med en af vores behandlere, inden du starter din behandling, er du altid velkommen til at give os et kald på tlf. (+45) 35 35 35 81.
Vores erfarne behandlere står klar til at svare på alle dine spørgsmål og bekymringer.
Alkoholbehandling
Behandlingsforløb der passer til dig
Opdag de forskellige behandlingsmuligheder, vi tilbyder. Vi skræddersyr et forløb, der nemt kan integreres i din dagligdag og passer til dine rutiner.
Tænk også over muligheden for at få ambulant behandling hjemme hos dig selv eller online terapi, hvis det passer dig bedre.
Udredning og afrusning
I Kolding begynder ethvert behandlingsforløb med en grundig analyse af din situation og misbrugsgrad, hvor vi foretager psykiske og fysiske vurderinger.
Denne første evaluering danner grundlag for din personlige behandlingsplan og sikrer det mest effektive forløb tilpasset netop dig.
Ambulant behandling
Vores ambulante behandling muliggør hjælp til alkoholmisbrug i dit eget hjem, hvilket letter integrationen af behandlingen i din hverdag.
Vi fokuserer på at skræddersy behandlingsplanen til dine unikke behov og livsstil, så behandlingsprocessen bliver mere overskuelig og nemmere at følge.
Intensiv dagbehandling
Til dem, der ønsker ekstra støtte, tilbyder vi et intensivt dagbehandlingsprogram, som omfatter flere og længere sessioner med en alkoholbehandler.
Du skifter til ambulant behandling, når du føler dig klar, hvilket sikrer en behandling, der er nøje tilpasset dine behov og daglige rutiner.
Døgnbehandling
Til mere alvorlige tilfælde af alkoholafhængighed, hvor afrusning og abstinenshåndtering er nødvendige elementer, tilbyder vi døgnbehandling.
I denne fase er du hele tiden i nærheden af vores omsorgsfulde team, der er til stede døgnet rundt. Det giver en følelse af sikkerhed i et udfordrende forløb.
Find svarene på dine spørgsmål
Alkoholafhængighed berører ikke kun den, der drikker, men også dem, der står tæt på. Derfor opstår der ofte mange spørgsmål både fra dem med misbruget og deres pårørende.
Du får svar på de hyppigst stillede spørgsmål om alkoholmisbrug og behandlingsmuligheder lige her.
Har du flere spørgsmål, eller ønsker du en privat samtale, så kontakt os endelig på tlf. (+45) 35 35 35 81 – vi står klar til at hjælpe dig døgnet rundt.
Hvad betyder det at være alkoholafhængig?
Når vi taler om alkoholafhængighed, mener vi en tilstand, hvor trangen til alkohol bliver så overvældende, at den begynder at overtage ens liv. Det er, når behovet for alkohol bliver mere dominerende end andre vigtige dele af livet – arbejde, familie, hobbyer.
En person med alkoholafhængighed fortsætter med at drikke, selv når det tydeligt skader deres helbred og forhold til andre. Det er et rodfæstet problem, der kræver professionel hjælp at overkomme.
Hvad indebærer alkoholmisbrug?
Alkoholmisbrug er, når brugen af alkohol bliver skadelig og central i ens liv. Det er ikke nødvendigvis det samme som afhængighed, men det er lige så alvorligt. Det kan ødelægge sociale relationer, påvirke arbejdspræstationer og skade din fysiske og mentale sundhed. Et klart tegn på alkoholmisbrug er, når man ofte mister kontrollen over sit drikkeri, og det begynder at påvirke ens daglige funktion.
Hvad er forskellen mellem alkoholmisbrug og alkoholafhængighed?
Alkoholmisbrug refererer til en skadelig brug af alkohol, der negativt påvirker ens liv, men det indebærer ikke nødvendigvis en fysisk afhængighed. Alkoholafhængighed derimod indebærer en fysisk og psykologisk trang til alkohol, ofte med svære abstinenssymptomer hvis man forsøger at stoppe.
De to udtryk bruges dog ofte i flæng om det at have et alkoholmisbrug.
Hvad indebærer alkoholafvænning?
Alkoholafvænning er en proces, der er dybt personlig og tilpasset den enkeltes behov. For dem med alvorlig alkoholafhængighed kan det indebære en kombineret tilgang med afrusning, håndtering af abstinenssymptomer og måske endda et ophold på et specialiseret behandlingscenter. For mildere tilfælde kan det involvere terapeutiske samtaler og støtte fra medicin. Men det allerførste og vigtigste skridt i denne proces er anerkendelsen af, at man har et problem med alkohol, og viljen til at gøre noget ved det.
Hvorfor får nogen et alkoholmisbrug?
Årsagerne til alkoholmisbrug er så forskellige som de mennesker, det rammer. For nogle kan det starte som en måde at undslippe personlige problemer eller stress, for andre kan det være en håndtering af dybereliggende følelsesmæssige udfordringer.
Desværre kan konstant misbrug skabe eller forstærke psykiske lidelser som depression og angst. Dette aspekt er afgørende at tage hånd om i behandlingsprocessen, da det ofte er nøglen til at forstå og bryde misbrugsmønstret.
Hvad påvirker alkohol ved kroppen?
Alkohol har en betydelig indvirkning på kroppen, først og fremmest ved at påvirke nervesystemet og reducere reaktionsevnen. Sundhedsstyrelsen understreger, at al alkoholforbrug indebærer risici og langvarigt misbrug kan føre til alvorlige sundhedsproblemer som kræft, diabetes, hjertesygdomme og demens.
Det er anbefalet at holde sit ugentlige forbrug under 10 genstande og maksimalt 4 genstande på en enkelt dag. En standardgenstand, der indeholder omkring 12 gram alkohol, svarer til cirka en lille øl, et glas vin eller en lille snaps.
Hvad skal gravide, ældre og folk på medicin vide om alkohol?
For gravide, ældre og dem, der tager medicin, er det ekstra vigtigt at være forsigtig med alkohol.
Sundhedsstyrelsen råder gravide til helt at undgå alkohol for at beskytte barnets helbred. Ældre mennesker bør begrænse deres forbrug, da deres kroppe bliver langsommere til at nedbryde alkohol med alderen. Folk, der tager medicin, skal være opmærksomme på mulige interaktioner mellem alkohol og deres medicin, da alkoholen kan påvirke, hvordan medicinen virker.
Send os en besked
Skriv til os i vores kontaktformular, og vi svarer hurtigst muligt (gerne inden for 12 timer).
Kan du ikke vente på svar, er du altid velkommen til at ringe til os døgnet rundt på telefon 35 35 35 81.