Menu

Misbrugsbehandling i Kolding

På vores misbrugscentre, i dit eget hjem eller online, yder vi professionel støtte til misbrugere, uanset om det drejer sig om stof-, alkohol-, spille- eller medicinmisbrug.

Vores døgntelefon er altid åben: 35 35 35 81

Landsdækkende behandlinger

Behandling 24/7 alle ugens dage

Vi hjælper flere hundrede personer årligt

Sundhedsfaglige behandlere

Misbrugsbehandling Kolding

Få hjælp til at håndtere dit misbrug

I Kolding arbejder vi hånd i hånd med kommunen for at sikre, at du med en kommunal henvisning, og ved brug af Servicelovens §101,  kan modtage gratis behandling for dit misbrug, uanset dets natur.

Vi tilbyder misbrugsbehandling i hele landet, og det nærmeste fysiske behandlingscenter ligger i Odense.

Bemærk at vi også tilbyder hjælp og behandling, både i dit eget hjem, og online.

Vores behandlere er højt kvalificerede og har en indgående forståelse for de udfordringer, som du og dine nærmeste står overfor.

Vi er her for at lytte og støtte dig – du kan altid kontakte os for en personlig samtale. Giv os et kald på tlf. (+45) 35 35 35 81, eller send en mail, så arrangerer vi en tid, der passer dig.

Spørgsmål om misbrugsbehandling i Kolding

Vi har udarbejdet en liste over de spørgsmål, vi oftest får om misbrugsbehandling i Kolding og samlet svarene til dig.

For yderligere information kan du læse mere her. Du kan også ringe på tlf. (+45) 35 35 35 81 for at stille dine spørgsmål direkte til en medarbejder.

Hvad koster misbrugsbehandling i Kolding?

Prisen for behandling hos AlfaRehab afhænger af flere faktorer. Hvis du er henvist af din kommune, kan det være, at behandlingen er gratis for dig. Alternativt kan din private sundhedsforsikring muligvis dække omkostningerne. Der er også mulighed for at betale selv, hvis du foretrækker det.

Vi stræber efter at gøre vores behandlinger tilgængelige og økonomisk overkommelige for alle og du finder priserne her.

Hvilke former for misbrug behandler AlfaRehab?

Hos AlfaRehab er vi eksperter i at behandle et bredt spektrum af afhængigheder, herunder misbrug af stoffer og alkohol, ludomani samt misbrug af receptpligtig medicin.

Vores behandlingstilgang er holistisk og skræddersyet til den enkeltes situation og behov. Vi tror på, at hver person fortjener en behandling, der respekterer deres individuelle oplevelse og udfordringer.

Kan pårørende få hjælp hos AlfaRehab?

Bestemt. Hos AlfaRehab anerkender vi de pårørendes afgørende rolle i genopretningsprocessen, og derfor tilbyder vi støtte og rådgivning til familiemedlemmer og venner.

Rådgivningen er designet til at hjælpe pårørende med at forstå afhængighedens dynamik og finde effektive måder at støtte deres elskede på. Vores mål er at skabe et støttende miljø, der fremmer helbredelse og genopretning, ikke kun for den enkelte, men for hele deres netværk.

gule stjerner

Taknemmelig!

Jeg kan ikke sige med sikkerhed hvilke del af indsatsen der har været udslagsgivende.

Men summen af kardemommen er, at  jeg i dag ikke længere har behov for at drikke på daglig basis som jeg havde den dag, da jeg ringede.

gule stjerner

Fri for alkohol

Jeg var dybt ulykkelig den dag jeg ringede første gang og jeg drak som en hest! uden at forstå at den sorg jeg søgte glemsel for på bunden af en flaske, blot blev forstærket af  den forpulede alkohol.

Det ved jeg i dag. Og det er helt sikkert takket være mit forløb.

gule stjerner

Nu er jeg clean

Jeg var på AlfaRehab og fik en fantastisk hjælp. Personalet er super dygtige, og omsorgsfulde,jeg har nu været clean i 5 et halvt år.

Og uden den mulighed havde jeg ikke været clean, det er et varmt og trygt sted. De gør det så godt!!

Livet som pårørende

Forstå afhængighedens dynamik

Vi forstår de udfordringer, som pårørende til personer med afhængighedsproblemer står over for.

At være tæt på nogen, der kæmper med afhængighed, kan være en følelsesmæssig rutsjebanetur, der involverer frustration, magtesløshed og sorg. Det kan føles umuligt at finde en måde at hjælpe på, samtidig med at du passer på dig selv.

Som pårørende er du også velkommen til at ringe på tlf. (+45) 35 35 35 81. Vores erfarne team står klar til at lytte og vejlede dig.

Vi er her for at sikre, at du får den støtte og de redskaber, du har brug for til at navigere i livet som pårørende.

Behandling på rusmiddelcenter

Rusmiddelbehandling

Alkohol og misbrugsbehandling hos alfa i København

Effektiv misbrugsbehandling kræver en skræddersyet tilgang, og vi designer et behandlingsprogram, som er nøje tilpasset dine specifikke behov og situation.

Vores behandlingstilbud er alsidige og inkluderer en række muligheder som afrusningsforløb, døgnbehandling, psykologsamtaler og ambulant behandling.

Vores mål er, at du efter endt behandling har de fornødne værktøjer til at bekæmpe afhængighed og fremme et rusmiddelfrit liv.

Tilbuddene omfatter:

Misbrugsbehandling til der bor i Kolding

Professionelle behandlere

På AlfaRehab´s misbrugscentre vil du blive mødt af et hold af behandlere med stor erfaring i at tackle misbrug og de komplekse følelsesmæssige aspekter, som påvirker både dig og dine nærmeste.

Mange af behandlerne har en unik indsigt i de udfordringer, du står overfor, da de selv har haft direkte erfaringer med misbrug enten personligt eller som pårørende.

Den erfaring bruger de til at hjælpe dig.

Gratis misbrugsbehandling

Servicelovens § 101 giver dig mulighed for misbrugsbehandling med en henvisning fra Kolding kommune. Det betyder blandt andet:

  • Gratis behandlingsforløb
  • Anonymitet under behandlingen
  • Opstart inden for to uger.

Da vi ikke har nogen venteliste, kan du starte din behandling med det samme og få den støtte og hjælp, du har behov for.

Fuld fortrolighed

Vi lægger stor vægt på fortrolighed gennem dit behandlingsforløb, og du kan føle dig tryg i visheden om, at dine personlige oplysninger forbliver fortrolige.

Vi garanterer, at intet vedrørende din behandling bliver delt eller registreret uden din tilladelse.

Målet er at kunne tilbyde et sikkert og trygt miljø for alle, hvor anonymitet er fundamentet. Vi ved, at det betyder alverden for klienternes tillid.

Professionel misbrugsbehandling

Her finder du AlfaRehab

AlfaRehab’s fysiske misbrugsscenter nærmest Kolding er placeret på:

Her er let at komme til, uanset om du kommer gående, er på cykel, med bus eller tog, eller du kommer i egen bil.

Bemærk at du også  kan få behandling i dit eget hjem, eller en online rusmiddelbehandling.

Skulle du ønske at snakke med en af vores behandlere, inden du starter din behandling, er du altid velkommen til at give os et kald på tlf. (+45) 35 35 35 81.

Vores erfarne behandlere står klar til at svare på alle dine spørgsmål og bekymringer.

Er du alkoholiker?

Tag testen her

Anonymt

Send besked

Gratis og uforpligtende

Ring 35 35 35 81

Individuel misbrugsbehandling  

Få en skræddersyet behandlingsplan

Når du starter i behandling for afhængighed, tilbyder vi et bredt udvalg af muligheder på vores misbrugscentre. Fleksibiliteten gør det muligt for dig at opretholde din dagligdag.

Behandlingstilbuddene omfatter også hjemmebehandling og online behandling, hvis det passer dig bedre.

Udredning og afrusning

Din behandling starter altid med en udredning udført af vores sundhedsprofessionelle team for at forstå din specifikke situation og afhængighedens omfang.

Udredningen inkluderer både fysiske og psykiske undersøgelser for at sikre et behandlingsforløb, der er skræddersyet til dine behov.

Gratis misbrugsbehandling

Med en henvisning fra Kolding kommune kan du få gratis ambulant misbrugsbehandling enten på vores centre eller i dit hjem.

Det er en behandlingsform, der gør det muligt for dig at holde fast i din hverdag samt passe arbejde og fritidsaktiviteter, mens du er i behandling.

Intensiv dagbehandling

For dem, der har brug for ekstra støtte i starten, tilbyder vi i Kolding et intensivt dagbehandlingsprogram, der omfatter flere møder med behandleren.

Det er en behandlingsform, der giver den støtte, du har brug for, og samtidig forbereder dig til overgangen til ambulant behandling.

Døgnbehandling

I nogle tilfælde er ambulant behandling og intensive dagforløb ikke nok. I de situationer tilbyder vi døgnbehandling med afrusning og behandling af abstinenser.

Med døgnbehandling er du i vores professionelle personales hænder hele tiden, så du får den nødvendige støtte i en svær tid.

Behandling på rusmiddelcenter

Få svar på ofte stillede spørgsmål

Misbrug kan skabe stor uro og usikkerhed ikke kun for dig, men også for dine nærmeste. Det er almindeligt, at både du og dine pårørende sidder med mange ubesvarede spørgsmål omkring misbrug og afhængighed.

For at hjælpe med at besvare disse spørgsmål har vi samlet en liste over nogle af de mest almindelige henvendelser. Du kan nå os på tlf. (+45) 35 35 35 81, hvis du har yderligere spørgsmål.

Hvad indebærer det at være afhængig?

At være afhængig indebærer at have udviklet en dyb trang til substanser som alkohol, stoffer, medicin eller adfærd som spil. En trang der fortsætter på trods af negative følgevirkninger.

Afhængighed kan være både fysisk og psykologisk og påvirker typisk både den afhængiges personlige liv og forholdet til andre.

Hvordan manifesterer misbrug sig?

Misbrug viser sig i forskellige grader fra lejlighedsvis overdreven brug til konstant og ustyrligt forbrug.

Det kan være episodisk overforbrug, der overskrider sunde grænser, eller en konstant vane, som den påvirkede ikke formår at bryde alene.

Hvad er forskellen på misbrug og afhængighed?

Selvom misbrug og afhængighed er tæt relateret, er der en væsentlig forskel.

Misbrug refererer til skadelige brugsmønstre, mens afhængighed indikerer en dybere fysisk eller psykisk nødvendighed for en substans eller adfærd.

Man kan misbruge uden at være fysisk afhængig, men misbrug kan ofte føre til afhængighed.

Hvordan behandles misbrug?

Hos AlfaRehab kigger vi på hele mennesket og de bagvedliggende årsager, når vi behandler misbrug.

Behandlingsplanen kan bestå af afrusning, terapeutiske samtaler og muligvis medicinsk behandling, men den vigtigste del af en vellykket behandling er, at misbrugeren anerkender behovet for hjælp.

Hvorfor udvikler man misbrug?

Misbrug kan skyldes underliggende udfordringer som personlige konflikter eller uforløste følelser. Misbrug af receptpligtig medicin kan skyldes dårlig vejledning og manglende hjælp til nedtrapning.

Psykiske lidelser som angst eller depression kan både være katalysatorer for og konsekvenser af misbrug.