Du er her: Forside » Misbrugsbehandling » AlfaRehab på UKESAD

udgaaende behandling UKESAD

AlfaRehab på UKESAD

Den udgående behandling var på konferencen UKESAD i London og der mødte vi også Jeff Mullins, som er behandlingsleder hos TTP Counselling; en behandlingsenhed i England.

Mullins er varm fortaler for, at afhængighedslidende tildeles stor selvbestemmelse, når det gælder valg af behandlingssted. Under sit foredrag på UKESAD fremlagde Mullins blandt andet undersøgelser til dokumentation for, at gennemførelsesprocenten stiger fra 60% til 90%, når klienterne selv får lov at bestemme, hvilken behandling de ønsker at tilgå.

Udgående behandling – Få behandling derhjemme

AlfaRehab har fra 2018 indført den matrikelløse ambulante behandling. Denne behandlingsform kombinerer det bedste ved en indskrivning i en almindelig ambulant behandling, med fordelene ved at kunne modtage hjælpen netop der hvor man opholder sig.

Hos os kan du få behandling derhjemme både som:

 

Den udgående behandling lægger vægt på

Mullins lagde desuden vægt på, at borgerne gives følgende:

  • Behandling i et positivt og struktureret miljø
  • En behandler, som formår at være en god rollemodel, bestemt, fair, vidende, inkluderende og har overblik.
  • Uligheder fremfor krav
  • Støtte og hjælp til at træffe egne valg og forme egen livssituation
  • Et skærmet miljø, hvor de ikke oplever ydmygelse, pålægges skam og urimelig kritik
  • Et behandlingsmiljø, hvor de behandles med værdighed og respekt
  • Inklusion fremfor belæring.

 

Frit valg af behandlingssted

I Danmark er vi så heldige, at stof- og alkoholafhængige allerede har ret stor selvbestemmelse, når det gælder valg af behandlingssted.

Alligevel skal vi måske være ekstra opmærksomme på at tage borgerne alvorligt, når de udtrykker behandlingsønsker, vi ikke umiddelbart forstår eller er enige i.

For måske er det oplevelsen af at få lov til at vælge selv, der lige netop gør, at den enkelte borger engagerer sig i sin behandling?

Iværksættelse af den udgående behandling

I 2012 blev den Udgående Behandling iværksat; et behandlingstilbud til både stoffri og stofaktive borgere med unikke behandlingsbehov.

Et kriterium for at få udgående behandling hos det nuværende AlfaRehab er netop, at borgeren har gennemtænkt tilbuddet, lyst til det og ikke blot tænker: “I mangel af bedre“.

Ved en undersøgelse udarbejdet i 2013 – et år efter opstart – viste det sig, at den Udgående Behandling havde en gennemførelsesprocent på over 90.

Så mon Jeff Mullins har ret?

Udgående behandling

Hør mere på telefon 35 35 35 81

Vi tilbyder landsdækkende hjælp til alle borgere – både personen om selv lider af afhængighed, men også de pårørende som mærker problemerne helt tæt på.