Misbrugsbehandling i Odense: Få den hjælp, du har brug for

Få hjælp i dag

Rådgivning og misbrugsbehandling i Odense

Oplever du, at misbruget har taget overhånd i dit liv? Så kan du modtage anonym og professionel misbrugsbehandling i Odense hos AlfaRehab. Vi tilpasser behandlingsforløbet til dine behov, og får dig ud på den anden side. Læs her, hvordan du kommer i gang.

Det er aldrig nemt at komme ud af et misbrug. Men du er allerede langt, fordi du er landet på denne side. For første skridt er nemlig at anerkende problemet, og andet skridt er at bede om hjælp. Og hos AlfaRehab står vi altid klar til at hjælpe!

Vi tilbyder professionel misbrugsbehandling i Odense. Uanset om du bor i centrum nær Nonnebakken, i udkanten af Bolbro eller eller ude i Dalum, kan du få den nødvendige støtte. Det er fuldstændigt anonymt, tilpasset netop din situation.

Går du gennem kommunen er behandlingen desuden 100 % gratis.

Vil du gerne ud af dit misbrug? Kontakt os i dag, og kom ét skridt tættere på hverdag uden misbrug.

Misbrugsbehandling i Odense tilpasset din situation

Rusmidler og stofmisbrug er brede begreber, som dækker over en lang række forskellige afhængigheder. Det kan tage mange forskellige skikkelser, men fælles for dem alle er, at de påvirker din psykiske tilstand og adfærd.

Typiske rusmidler er f.eks.:

  • Lægemidler som f.eks. morfin og antihistaminer.
  • Nydelsesmidler som nikotin og alkohol.
  • Narkotika, der indtages ved snifning.
  • Hallucinogener som f.eks. psykedeliske svampe og cannabis.

Hos vores misbrugscenter i Odense har vi behandlingstilbud for misbrug af alle typer. Uanset om det gælder stoffer som hash, heroin, kokain, xanax, ritalin m.fl., eller adfærdsafhængigheder som f.eks. ludomani.

Vi tilpasser behandlingsforløbet til din situation og dine behov. Vi tror nemlig på, at motivation er stærkere end tvang, og at årsagsbehandling er vigtigere end symptombehandling. Vores behandlingsforløb er derfor helhedsorienteret, og vi vælger den rigtige tilgang til dit misbrug i tæt samspil med dig.

Lad os hjælpe

Har du brug for hjælp til at håndtere et misbrug eller overforbrug af stoffer eller alkohol?

Måske du har brug for hjælp til en pårørende?

Kontakt os helt uforpligtende og hør mere om vores tilbud for hjælp og behandling.

misbrugsbehandling i Odense

Sådan foregår vores misbrugsbehandling i Odense

Når du begynder i misbrugsbehandling i Odense, starter vi altid med at udrede din situation. Dette bliver gjort af professionelt sundhedsfagligt personale, som er vant til at arbejde med misbrugere. Og sammen med dig tilrettelægger de så det videre behandlingsforløb.

Nogen har brug for intensiv behandling og støtte i den første periode. Andre har brug for at kunne følge skole eller arbejde ved siden af deres behandlingsforløb. Vi tilbyder derfor både ambulant, dag- og døgnbehandling.

misbrugsbehandling i Odense

Døgnbehandling for intensiv støtte

Hvis du har behov for intensiv støtte i starten af dit forløb, er døgnbehandling det rigtige valg. Her vil du blive indlagt på et misbrugscenter med supervision fra sundhedsfagligt personale hele døgnet.

Det sikrer dig mod tilbagefald i den første tid og giver en god start på behandlingsforløbet. Når du er på benene igen, kan du komme over på ambulant behandling.

Foretrækker du at bo hjemme, er det også muligt at starte med dagsbehandling. Her modtager du behandling alle hverdage fra 8.30-14.00. Ligesom døgnbehandling giver det intens støtte, men du har stadig mulighed for at passe nogle af dine forpligtelser derhjemme.

Ambulant behandling tilpasset din hverdag

Størstedelen af vores patienter tilbydes ambulant behandling, og det har en høj succesrate. Her bliver du fulgt af et behandlingsteam med faste intervaller f.eks. 2 aftener om ugen. På den måde kan du stadig arbejde og gå i skole, mens du er i behandling for dit misbrug.

Ambulant behandling på vores misbrugscenter i Fyns største by er en mulighed, ligegyldigt hvor i byen du bor. Du kan nemt komme til os både i bil og med offentlig transport. Så tøv ikke med at kontakte os, og tag første skridt mod en stoffri hverdag allerede i dag.

Gruppebehandling, hvor du møder andre som dig

En af mulighederne i et ambulant behandlingsforløb er gruppebehandling. Her møder du andre i samme situation. Vi har mange gode erfaringer med gruppeforløb, og det kan være gavnligt at se andre overkomme de samme udfordringer. Derudover får du hjælp fra erfarne misbrugsbehandlere, som leder grupperne.

En gruppesession vil typisk bestå af følgende aktiviteter:

  • Afspænding og reaktionsrunde som det første, når I starter.
  • Gruppeterapi med fokus på udredning og problemløsning.
  • Støtte og rådgivning, som forebygger potentielle tilbagefald.
  • Workshops om relevante temaer som f.eks. kommunikation.

Men det afhænger selvfølgelig også af gruppedynamikken, og hvor I er i behandlingsprocessen.

Er du pårørende til en misbruger?

At være pårørende kan i mange tilfælde være lige så uoverskueligt som at være misbruger. Og mange pårørende ringer til os med det samme spørgsmål: Hvordan hjælper jeg en misbruger?

Det er et vanskeligt spørgsmål. Du skal nemlig også passe på dig selv. Derfor tager vores misbrugsbehandling i Odense altid et helhedsblik på situationen. Vi har fokus på familien som helhed, og vi har også forskellige tilbud, som er specifikt målrettet de pårørende.

Få professionel misbrugsbehandling i Odense

Er du bekymret for dig selv eller en, du holder af? Så kontakt os uforpligtende på telefonen døgnet rundt, eller send en besked via vores kontaktformular.

Så tager vi en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe!