Fleksibel og individuel misbrugsbehandling i Århus

Få hjælp i dag

Rådgivning og misbrugsbehandling i Aarhus

Få professionel misbrugsbehandling i Aarhus, og kom tættere på en alkohol- eller stoffri hverdag. Vi har mange års erfaring, og vi kan også hjælpe dig! Læs mere om vores behandlingstilbud herunder, og kontakt os allerede i dag for en uforpligtende snak om dine muligheder.

At kalde rejsen ud af et misbrug for vanskeligt vil være en kæmpe underdrivelse. For langt de fleste er det nemlig en hård og sej kamp med både op- og nedture. Men med professionel hjælp kan det blive langt lettere. Og hos AlfaRehab kan du modtage effektiv misbrugsbehandling i Aarhus – uden at finde hverken pengepungen eller sundhedskortet frem.

Gratis og anonym misbrugsbehandling

Som borger i en dansk kommune har du nemlig ret til gratis og anonym behandling for dit misbrug. Og hos os kan du få hjælp, uanset om du bor på Trøjborg eller Frederiksbjerg, i Gellerupparken eller Bispehaven. Du skal blot tage det første skridt og kontakte os for at høre mere.

 

Hvorfor gå i misbrugsbehandling hos AlfaRehab i Århus?

Som klient hos os vil du udelukkende møde kompetente og erfarne behandlere. Vi vægter nemlig fagligheden højt, og vi benytter kun bredt anerkendte behandlingsmetoder. Vi holder os løbende orienteret om den nyeste forskning og viden. På den måde er du sikret den bedst mulig behandling.

Medmenneskelighed og empati

Derudover er medmenneskelighed og empati to af vores kerneværdier. Du vil altid blive mødt i øjenhøjde, og vi benytter en professionel, men familiær omgangstone. Flere af vores behandlere har desuden personlig erfaring med misbrug – enten som misbruger eller som pårørende. De har derfor et indgående kendskab til, hvad du gennemgår på rejsen mod en alkohol- eller stoffri hverdag.

Til slut lægger vi stor vægt på at behandle hele mennesker. Vi kigger ikke kun på dit misbrug, men på hele din situation. Vi ved nemlig, at der ofte er underliggende problemstillinger, og at misbruget kun er et symptom på disse. Du vil derfor ikke kun få hjælp til din afvænning, men også til de bagvedliggende problemer.

Lad os hjælpe

Har du brug for hjælp til at håndtere et misbrug eller overforbrug af stoffer eller alkohol?

Måske du har brug for hjælp til en pårørende?

Kontakt os helt uforpligtende og hør mere om vores tilbud for hjælp og behandling.

misbrugsbehandling i Århus

Hvordan foregår behandlingsforløbet?

Når du går i misbrugsbehandling i Aarhus, vil du altid modtage individuel behandling. Vi tror ikke på færdige pakkeløsning, men skræddersyr forløbet til dig og dine behov. Derfor starter vi også altid med en grundig fysisk og psykologisk udredning. Og på baggrund af den skaber vi et behandlingsprogram, som passer til dig.

Herunder kan du læse om nogle af mulighederne.

misbrugsbehandling i Århus

Intensiv støtte med døgnbehandling

Hvis du har brug for stor støtte i begyndelse af dit forløb, vil vi ofte tilbyde dig en indlæggelse på en døgnklinik. Med døgnbehandling kan du nemlig få hjælp døgnet rundt af lægefagligt personale. Samtidig kan det sikre, at du får de nødvendige værktøjer til at opretholde en alkohol- eller stoffri hverdag derhjemme.

Døgnbehandling er også en mulighed, hvis du skal igennem en afrusning. Det vil nemlig ofte kræve abstinensbehandling for at mindske ubehag og smerter.

Ambulant behandling efter dit skema

Langt de fleste af vores klienter har succes med deres afvænning gennem et ambulant behandlingsforløb.

Her har du en række faste aftaler med vores behandlere efter behov – enten dagligt, ugentligt eller månedligt.

På den måde kan du fortsatte passe dine forpligtelser derhjemme, som f.eks. studie eller arbejde.

Gruppebehandling med andre i samme situation som dig

En af mulighederne i et ambulant behandlingsforløb er gruppebehandling. Her møder du andre i samme situation. Det kan nemlig være særdeles gavnligt at lufte sine følelser og tanker i et styret gruppeforum. Samtidigt har vi erfaret, at det kan hjælpe at se andre overkomme de samme udfordringer.

Alle vores gruppesessioner er ledet af en erfaren behandler. På den måde sikrer vi den største tryghed og struktur, ligesom vi sørger for, at alle kan få ordet.

Vores gruppebehandling tilpasses altid den individuelle gruppedynamik. Der kan nemlig være stor forskel på at være i begyndelse og slutningen af et behandlingsforløb.

Er du pårørende til nogen med et misbrug?

Hos AlfaRehab kan du ikke kun modtage misbrugsbehandling i Aarhus. Vi tilbyder også hjælp til pårørende. Vores erfaring er nemlig, at et misbrug i lige så høj grad kan påvirke de pårørende som den afhængige person. Og det kan gøre lige stor skade på begge.

Med vores rådgivning til pårørende kan vi hjælpe dig til ikke blot at beskytte den afhængige, men også dig selv. Vi vejleder dig i, hvordan du kan bringe spørgsmålet om behandling på bordet. Og vi kan rådgive dig i, hvordan du bedst støtter den afhængige igennem behandlingsforløbet.

Derudover har vi også adskillige pårørendegrupper, som alle er ledet af en af vores erfarne medarbejdere. Her kan du møde andre i samme situation samt få luft for dine følelser og frustrationer. Kontakt os for at få hjælp eller for at høre, hvordan du kommer med i en af vores grupper.

Få skræddersyet misbrugsbehandling i Århus

Uanset hvad dit misbrug indebærer, har vi den professionelle ekspertise til at hjælpe dig videre. Vi har erfaring med at behandle afhængighed af flere former rusmidler heriblandt:

  •   Afhængighed af nydelsesmidler, som alkohol og nikotin
  •   Stofmisbrug af hash, ecstasy, kokain, amfetamin og lign.
  •   Medicinafhængighed af f.eks. morfin eller antihistamin
  •   Blandingsmisbrug med flere forskellige afhængigheder

Herudover behandler vi også spilafhængighed – ludomani.

Det eneste du skal gøre, er at række ud. Og det kan du gøre allerede i dag! Ring til os, eller send en besked via vores kontaktformular. Så kan vi tage en uforpligtende samtale om dig og dine muligheder

Få hjælp nu