Hvordan kommer jeg i behandling for stofmisbrug?

Fylder stoffet for meget? Få hjælp her

Hvordan kommer jeg i behandling for stofmisbrug

Skal vi også hjælpe dig af med din afhængighed?

Er du nået frem til erkendelse af at du har behov for hjælp til dit forbrug af stoffer skal du ikke gå og vente – du kan få hjælp med det samme.

Hos os kan du altid trygt og helt gratis få en samtale med en misbrugsrådgiver, som kan hjælpe dig til næste skridt.

Måske du i virkeligheden ikke har brug for en decideret misbrugsbehandling endnu, en række gode råd og en snak med en professionel behandler kan ofte være nok.

Men uanset, så kontakt os allerede i dag – det er helt uforpligtende og naturligvis fortroligt.

Hvordan kommer jeg i behandling for stofmisbrug

Se 4 muligheder for behandling her:

Når du vælger AlfaRehab som dit behandlingssted, er der forskellige måder du kan få din behandling.

Og husk, at du altid er velkommen til at kontakte os, så hjælper vi dig hele vejen.

Henvend dig direkte til AlfaRehab

Den letteste og hurtigste vej, er at kontakte os direkte. Her vil du blive mødt af en dygtig rådgiver, som vil fortælle dig hvilken metode er bedste for netop dig i din situation.

Vores rådgiver vil også kunne vurdere om det er en misbrugsbehandling du har behov for, og i hvilken grad du har brug for hjælp.

Bemærk at du altid kan vælge at være anonym hos AlfaRehab.

Henvend dig gennem kommunen

Du kan kontakte din bopælskommune, med henblik på en visitation til misbrugsbehandling. Det er kommunen, der træffer beslutning om, om du kan bevilges misbrugsbehandling.

Bemærk at når kommunen har truffet afgørelse i din sag, så har du ret, og frit valg, til at vælge et privat behandlingstilbud som tilbyder den behandlingstype som kommunen har visiteret og godkendt dig til.

AlfaRehab er et privat behandlingstilbud, og vi samarbejder med alle kommuner.

Frit valg betyder, at du har mulighed for selv at vælge, hvor du gerne vil i misbrugsbehandling. Du har altså mulighed for at vælge misbrugsbehandling hos os – selv hvis du allerede er startet op i behandling et andet sted.

Læs mere om retningslinjer på Socialstyrelsens hjemmeside.

Brug din private sundhedsforsikring

Hvis du har en privat sundhedsforsikring (oftest gennem dit arbejde), er der mulighed for at få betalt din misbrugsbehandling af dit forsikringsselskab.

Tjek din forsikringspolice og se om ikke misbrugsbehandling er dækket – ellers kan du kontakte dem og høre nærmere. Husk at der altid er tavshedspligt, så du kan roligt henvende dig hos dem.

Når du har anmeldt “skaden” til dit forsikringsselskab vil de oftest bede om en lægeerklæring. Denne kan du få via din egen læge, eller du kan kontakte AlfaRehab, og vores speciallæge i psykiatri kan udarbejde denne.

Du betaler selv for din behandling

Hvis du har de økonomiske midler, er der også mulighed for at gå helt udenom kommune og forsikringsselskab og selv betale for din behandling.

Ved egenbetaling betales der månedsvis forud for behandlingen, og det er muligt at være fuldstændigt anonymt.

Vi tilpasser altid behandlingen så den præcis matcher dine behov. Det er muligt at få inkluderet døgnbehandling, hvis det er nødvendigt.

Kontakt os her

Sidder du med spørgsmål, eller ønsker du at tale med en rådgiver, er du altid velkommen til at kontakte os.

Vi er klar over, at når du er nået til erkendelse af at der kan være brug for hjælp, kan det hele virke meget overvældende og måske uoverskueligt.

Derfor vil vi opfordre dig til at kontakte os, og vi vil hjælpe dig hele vejen fra start til slut.

Du henvender dig altid gratis, fortroligt og uforpligtende.