Alkoholbehandling på Sjælland – sådan kommer du af med misbruget

Få hjælp i dag

Effektiv og professionel alkoholbehandling

Hos AlfaK kan du modtage individuel og fleksibel alkoholbehandling uanset hvor på Sjælland, du bor. Vi hjælper dig ud af misbruget og videre i livet. Og vi tilpasser altid behandlingen til netop din situation. Læs mere om mulighederne her, eller kontakt os for at høre mere. Også som pårørende.

Det er vanskeligt og hårdt at indrømme, at du har alkoholproblemer. Og det er endnu sværere at komme ud af dem. Men med den rette behandling og støtte kan du også få en ædru hverdag igen. Hos AlfaK står vi klar til at hjælpe dig med professionel alkoholbehandling på Sjælland.

Vores tilgang til alkoholrådgivning og -behandling

I Danmark har alle borgere mulighed for at modtage gratis og anonym alkoholbehandling. Det gælder også på Sjælland, uanset om du bor Næstved, Roskilde eller en helt tredje by. Og hos AlfaK er du sikker på at modtage fleksibel, individuel og professionel behandling.

Som klient hos os får du ikke alene hjælp til at blive ædru. Du vil også få en større indsigt i de underliggende problemstillinger bag dit misbrug. Alkoholmisbruget er nemlig ofte blot et symptom på nogle dybere udfordringer.

Vores behandlere er alle sammen grundigt uddannede og erfarne inden for deres felt. Flere af dem har på egen krop mærket, hvad det vil sige at have et misbrug eller være pårørende til en misbruger. Og de vil altid møde dig med medmenneskelighed, nærvær og omsorg.

Sådan foregår behandlingsforløbet

Hos AlfaK kan du modtage en lang række forskellige former for alkoholbehandling på Sjælland. Vi har derfor gode muligheder for at tilpasse behandlingen til dine behov. Herunder kan du læse om, hvordan et typisk forløb kan tage sig ud.

Udredning af dig og din situation

Første skridt i ethvert forløb hos AlfaK er en udredning af dig, din situation og dine behov. Her vil vores sundhedsfaglige personale foretage en række fysiske og psykologiske undersøgelser for at finde den bedste måde at hjælpe dig på. Dette kan bl.a. inkludere blodprøver, psykologsamtaler og møder med en familie- eller socialrådgiver.

Efter udredningen finder vi sammen med dig det bedste næste skridt i din rejse mod ædruelighed. Om du har behov for afrusning og abstinensbehandling, om du skal i ambulant eller døgnbehandling o.l.

Lad os hjælpe

Har du brug for hjælp til at håndtere et misbrug eller overforbrug af alkohol?

Måske du har brug for hjælp til en pårørende?

Kontakt os helt uforpligtende og hør mere om vores tilbud for hjælp og behandling.

alkoholbehandling sjælland

Afrusning med mulighed for døgnbehandling

Hvis du har brug for en periode med afrusning, vil du typisk blive indlagt på en døgnklinik. En afrusning er nemlig på ingen måde let. Tværtimod vil du ofte have brug for medicinsk og psykologisk abstinensbehandling for at gøre processen så gnidningsløs og behagelig som muligt. Og på vores døgnklinikker er der altid lægefagligt personale til stede, som kan hjælpe dig.

Døgnbehandling kan også være nødvendigt, hvis du har behov for intensiv støtte i starten af forløbet. Her kan du nemlig modtage den selvindsigt og de redskaber, du skal bruge for at komme videre. På den måde sikrer vi også, at du får den bedste start på behandlingsforløbet.

Læs også: Døgnbehandling af misbrug

Ambulant behandling efter dine behov

Langt de fleste af vores klienter gennemgår ambulant behandling for deres alkoholmisbrug. Dette sker enten lige efter udredningen eller i forlængelse af en indlæggelse på en døgnklinik.

Fordelen ved ambulant behandling er, at du kan fortsætte din hverdag. Har du f.eks. et job eller studie, kan du passe det, mens du arbejder på dine alkoholproblemer. Du skal blot møde op til en række faste aftaler på vores klinik.

Det ambulante behandlingsforløb kan tilrettelægges på flere forskellige måder. Mulige behandlingsformer inkluderer bl.a.:

  •   Gruppebehandling med andre i samme situation
  •   Mindfulness for bedre selvindsigt og mere indre ro
  •   Individuelle samtaler med udgangspunkt i dit liv
  •   Samtaler med læge om f.eks. abstinensbehandling

Tilgangen afhænger dog af din personlige situation, samt hvor langt du er på vejen mod en ædru hverdag. Nogle behandlingsformer kan desuden virke bedre for dig end andre, hvorfor der også kan justeres undervejs i forløbet. Dette sker i dialog mellem dig og vores erfarne medarbejdere.

Vi har også tilbud til pårørende

Det kan på mange måder være lige så vanskeligt for de pårørende som for den alkoholafhængige. Derfor tilbyder vi hos AlfaK ikke blot alkoholbehandling på Sjælland. Vi har også en lang række tilbud til pårørende. Du behøver derfor ikke stå alene – vi er klar med både råd, vejledning og støtte.

Er du f.eks. i tvivl om, hvordan du bedst tager dialogen med den alkoholafhængige person? Eller er du bekymret for, om en du holder af, har et alkoholproblem? Så er du altid velkommen til at kontakte os. Vi kan fortælle dig mere om faresignalerne, samt guide dig igennem processen med at opstarte et behandlingsforløb.

Derudover har vi også grupper specifikt til pårørende. Her kan du møde andre i samme situation og dele dine tanker, oplevelser og følelser. Pårørendegruppen er ledet af erfarne terapeuter, som sikrer, at alle føler sig tilpas og kommer til orde.

Professionel og fleksibel alkoholbehandling på Sjælland

Vil du også gerne ud af alkoholens kløer? Eller har du en i dit liv, hvis alkoholvaner bekymrer dig?

Så står vi klar med professionelle råd og vejledning samt mulighed for fleksibel og anonym misbrugsbehandling. Du skal blot tage det første skridt og række ud.