Alkoholbehandling på Sjælland

Har du et problem med alkohol? Hos AlfaRehab tilbyder vi effektiv og gratis hjælp!

 Alkoholbehandling på Sjælland

Oplever du at dit forbrug af alkohol er i overkanten, og oplever du problemer i det daglige?

Hos AlfaRehab kan du, helt gratis og anonymt, modtage alkoholrådgivning på Sjælland. Vi tilbyder hjælp til både dig der drikker, men også til de pårørende som mærker alkoholproblemet i dagligdagen.

Ønsker du at vide mere, er vi ikke længere end et opkald eller en besked væk. Din henvendelse er altid uforpligtende og helt fortrolig.

 Alkoholbehandling på Sjælland
Anmeldelse-Alfa-Kobenhavn

Stort tak!

Jeg vil gerne sige jer et kæmpestort tak for, hvad I har gjort for min søn.

I har evnet at støtte ham i at komme ud af forkerte og uheldige mønstre uden på noget tidspunkt at gøre ham forkert.

Anmeldelse-Alfa-Kobenhavn

Fri for misbrug

AlfaRehab kan kun anbefales. Samtidigt med, at personalegruppen er professionelle og dygtige, så er der et særligt hjerterum, som kun findes få steder.

Det ideelle sted, at blive fri af sit misbrug.

Anmeldelse-Alfa-Kobenhavn

Nu er jeg ædru!

Jeg var på AlfaRehab og fik en fantastisk hjælp.

Personalet er super dygtige, og omsorgsfulde,jeg har nu været ædru i 5 et halvt år.

Og uden den mulighed havde jeg ikke været ædru, det er et varmt og trygt sted. De gør det så godt!!

Effektiv og professionel alkoholafvænning Sjælland

Hos AlfaRehab kan du modtage individuel og fleksibel alkoholbehandling. Vi modtager besøgende fra hele Sjælland og hele Danmark.

Vi er klar over at det både er vanskeligt og hårdt at indrømme, at du har alkoholproblemer. Og det er endnu sværere at komme ud af dem. Men med den rette behandling og støtte kan du også få en ædru hverdag igen.

Vi hjælper dig ud af dit overforbrug af alkohol og videre i livet. Og vi tilpasser altid behandlingen til netop din situation.

Drikkes der for meget?

Er du usikker på om der drikkes for meget, kan vores simple alkohol test måske være en hjælp.

Alkoholbehandling på Sjælland

Vores tilgang til alkoholrådgivning- og behandling

I Danmark har alle borgere mulighed for at modtage gratis og anonym alkoholbehandling. Det gælder også på Sjælland, uanset om du bor Næstved, Roskilde eller en helt tredje by. Og hos AlfaRehab er du sikker på at modtage fleksibel, individuel og professionel behandling.

Som klient hos os får du ikke alene hjælp til at blive ædru. Du vil også få en større indsigt i de underliggende problemstillinger bag dit alkoholforbrug. Afhængigheden af alkohol er nemlig ofte blot et symptom på nogle dybere udfordringer.

Vores behandlere er alle sammen grundigt uddannede og erfarne inden for deres felt. Flere af dem har på egen krop mærket, hvad det vil sige at have et misbrug eller være pårørende til en misbruger. Og de vil altid møde dig med medmenneskelighed, nærvær og omsorg.

Sådan foregår alkoholbehandling Sjælland

Hos os kan du modtage en lang række forskellige former for rådgivning, behandling og afvænning.

Vi har derfor gode muligheder for at tilpasse behandlingen til dine behov.

Herunder kan du læse om, hvordan et typisk forløb kan tage sig ud:

Udredning af dig og din situation

Første skridt i ethvert forløb hos AlfaRehab er en udredning af dig, din situation og dine behov. Her vil vores sundhedsfaglige team foretage en række fysiske og psykologiske undersøgelser for at finde den bedste måde at hjælpe dig på.

Dette kan bl.a. inkludere blodprøver, psykologsamtaler og møder med en familie- eller socialrådgiver.

Efter udredningen finder vi sammen med dig det bedste næste skridt i din rejse mod ædruelighed. Om du har behov for afrusning og abstinensbehandling, om du skal i ambulant eller døgnbehandling o.l.

Ambulant behandling efter dine behov

Langt de fleste af vores klienter gennemgår ambulant behandling for deres alkoholmisbrug. Dette sker enten lige efter udredningen eller i forlængelse af en indlæggelse på en døgnklinik.

Fordelen ved ambulant behandling er, at du kan fortsætte din hverdag. Har du f.eks. et job eller studie, kan du passe det, mens du arbejder på dine alkoholproblemer. Du skal blot møde op til en række faste aftaler på vores klinik.

Det ambulante behandlingsforløb kan tilrettelægges på flere forskellige måder. Mulige behandlingsformer inkluderer bl.a.:

  • Gruppebehandling med andre i samme situation
  • Mindfulness for bedre selvindsigt og mere indre ro
  • Individuelle samtaler med udgangspunkt i dit liv
  • Samtaler med læge om f.eks. abstinensbehandling.

Tilgangen afhænger dog af din personlige situation, samt hvor langt du er på vejen mod en ædru hverdag. Nogle behandlingsformer kan desuden virke bedre for dig end andre, hvorfor der også kan justeres undervejs i forløbet. Dette sker i dialog mellem dig og vores erfarne team.

Afrusning med mulighed for døgnbehandling

Hvis du har brug for en periode med afrusning, vil du typisk blive indlagt på en døgnklinik. En afrusning er nemlig på ingen måde let.

Tværtimod vil du ofte have brug for medicinsk og psykologisk abstinensbehandling for at gøre processen så gnidningsløs og behagelig som muligt. Og på vores døgnklinikker er der altid lægefagligt personale til stede, som kan hjælpe dig.

Døgnbehandling kan også være nødvendigt, hvis du har behov for intensiv støtte i starten af forløbet. Her kan du nemlig modtage den selvindsigt og de redskaber, du skal bruge for at komme videre.

På den måde sikrer vi også, at du får den bedste start på behandlingsforløbet.

Læs også: Døgnbehandling af misbrug

Hjælp til pårørende – som beviseligt virker!

Det kan på mange måder være lige så vanskeligt for de pårørende som for den alkoholafhængige. Derfor har en lang række muligheder for hjælp til dig som er nær pårørende.

Sidder du med spørgsmål som fx:

  • Hvordan tager jeg bedst dialogen med den der drikker?
  • Drikkes der for meget og er der et problem med alkohol?

Så er du altid velkommen til at kontakte os. Vi kan fortælle dig mere om faresignalerne, samt guide dig igennem processen med at opstarte et behandlingsforløb.

Derudover har vi også gratis grupper specifikt til pårørende. Her kan du møde andre i samme situation og dele dine tanker, oplevelser og følelser.