Få professionel hjælp med alkoholbehandling i Jylland

Få hjælp i dag

Effektiv og professionel alkoholbehandling

Hos AlfaRehab tilbyder vi professionel alkoholbehandling i Jylland – gratis og anonymt. Oplever du, at alkoholen fylder for meget i hverdagen for dig eller en, du holder af, står vi klar til at hjælpe. Læs mere om vores individuelle og fleksible behandlingsforløb her.

Oplever du, at alkoholen fylder for meget i din hverdag? Eller er din omgangskreds bekymret for dine alkoholvaner? Hos AlfaRehab kan du modtage fleksibel og individuel alkoholbehandling overalt i Jylland. Vi støtter dig hele vejen tilbage til et alkoholfrit liv. Og vi møder dig der, hvor du er.

 

Vores tilgang til misbrugs- og alkoholbehandling

Det er aldrig let at komme ud af et misbrug – uanset om det handler om alkohol, stoffer eller noget helt tredje. Og vejen ud føles tit som to skridt frem, ét skridt tilbage og har flere op- og nedture. Derfor er medmenneskelighed, selvstændighed og personlig udvikling tre vigtige elementer i alle vores behandlingsforløb.

Hos AlfaRehab vil du blive mødt i øjenhøjde af erfarne medarbejdere, som har fokus på at hjælpe lige præcis dig. Flere af dem har mærket på egen krop at have et misbrug eller være pårørende til en misbruger. De har derfor en indgående viden og forståelse for din situation.

Sådan foregår alkoholbehandlingen i Jylland

Alle danske borgere har ret til gratis og anonym behandling for et alkoholmisbrug. Med vores alkoholbehandling i Jylland kan du derfor hurtigt komme i gang med et forløb – uanset hvilken jysk kommune, du bor i. Du behøver hverken have pengepungen eller Sundhedskortet frem.

Herunder kan du læse mere om, hvordan et typisk behandlingsforløb foregår. Husk blot, at vi altid tilpasser forløbet til dine behov. Du har derfor også mulighed for et komme med dit besyv om, hvordan din behandling skal tilrettelægges.

Udredning af dine behov og problemstillinger

Første skridt i ethvert behandlingsforløb er altid en udredning af problemstillingen. Her vil vores sundhedsfaglige personale foretage en række fysiske og psykologiske undersøgelse.

På den måde kan vi finde den helt rette tilgang til din behandling. Samtidigt kan vi påbegynde afdækningen af de underliggende problemstillinger bag misbruget.

Lad os hjælpe

Har du brug for hjælp til at håndtere et misbrug eller overforbrug af alkohol?

Måske du har brug for hjælp til en pårørende?

Kontakt os helt uforpligtende og hør mere om vores tilbud for hjælp og behandling.

alkoholbehandling jylland

Mulighed for afrusning og døgnbehandling

Hvis du har behov for en periode med afrusning, vil du ofte blive indlagt på en døgninstitution. På den måde kan vi gøre afrusningen så fri for udfordringer og ubehag som muligt. Dette vil ofte indebære fysisk og medicinsk abstinensbehandling, samt dagligt tilsyn af en læge.

Med en indlæggelse på en døgninstitution sikrer vi, at du kommer godt fra start i dit behandlingsforløb. Her vil du få ro og tid til at opbygge de nødvendige redskaber til at vedligeholde en ædru hverdag.

Samtidigt kan vi hjælpe dig med at afdække mulige problemer bag dit alkoholmisbrug. Dette kan bl.a. ske gennem undervisning, gruppeterapi og personlige samtaler.

Døgnbehandlingen vil typisk blive efterfulgt af ambulant behandling. 

Ambulant behandling tilpasset din hverdag

Størstedelen af vores klienter kommer igennem et ambulant behandlingsforløb, når de modtager alkoholbehandling i Jylland. Dette sker enten i forlængelse af døgnbehandlingen eller direkte efter udredningen. Det afhænger af din individuelle situation og behov.

I et ambulant behandlingsforløb bor du fortsat hjemme, og du har mulighed for at fortsætte din hverdag. Du vil få en række faste tider til individuelle samtaler, gruppebehandling, personlige opgaver o.l., som du skal møde op til. Og har du et studie eller arbejde, vil du derfor typisk kunne fortsætte med dette.

Denne behandlingsmulighed er ofte en god løsning, hvis du har et stærkt netværk omkring dig. På den måde kan du nemlig modtage støtte i det daglige, samtidigt med at du får den nødvendige professionelle hjælp.

Vi tilbyder også råd og støtte til pårørende

Et alkoholmisbrug påvirker ikke kun alkoholikeren. Som pårørende kan du i lige så høj grad bliver berørt. Som en del af vores alkoholbehandling i Jylland har vi derfor også en række tilbud til misbrugerens omgangskreds. Dette gælder uanset om det handler om din partner, barn, forældre, ven eller kollega.

Med vores pårørenderådgivning kan du ikke alene modtage råd og vejledning til, hvordan du bedst hjælper den alkoholafhængige. Du kan også modtage støtte til, hvordan du bedst hjælper og passer på dig selv.

Vi ved, at det er vanskeligt at konfrontere en af sine nærmeste, hvis alkoholindtaget har taget overhånd. Det kan føre til store skænderier og verbale slåskampe. Og det kan føles som at tale til en mur, der aldrig vil rokke sig.

Men vi ved også, at pårørende ofte spiller en afgørende rolle i, at alkoholikeren får hjælp. Og derfor står vi altid klar til at tale med dig om dine bekymringer og muligheder. Dette kan ske både som personlige samtaler med vores erfarne medarbejdere, eller gennem pårørendegrupper, hvor du møder andre i samme situation.

Tag første skridt mod ædruelighed i dag

Er du bekymret for dig selv og dit alkoholforbrug? Eller frygter du for en, du holder af? Så står vi hos AlfaRehab klar til at hjælpe dig.

Fra Sønderjylland til Nordjylland. Uanset hvor du bor i det jyske, kan du få den rette råd og vejledning hos os.

Vores alkoholbehandling i Jylland er gratis og anonym – og vi tilpasser behandlingen til lige præcis dine behov.

Kontakt os i dag på telefonen, eller send os en besked via vores kontaktformular.

Så tager vi en uforpligtende snak om dine muligheder.

Få hjælp nu