Hvad er en god alkohol behandler?

Få hjælp af en professionel alkoholbehandler

Få hjælp i dag

Når man vil ud af en afhængighed af alkohol er hjælpen fra en god alkoholbehandler meget vigtig. Men hvad laver en alkohol behandler, hvordan bliver man det og hvilken betydning har de for mennesket, der vil ud af sin afhængighed?

Hvad er en god alkohol behandler?

En god alkohol behandler er et dedikeret menneske, der vejleder, rådgiver og behandler.

I behandlingscentret Alfa bruger vi en særlig metode, Heart&Brain metoden, som betyder, at vores behandling er støttende i forhold til mennesket i alkohol behandling.

En alkohol behandler hos Alfa vil derfor aldrig fortælle en klient hvad, de skal gøre, men alkohol behandlerne vil stille støttende, motiverende og inspirerende spørgsmål, som hjælper klienterne til selv indse hvad, det rigtige er for dem.

Hvad laver en alkohol behandler?

En alkohol behandler er en individuel ting. Mennesker er forskellige og årsagerne til at man bliver afhængig af alkohol er lige så forskellige og derfor er behandlingen det også.

Der er dog visse fællestræk, når vi taler alkohol behandling. En alkohol behandler taler med sin klient, stiller spørgsmål, lytter, inspirer og motiverer.

Men det der inspirerer og motiverer et menneske, gælder ikke nødvendigvis for et andet og derfor har vi mange forskellige personprofiler, som står for vores alkohol behandling, så vi kan tilbyde den aller bedste behandling til vores klienter.

Er en alkohol behandler en ven?

En alkohol behandler er en støtte og en vejleder. For nogle føles det også som en slags professionel ven fordi man er sammen i en sårbar periode af ens liv, hvor man ofte blotter sine følelser.

En alkohol behandler får derfor ofte en ganske særlig position i en misbrugers liv og er som regel et menneske, der aldrig bliver glemt.

Hvem er en god alkohol behandler?

En professionel alkohol behandler har ofte en uddannelse bag sig så som misbrugsbehandler, psykoterapeut, pædagog etc.

Hos behandlingsstedet Alfa tilknyttes klienterne et helt team af alkohol behandlere og derfor har man ikke kun en alkohol behandler, men flere.

Man har en primær alkohol behandler, som man har mange samtaler med og samtidig får man samtaler med andre i behandlingsteamet så som læger, sygeplejersker, psykologer etc.

Skal en alkohol behandler selv være tidligere misbruger?

Hos Alfa er det ikke adgangsgivende som alkohol behandler at man selv har været igennem et misbrug.

Flere af vores ansatte er dog x’ere fra miljøet, som det generelt er i misbrugsverdenen.

Bor en alkohol behandler på stedet?

(ved døgnbehandling)

Hos Alfa Fredensborg er der ingen alkohol behandlere, der bor på behandlingsstederne.

En alkohol behandler er en ansat som møder ind på arbejde, arbejder og tager hjem igen.

Der er dog altid professionelle tilstede, så klienterne kan tale med nogen hvis behovet opstår efter at ens faste alkohol behandler er gået hjem.

Lad os hjælpe

Har du brug for hjælp til at håndtere et misbrug eller har du brug for hjælp til en pårørende, så kontakt os helt anonymt.

Vi ringer tilbage til dig og hjælper dig videre i processen.

alkoholbehandler

Få hjælp med intensiv alkoholbehandling

Har du brug for hjælp til at håndtere dit misbrug af alkohol eller har du brug for hjælp til en pårørende?

Kontakt os helt anonymt og vi hjælper dig videre i processen.