Menu

Udtalelser fra pårørende

Se hvad andre pårørende har oplevet med vores hjælp

Få hjælp i dag

Hvad får du ud af pårørendegruppen?

Vi har spurgt nogle af de mennesker, som har deltaget i AlfaRehabs pårørendegruppe, hvad de får ud af hjælpen

{

Det har givet mig så meget

Det har givet mig så meget at komme herinde. Jeg fandt ud af at jeg ikke var alene om at have alle de følelser, og at det også var ok at være gal. Jeg har fået meget mere viden omkring misbrug og hvad det indebærer, og dermed en større forståelse. Jeg har set mig selv udefra og dermed startet et nyt liv hvor jeg er bevidst om sætte grænser og lytte til mig selv.

{

At møde andre

At møde andre i samme situation. Har selv rykket mig meget, efter at have gået her, har stadig meget at lære, men er godt på vej.

{

Større forståelse

Har fået større forståelse for at andre har de samme problemer. Har lært meget om stofmisbrug.

{

Støtte og forståelse

Jeg får i den grad støtte til at komme psykisk op igen ved at komme i gruppen og få debatteret de problemstillinger, som jeg har været i, i årevis, og som jeg føler at jeg gang fra gang lagvis får rullet af.

{

At være blandt ligesindede

Det er rart at være blandt ligesindede, som også kender de dilemmaer og tanker, man har som pårørende til en misbruger.

{

Ikke alene

Jeg kommer på Alfas pårørendegruppe for at se, at jeg ikke er alene, og for at snakke med andre om, at min datter er misbruger

{

At forstå problematikkerne omkring misbrug

Jeg er far til XX som er i behandling i døgnbehandling. Jeg vil gerne prøve at forstå problematikkerne omkring misbrug. Jeg vil gerne høre om, hvad behandlingen indebærer. XX vil gerne have at vi deltager, og det vil vi gerne støtte op omkring.

{

Jeg kommer psykisk op igen

Jeg har siden juli mdr. 2017 gået i pårørendegruppen. Jeg får i den grad støtte til at komme psykisk op igen ved at komme i gruppen og få debatteret de problemstillinger som jeg har været i i årevis, og som jeg føler at jeg gang fra gang lagvis får rullet af.

{

Jeg får åbnet op

Jeg får åbnet op, læsset af – og kan spejle mig i de andre pårørende med lign. Bekymringer og sorger.

{

Min første pårørendegruppe

Mit første pårørendemøde, men håber at få redskaber til at tackle/bedre/støtte forholdet til min datter fremadrettet, så konflikter og dårlig kommunikation undgås og min støtte til hende styrkes.

{

Det har givet mig SÅ meget

Fordi jeg er gift med en misbruger, og der findes ikke mange tilbud til pårørende. Jeg har behov for at få mere viden omkring misbrug, og hvordan man tackler det. I starten var jeg meget skeptisk omkring gruppeterapi, men det er det bedste jeg har gjort for mig selv længe.

{

At have et rum at tale i

For at have et rum, hvor jeg kan tale om min søns stofmisbrug med ligesindede. Samt for at støtte ham (han sætter også pris på at jeg kommer).

{

Min søn er narkoman

Jeg har en søn som har været narkoman. Han har været i døgnbehandling på Alfa-Fredensborg sidste år og nu er han fortsat i dagbehandling hos AlfaRehab.

{

Andre i korte sætninger

  • Giver mig styrke
  • Fik set mig selv udefra
  • Min søn siger, at det er så godt, at jeg også er ”i behandling”
  • For at få ro på mig selv
  • Ro på mig selv
  • Redskaber
  • Set tingene indefra
pårørendegruppe

FÅ HJÆLP NU

Er du pårørende eller medafhængig og har behov for hjælp?

“Medafhængighed” kan betegnes som, når du som pårørende til en alkoholiker eller misbruger, bliver fanget i reaktioner og handlemønstre, som hverken gavner dig eller den afhængige.

Læs mere:

Alfas pårørende indsatser er gratis 

Har du lyst til at give et bidrag der kan  bidrage til udviklingen af Alfas  gratis pårørendearbejde og familiearbejde?  

Du kan give et bidrag via mobilpay 94 98 79 og notere  konto 25711 eller teksten ”Bidrag Pårørende/Familiemidler 

Eller ved at overføre konto til konto 25711  og notere 25711 eller teksten ”Bidrag Pårørende/Familiemidler