Fleksibel og individuel misbrugsbehandling i Aalborg

Få hjælp i dag

Misbrugsbehandling i Aalborg

Med vores landsdækkende misbrugsbehandling kan du få den nødvendige hjælp til at skabe en hverdag uden afhængighed. Vi skræddersyer et forløb til netop din situation – og vi gør det 100 % gratis og anonymt. Læs mere om dine muligheder her.

Det kan virke som en uoverkommelig opgave at slippe din afhængighed. Uanset om du er afhængig af alkohol, medicin, narkotika eller noget helt fjerde. Og rejsen mod en hverdag uden misbrug er ofte fyldt med både op- og nedture. Det ved vi hos AlfaRehab. Vi har nemlig mange års erfaring med at hjælpe danskere ud af deres misbrug, og vi kan også hjælp dig!

Vi tilbyder professionel misbrugsbehandling til dig der bor i Aalborg, eller i en by i resten af Danmark. Så uanset om du bor i centrum nær Jomfru Ane Gade, i udkanten ved Farstrup eller Nibe, i Sankt Jørgens Gade i Odense eller Steenstuegade i Slagelse står vi klar. Vi har en diskrete placeringer, så du kan besøge os i fred og ro. Kontakt os for at finde vores alkoholbehandling nærmest dig.

Og vi gør det, uden du behøver at have pengepungen eller sundhedskortet fremme. Vores behandlingstilbud er nemlig 100 % gratis og anonyme.

Hvorfor vælge vores misbrugsbehandling i Aalborg?

I Danmark kan du heldigvis finde en række forskellige behandlingstilbud, når du har brug for hjælp til din afhængighed. Et af dem er hos os i AlfaRehab. Vi har allerede hjulpet hundredvis af misbrugere ud på den anden side, og vi er her også for dig.    

Herunder kan du læse mere om, hvad vi kan tilbyde dig. Og ellers er du også altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Vi har erfaring med flere former for afhængighed

Ingen mennesker er ens, og derfor er heller ingen misbrug ens. Men vi har heldigvis erfaring med en bred vifte af misbrugsudfordringer. Tidligere har vi bl.a. haft klienter med følgende afhængigheder:

  •   Narkotikamisbrug, f.eks. ved snifning og injektionssprøjte
  •   Medicinmisbrug, heriblandt morfin og benzodiazepiner
  •   Misbrug af nydelsesmidler, som f.eks. alkohol og nikotin
  •   Hallucinogenmisbrug, som bl.a. svampe, LSD og cannabis
  •   Blandingsmisbrug, som kombinerer flere udfordringer

Der er altså ikke det, vi ikke har set før. Og du kan vide dig tryg ved, at du vil modtage en behandling baseret på erfaring og høj, faglig viden.

Lad os hjælpe

Har du brug for hjælp til at håndtere et misbrug eller overforbrug af stoffer eller alkohol?

Måske du har brug for hjælp til en pårørende?

Kontakt os helt uforpligtende og hør mere om vores tilbud for hjælp og behandling.

misbrugsbehandling i Aalborg

Vi har et team af kompetente og empatiske medarbejdere

Hos AlfaRehab lægger vi stor vægt på at have fagligheden i orden, samtidig med at vi har fokus på vores klienters behov. Du vil derfor kun møde behandlere med en bred, faglig viden og flere års erfaring med afhængighedsbehandling.

Samtidig er to af vores kerneværdier empati og medmenneskelighed. Du vil derfor altid blive mødt i øjenhøjde af medarbejdere, som forstår din situation. Faktisk har flere af vores ansatte personlig erfaring med afhængighed – enten på egen krop eller som pårørende. Og de har derfor et indgående kendskab til dine udfordringer.

Vi behandler ikke kun misbruget, men hele mennesket

Misbruget er sjældent den eneste udfordring i en afhængig persons liv – tværtimod! Hos AlfaRehab mener vi faktisk, at det ofte blot er et symptom på en række underliggende problemstillinger. For at forhindre tilbagefald er det derfor vigtigt også at kigge på problemerne bag misbruget.

Når du går i misbrugsbehandling i Aalborg, vil vi derfor ikke kun arbejde med dit overforbrug, men også udfordringerne bag.

misbrugsbehandling i Aalborg

Sådan foregår behandlingsforløbet hos os

Som nævnt tilpasser vi altid behandlingsforløbet til dig og dine behov. Der er derfor ingen forløb, der er ens.

Men herunder kan du læse mere om, hvad det typisk kan indebære at gå i behandling hos os.

Første skridt er en grundig udredning

For at finde det mest effektive behandlingstilbud til netop dig starter vi altid med en grundig udredning.

Den indebærer en række psykologiske og fysiske undersøgelser, som foretages af vores sundhedsfaglige personale.

På den måde finder vi også ud af, om der er andre ting, vi skal være opmærksomme på at behandle.

Døgnbehandling for intensiv støtte

Hvis du har brug for intensiv støtte i begyndelsen af forløbet, kan du få plads på en døgnklinik.

Det er f.eks. også oplagt, hvis du skal igennem en afrusning. Her kan abstinensbehandling nemlig mindske gener og ubehag samt gøre risikoen for tilbagefald så lille som muligt.

Ambulant behandling efter dit skema

Størstedelen af vores klienter modtager ambulant behandling. Her bor du fortsat hjemme og kan passe dine forpligtelser, som studie eller arbejde, mens du deltager i vores behandlingstilbud.

Vores ambulante misbrugsbehandling i Aalborg kan bl.a. indebære: 

  •   Samtaler med en psykolog – individuelt eller i grupper
  •   Møder med en socialrådgiver eller familiebehandler
  •   Effektiv NADA akupunktur fra en certificeret behandler
  •   Undervisning og træning inden for relevante emner
  •   Gruppeterapi med andre i samme situation som dig

Er du pårørende? Så har vi også tilbud til dig

Vi hjælper ikke kun den afhængige person. Vi hjælper også de pårørende. Hvis du er bekymret for en, du holder af, har vi derfor også en række tilbud til dig. Du kan f.eks. kontakte os for at få råd og vejledning til, hvordan du bedst tackler situationen. Vejen ud af et misbrug kan nemlig føre til mange konflikter og skænderier i hjemmet.

Men du skal også huske at passe på dig selv. Og derfor tilbyder vi også strukturerede pårørendegrupper, hvor du kan få luft for dine tanker og følelser i trygge omgivelser. 

Få professionel misbrugsbehandling i Aalborg

Er du bekymret for dig selv eller en, du holder af? Så kontakt os uforpligtende på telefonen døgnet rundt, eller send en besked via vores kontaktformular.

Så tager vi en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe!