Professionel døgnbehandling til unge med et misbrug – hos AlfaRehab
Få hjælp i dag
Døgnbehandling til unge- for misbrug og afhængighed
Kom ud af afhængigheden med vores døgnbehandling og ambulante behandling til unge med et misbrug. Vi har flere forskellige behandlingstilbud, og vores dygtige behandlere har mange års erfaring med misbrugsbehandling. Læs mere om mulighederne her.
Flere tusinde danskere kæmper hver dag med afhængighed, og en stor del af dem tilhører den yngre del af befolkningen. Derfor har vi hos AlfaRehab flere forskellige behandlingstilbud, som er specifikt henvendt personer i teenagealderen og 20’erne.
Vi har allerede hjulpet hundredvis af personer til at skabe en ædru og/eller stoffri hverdag. Og vi har også et tilbud til dig!
Hvordan kan AlfaRehab hjælpe dig?
Vi har klinikker i hele landet, hvor du kan modtage støtte til at komme ud af dit alkohol- eller stofmisbrug. Det gælder uanset, om du er afhængig af vodka, kokain, LSD eller noget helt fjerde. Vi har flere forskellige tilbud – heriblandt døgnbehandling til unge med et misbrug.
Vi lægger altid stor vægt på, at du bliver mødt med empati og medmenneskelighed. Vores ansatte er alle fagligt dygtige med flere års erfaring inden for feltet. Flere af dem har sågar personlige erfaringer med afhængighed – enten fra sig selv eller som pårørende. Og de har derfor et indgående kendskab til, hvad du gennemgår.
Derudover vil du i langt de fleste tilfælde kunne få hjælp uden at skulle finde pungen frem. Som borger i en dansk kommune har du nemlig ret til gratis misbrugsbehandling. Og en af udbyderne er AlfaRehab.
Tegn på afhængighedsproblemer
Herunder kan du læse om nogle af symptomer, som du skal være opmærksom på hos dig selv – eller dine nærmeste:
- Ændret adfærd, som f.eks. bratte humørskift, større træthed eller nedtrykthed
- Stærk fysisk og psykisk trang til det rusmiddel, du er afhængig af at indtage
- Ubehagelige abstinenser, hvis du ikke får rusmidlet i de mængder, du plejer
- Problemer eller konflikter derhjemme, i skolen, på arbejdet eller med vennerne
- Ændret appetit – du mærker ikke længere sult på samme måde som tidligere
- Søvnproblemer – du sover mindre, og når du falder i søvn, sover du dårligt
Dette er blot et udsnit af de forskellige bivirkninger af et stof- eller alkoholmisbrug. Hvis du er bekymret for dig selv eller en af dine nærmeste, så kontakt os gerne for råd og vejledning. Vi er klar til at hjælpe – og det er selvfølgelig 100 % anonymt.
Lad os hjælpe
Har du brug for hjælp til at håndtere et misbrug eller overforbrug af stoffer eller alkohol?
Måske du har brug for hjælp til en pårørende?
Kontakt os helt uforpligtende og hør mere om vores tilbud for hjælp og behandling.

Hvordan foregår et typisk behandlingsforløb?
Ingen er ens – særligt når det gælder personer fra den yngre del af befolkningen, da de stadig udvikler sig. Derfor tager vi altid afsæt i individet, når vi tilrettelægger et behandlingsforløb.
Her tager vi f.eks. højde for din alder, længden af misbruget, samt hvilket netværk du har omkring sig.
Herunder kan du læse mere om, hvordan et behandlingsforløb typisk er sammensat.
Fysisk og psykologisk udredning
For at kunne skræddersy behandlingen starter vi altid med en grundig udredning af din situation. Dette foregår gennem en række fysiske og psykologiske undersøgelser, som foretages af vores sundhedsfaglige personale. Og herefter sammensætter vi et behandlingsforløb i en dialog med dig.
Det er vigtigt at bemærke, at udredningen kun danner grundlaget. Vi tilpasser typisk forløbet løbende, når vi ved mere om, hvad der virker og ikke virker for dig.
Indlæggelse på døgnklinik for intensiv støtte
Døgnbehandling for unge med et misbrug giver mulighed for intensiv hjælp og støtte i begyndelsen af forløbet. Her kan vores sundhedsfaglige personale overvåge situationen i hele døgnet for at give den bedst mulige behandling.
Døgnbehandling for unge med et misbrug er en god mulighed, hvis
- Dit misbrug er stort eller har eksisteret i længere tid
- Du er en del af et skadeligt miljø med andre misbrugere
- Dine pårørende ikke har ressourcerne til at hjælpe dig
- Du har underliggende problemer, som skal behandles
- Du skal afruses og har behov for abstinensbehandling
Når du opholder dig på vores behandlingscenter, får du tryghed og ro til at påbegynde arbejdet med din afhængighed. Her er fast rammer, og du får en pause fra triggerne derhjemme.
Ambulant behandling for større fleksibilitet
Vi afslutter størstedelen af vores behandlingsforløb med ambulant behandling. Enten i forlængelse af et ophold på et af vores behandlingscentre eller direkte efter udredningen.
Her har du en række faste møder med vores behandlere. Møderne bliver lagt, så de passer ind i dit skema. Det giver dig mulighed for fortsat at kunne passe dit studie og/eller arbejde samt andre daglige forpligtelser.
Er du bekymret for en, du holder af?
De pårørende spiller ofte en stor rolle i, at en yngre person får behandling for sin afhængighed. Desværre kan der nemt opstå konflikter, hvis du tager en forkert tilgang til samtalen om misbrugsproblemer. Derfor tilbyder vi også råd og vejledning til pårørende, så du kan tage snakken på den bedst mulige måde.
Derudover har vi også en række tilbud, som er specifikt til pårørende. Det kan bl.a. være individuelle samtaler med en af vores behandlere, eller det kan være samtaler i pårørendegrupper, hvor der er andre i samme situation. Du skal nemlig ikke blot huske at passe på misbrugeren, men også på dig selv.
Kontakt os for at høre mere om dine muligheder.
Hør om mulighederne inkl. døgnbehandling til unge misbrugere
Er du bekymret for dig selv eller en, du holder af? Så kontakt os på telefonen døgnet rundt, eller send en besked via vores kontaktformular.
Så tager vi en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe!