Menu

Du er her: Forside » Afhængighed » Behandling og det nødvendige fritids-program

behandling og det noedvendige fritids program

Behandling og det nødvendige fritids-program

70% risiko for tilbagefald uden fritidsprogram

Et fritids-program er utrolig vigtigt. For når man ændrer sit liv, er det ikke kun vaner man ændrer.

Det er livsførelsen time for time. Og derfor er det så vigtigt at have noget at tage sig til – og som alle ved, bruger vi jo ikke tid på det vi ikke gider.

Fakta er desværre, at hvis borgere ikke er tilmeldt et fritids-program hos os eller et andet sted, så er risikoen for tilbagefald 70%.

”Da jeg startede hos Alfa var jeg nærmest social angst. Jeg ville ikke engang komme ind til dem og få behandling, så min behandler kom til mig og vi gik mange ture.

Og på en eller anden måde fik han mig lokket med ind i programmet. Du ville ikke tro mig hvis jeg sagde hvor meget det fylder i mit liv i dag, men jeg er der næsten hele tiden og selv min kone og vores børn har mødt mange af mine nye venner, som er blevet vores venner. Det er bare det fedeste.”

Kasper – tidligere klient, nu ven af huset.

Ny adresse ændrer intet

Mange sagsbehandlere har helt sikkert mødt borgere der sagde, at hvis bare de kom i behandling og fik et nyt sted at bo, så ville de skabe et nyt liv.

Dét tror mange stof-og alkoholafhængige også selv på, men for dem, der opnår det, indser de hurtigt, at det ikke er nok i sig selv.

En god behandling ændrer også dine tanker – for hvem er vi uden vores tanker? Og siden vores tanker skaber grobund for vores handlinger, hænger det jo sammen.

Dermed kan en behandling og en ny adresse godt være den livsforandrende handling, der skal til. Men den står aldrig alene.

Når man ændrer sit liv, er det alt i det, der ændres. Helt ned til årsagen til at du går ud ad døren, hvor du hen, hvorfor og hvornår og hvordan du kommer hjem igen.

Højrisiko-tider

Akkurat som det siges, at mennesker på slankekur ikke skal gå ud og handle når de er sultne. (da risikoen for at købe usunde varer og for mange af dem er større) Er der også ”højrisiko-tider,” for tidligere alkohol- og stofafhængige.

Disse risiko-tider er altid højrisikotider mens den enkelte kan have andre ”tricker-tidspunkter.”

I Danmark har vi især en nærmest kulturel vane med at indtage en hel del alkohol til højtider og især december topper listen.

Det betyder, at det for mange tidligere afhængige er en periode fyldt med smertelige minder, intense følelser og mange fristelser.

Og dermed er det en tid hvor risikoen for tilbagefald er intensiveret.

Derfor har Alfa’s fritids-program i år lavet det helt store december-aktivitets-program hvor alle indskrevne klienter kan deltage uden at det koster dem noget.

Nye gode (gratis) minder

Hos Alfa mener vi ikke, at nogen skal afskæres for gode december-oplevelser. Med programmet håber vi at skabe nye gode oplevelser og minder.

For når man oplever det smukke i tiden, uden at være påvirket. Og man samtidig deler oplevelsen med andre gode mennesker. Er det lettere at holde fast i de sunde gode valg, som vi alle skal fortsætte med at træffe i det nye år.

Hos Alfa glemmer vi ikke vores gamle klienter. Og derfor er de for eksempel også velkomne Nytårsnat, hvor vi ved, nogle af dem, får brug for et sundt og trygt tilholdssted.

Derfor holder vi åbent i 36 timer i træk omkring nytår.

Læs mere om det lige her

Kontakt os her

Har du brug for hjælp til dig selv, eller en som står der nær?

Telefonen er åben hele døgnet og du kan altid skrive til os her.