Ambulant behandling af rusmidler

Få hjælp i dag

Hvordan foregår ambulant behandling af rusmidler?

Ambulant behandling er behandling af misbrug som ligger udenfor arbejds- og studietid. Man går altså til behandling lidt som hvis man gik til Tennis eller en anden hobby. Typisk foregår det to gange om ugen af et par timers varighed og det kan både foregå i dagtimerne og aftentimerne.

Når det er ambulant behandling betyder det, at det er en behandlingskrævende situation du er i ,men at du ikke behøver indlæggelse. Udtrykket bruges også i sygehus væsenet hvor patienter kan være i behandling hjemmefra eller modtage behandling i hjemmet.

Ambulant behandling hos AlfaRehab

Hos AlfaRehab tilbyder vi ambulant behandling af afhængigheder af rusmidler.

Hos os er holdende både i dags- og aftentimerne og foregår typisk som en slags gruppeterapi, hvor vi er flere, der sammen bliver klogere på os selv og årsagerne bag vores misbrug – Vi kalder det for problemløsende gruppeterapi.

Fleksibel behandling

Ambulant behandling for stofmisbrug kan foregå enten i dagtimerne eller i aftentimerne.

Alt efter din aktuelle tilknytning til arbejdsmarkedet, og består af gruppebehandling.

Ambulant behandling af rusmidler

Vores brugere hos AlfaRehab siger

Anmeldelse Alfa Kobenhavn

Han stortrives og er blevet den ”gamle” glade dreng.

Vi sætter utrolig stor pris på hele forløbet hos jer, og ikke mindst jeres evne til at møde de enkelte i øjenhøjde.

Det har virkelig gjort en stor forskel.

Pårørende

Website

Anmeldelse Alfa Kobenhavn

AlfaRehab kan kun anbefales.

Samtidigt med, at personalegruppen er professionelle og dygtige, så er der et særligt hjerterum, som kun findes få steder.

Det ideelle sted, at blive fri af sit misbrug.

Johanne

Anmeldelse på Google

Anmeldelse Alfa Kobenhavn

Jeg var på Alfa i 2012 og fik en fantastisk hjælp.

Personalet er super dygtige, og omsorgsfulde, jeg har nu været clean i 5 et halvt år. Og uden den mulighed havde jeg ikke været clean, det er et varmt og trygt sted. De gør det så godt.

Brian

Anmeldelse på Facebook

Tilbagefaldsforebyggende rådgivning

Udover ambublant behandling af rusmidler, indeholder vores ambulante behandlingsprogram tilbagefaldsforebyggende rådgivning.

Det er nemlig således, at ligegyldigt hvor motiveret du er, siges det at der skal 4,5 tilbagefald til før et misbrug stoppes helt – ligegyldigt om du modtager døgnbehandling eller ambulant behandling.

Derfor er det vigtigt at forstå tilbagefald, vide hvad der kan triggere dem og selvfølgelig hvordan man skal takle det hvis man tager et.

Hos Alfa siger vi ikke, at man får et tilbagefald – man tager et tilbagefald. Det siger vi fordi, det er det, man gør. Vi er alle ansvarlige for os selv og vores handlinger – også vedr. tilbagefald.

Ambulant behandling og afspænding

Når man går i misbrugsbehandling har man en hverdag ved siden af. Det betyder, at vores klienter ofte er stressede og pressede fordi det også er krævende og mentalt hårdt at være i ambulant behandling – For nogen er det også fysisk hårdt.

Derfor finder vi det vigtigt at starte enhver session i vores ambulante tilbud med afspænding.

Vi holder derfor en såkaldt reaktionsrunde hvor vi sætter ord på hvordan vi har det. Det at vi sætter ord på vores tilstand, gør os bevidste og forløser ofte mange stresshormoner.

Selvhjælp og selvindsigt

Misbrugsbehandling handler i høj grad om at få indsigter og forstå sig selv.

Så når du går i ambulant behandling hos AlfaRehab vil du løbende opfordres til at deltage i workshops om temaer relateret til stofmisbrug og alkoholmisbrug.

Det kan være om emner som kommunikation, pårørende, følelseshåndtering, netværk, mestring etc.

Misbrug og et nyt netværk

Selvom mange der går i ambulant behandling samtidig har arbejde eller studier, så anbefaler vi altid at man benytter sig af nogle af de mange sociale tilbud, som vi har.

Hos AlfaRehab har vi en netværkmedarbejder ansat til at bevise at det er fedt, at være clean.

Det gør han ved at lave de vildeste fritidsprogrammer som alle, der går i  behandling, kan deltage i, hvis de vil.