Fleksibel og individuel alkoholbehandling i Sønderjylland

Få hjælp i dag

Rådgivning og alkoholbehandling i Sønderjylland

Hos AlfaRehab kan du modtage skræddersyet alkoholbehandling i Sønderjylland. Vi tilpasser forløbet til din situation og dine behov. Uanset om du har brug for intensiv støtte eller blot gode råd og vejledning. Læs mere om vores behandlingstilbud her.

Hvis du oplever, at alkoholen har taget overhånd, er du det rigtige sted. Som borger i en sønderjysk kommune har du nemlig mulighed for gratis og anonym alkoholbehandling på alle kommunens alkoholbehandlingstilbud. Og en af disse er gennem vores alkoholbehandling i Sønderjylland.

Vi har mange års erfaring med rådgivning og misbrugsbehandling. Og vi kan også hjælpe dig! Vi giver dig redskaberne til at leve et liv uden alkohol og sætter dig på rette spor mod en ædru hverdag. Og vi tilpasser hele forløbet til dig og dine behov.

 

Hvorfor vælge alkoholbehandling hos AlfaRehab?

Der findes en række forskellige alkoholbehandlingstilbud i det sønderjyske, og AlfaRehab er blot en af disse. Herunder kan du læse tre gode grunde til at lægge dit behandlingsforløb hos os.

Erfarne behandlere, som forstår din situation

Vi lægger stor vægt på en kombination af høj faglighed og stor empati hos vores medarbejdere. Du vil derfor altid blive mødt i øjenhøjde, men samtidigt modtage grundig og professionel behandling. Vi anvender udelukkende anerkendte og effektive behandlingsmetoder, hvorfor du kan føle dig tryg gennem hele forløbet.

Derudover har flere af vores medarbejdere personlig erfaring med misbrug – enten på egen krop eller som pårørende. Og de har derfor et indgående kendskab til dine udfordringer.

Fokus på at forstå de underliggende problemer

Vi ved, at et alkoholmisbrug ikke opstår ud af ingenting. Tværtimod vil der ofte være en række underliggende problemstillinger, som påvirker det forhøjede alkoholforbrug. Derfor lægger vi stor vægt på altid at afdække hele din situation. Vi går i dybden og arbejder ikke kun med dit alkoholindtag, men også din selvindsigt og dit værdisæt.

Lad os hjælpe

Har du brug for hjælp til at håndtere et misbrug eller overforbrug af alkohol?

Måske du har brug for hjælp til en pårørende?

Kontakt os helt uforpligtende og hør mere om vores tilbud for hjælp og behandling.

alkoholbehandling i sønderjylland

Mulighed for flere forskellige typer af behandling

Vores kompetente medarbejdere vil altid sammensætte et behandlingsforløb, som passer til lige præcis din situation. Din afvænning vil derfor være både fleksibel og individuel. Og her er mange mulige tilgange.

Se et udsnit af de behandlingsformer, vi bruger, når du modtager alkoholbehandling i Sønderjylland:

Behandlingsformer:

  • Individuelle samtaler med en psykolog
  • Familiebehandling for hele din familie
  • Vejledning fra erfarne socialrådgivere
  • Gruppetræning i bedre kropsbevidsthed
  • NADA akupunktur mod alkoholmisbrug
  • Professionelt struktureret gruppeterapi

Hvordan foregår behandlingsforløbet?

Som nævnt tidligere er ethvert misbrugsforløb tilpasset den enkelte. Men herunder kan du læse mere om, hvordan det typisk kan se ud.

Fysisk og psykologisk udredning

Første skridt vil altid være en række fysiske og psykologiske undersøgelser foretaget af vores sundhedsfaglige personale.

Det danner grundlaget for det videre arbejde, og fortæller os, om der er områder af dit misbrug, som kræver særlig opmærksomhed.

 

Døgnbehandling og afrusning

Hvis du har behov for intensiv støtte i starten af dit behandlingsforløb, vil du modtage døgnbehandling. Her vil du modtage de nødvendige værktøjer til at få den bedste start på din rejse mod ædruelighed.

Døgnbehandling er også en mulighed, hvis du skal igennem en afrusningsperiode.

Her kan medicinsk og psykologisk abstinensbehandling nemlig mindske smerter og ubehag, der kan komme, når du ikke drikker.

Samtidigt sikrer det, at du ikke får et tilbagefald i den første svære periode.

Ambulant behandling

Langt de fleste af vores klienter gennemgår et ambulant behandlingsforløb. Enten som det første eller i forlængelse af en indlæggelse på et døgnbehandlingscenter. Her får du en række faste aftaler til f.eks. gruppeterapi, psykologsamtaler og undervisning, som du skal passe.

Ambulant behandling er oplagt til dig, der har et stærkt netværk omkring dig, men mangler professionel hjælp til at komme videre.

Derudover muliggør det, at du fortsat kan passe dit arbejde og studie, mens du arbejder med dine alkoholproblemer.

Er du pårørende til en alkoholafhængig?

Hos AlfaRehab tilbyder vi ikke blot alkoholbehandling i Sønderjylland. Vi har også en række tilbud til dig, som er pårørende til en, der drikker. Dette inkluderer råd og vejledning til at håndtere situationen, samt pårørendegrupper, hvor du kan sparre med andre i samme båd.

Et alkoholmisbrug påvirker nemlig ikke kun misbrugeren. Det påvirker i høj grad også deres nærmeste. Og det kan være vanskeligt at balancere hensynet til den alkoholafhængige og hensynet til sig selv. Derfor kan du som pårørende også have brug for professionel hjælp, hvilket du kan få hos os. Så tøv ikke med at kontakte os, hvis du er bekymret for en du holder af – eller for dig selv.

Alkoholbehandling Sønderjylland

Skræddersyet alkoholbehandling i Sønderjylland

Vi kan tilbyde et væld af forskellige behandlingsmuligheder mod alkoholafhængighed. Og vi kan hjælpe dig, uanset hvor i grænselandet, du er bosat – fra Sønderborg til Ribe til Kolding. Det eneste du skal gøre, er at række ud.

Kontakt os allerede i dag ved at ringe på telefonen eller sende os en besked. Så tager vi en uforpligtende snak om, hvordan vi bedst kan støtte dig på vejen mod en ædru hverdag.