Menu

Misbrugsbehandling i Vejle

Vores landsdækkende misbrugscentre tilbyder specialiseret hjælp til dig, der kæmper med afhængighed, hvad enten det er stoffer, alkohol eller medicinmisbrug.

Kontakt os døgnet rundt på tlf.: 35 35 35 81

Landsdækkende behandlinger

Behandling 24/7 alle ugens dage

Vi hjælper flere hundrede personer årligt

Sundhedsfaglige behandlere

Rusmiddelbehandling

Få hjælp på rusmiddelcenter i Aarhus eller Odense

I Vejle samarbejder vi tæt med kommunen jvf. §101 i Serviceloven, så vi kan tilbyde gratis misbrugsbehandling til dig, der får en henvisning. Det gælder, uanset hvilken form for misbrug du kæmper med.

Vores misbrugscentre er bemandet med dygtige behandlere, der har en dyb forståelse for de udfordringer, både du og dine nærmeste står overfor.

Desuden tilbyder vi behandling i dit eget hjem, eller du kan få behandling online.

Ønsker du en fortrolig dialog, er vi altid tilgængelige. Du kan kontakte os på tlf. (+45) 35 35 35 81 eller sende en besked for at arrangere en samtale.

FAQ: Misbrugsbehandling i Vejle og omegn

Leder du efter misbrugsbehandling i Vejle, og har du spørgsmål i den forbindelse? Vi har samlet de oftest stillede spørgsmål og besvaret dem for dig her.

For yderligere forespørgsler, opfordrer vi dig til at udforske vores side eller kontakte os direkte på tlf. (+45) 35 35 35 81.

Hvad koster misbrugsbehandling i Vejle?

Prisen for misbrugsbehandling varierer. Hvis kommunen henviser dig, kan behandlingen være gratis, mens du i andre tilfælde kan lade din private sundhedsforsikring dække udgifterne, eller du kan vælge at betale selv.

Hvilke former for misbrug behandler AlfaRehab?

AlfaRehab specialiserer sig i en bred vifte af afhængighedsbehandlinger, herunder stofmisbrug, alkoholisme, ludomani og afhængighed af receptpligtig medicin. Vores tilgang er holistisk og tilpasset individuelle behov.

Kan pårørende få hjælp hos AlfaRehab?

Hos AlfaRehab forstår vi vigtigheden af støtte til pårørende i forbindelse med misbrugsbehandling. Vi tilbyder derfor rådgivning og samtaler specifikt for familiemedlemmer og venner, der understøtter vores helhedsorienterede tilgang til genopretning og rehabilitering.

gule stjerner

Taknemmelig!

Jeg kan ikke sige med sikkerhed hvilke del af indsatsen der har været udslagsgivende.

Men summen af kardemommen er, at  jeg i dag ikke længere har behov for at drikke på daglig basis som jeg havde den dag, da jeg ringede.

gule stjerner

Fri for alkohol

Jeg var dybt ulykkelig den dag jeg ringede første gang og jeg drak som en hest! uden at forstå at den sorg jeg søgte glemsel for på bunden af en flaske, blot blev forstærket af  den forpulede alkohol.

Det ved jeg i dag. Og det er helt sikkert takket være mit forløb.

gule stjerner

Nu er jeg clean

Jeg var på AlfaRehab og fik en fantastisk hjælp. Personalet er super dygtige, og omsorgsfulde,jeg har nu været clean i 5 et halvt år.

Og uden den mulighed havde jeg ikke været clean, det er et varmt og trygt sted. De gør det så godt!!

Pårørende til en misbruger

Find støtte og vejledning som pårørende

Ønsker du at hjælpe en nærtstående, der kæmper med afhængighed – alkohol, stoffer eller spilafhængighed – kan situationen føles overvældende og krævende. Det er helt naturligt at opleve en vifte af følelser som magtesløshed, irritation og sorg, og det kan være en stor udfordring at finde den rette balance i at hjælpe den afhængige samtidig med, at du tager hånd om dig selv.

Hos AlfaRehab forstår vi de komplekse følelser, der opstår som pårørende til en person med misbrug. Du er altid velkommen til at kontakte os på tlf. (+45) 35 35 35 81. Vores team er klar til at lytte, yde støtte og guide dig.

Målrettet misbrugsbehandling

Skræddersyet behandling for dig der bor i Vejle

Alkohol og misbrugsbehandling Vejle

Hos AlfaRehab forstår vi, at effektiv behandling af misbrug kræver en personlig tilgang. Derfor udvikler vi et behandlingsforløb, der er tilpasset netop dine behov.

Vores behandlingstilbud spænder bredt og kan omfatte alt fra afrusningsforløb og døgnbehandling til terapeutiske samtaler og ambulant behandling.

Vores primære mål er at give dig de redskaber, der er nødvendige for at overvinde din afhængighed og føre et liv uden rusmidler.

Vores behandlingsmuligheder omfatter:

Misbrugsbehandling i Danmark

Professionelle behandlere

På misbrugscentre bliver du mødt af et engageret team af behandlere, som har omfattende erfaring med at håndtere misbrug og de komplekse følelser, der berører både dig og dine nærmeste.

Vores behandlere forstår dybden af dine udfordringer, da mange selv har personlige erfaringer med misbrug – enten som misbruger eller som pårørende til en misbruger.

Gratis misbrugsbehandling

Ifølge Servicelovens § 101 kan du få adgang til misbrugsbehandling via Vejle kommune, hvilket inkluderer flere fordele, såsom:

  • Gratis behandlingsforløb
  • Anonymitet under behandlingen
  • Mulighed for omgående opstart

På vores misbrugscentre omkring Vejle er der ingen venteliste, hvilket sikrer, at du kan begynde din behandling straks.

Fuld diskretion

Vi prioriterer din fortrolighed højt gennem hele forløbet af din behandling. Du kan være helt tryg ved, at dine personlige oplysninger forbliver fortrolige; intet omkring dig eller din behandling vil blive registreret eller videregivet uden din tilladelse.

Vores kernefokus er at skabe et trygt miljø, hvor anonymitet og diskretion er grundlaget, idet vi anerkender, at dette er essentielt for mange af vores klienter.

Professionel misbrugsbehandling

Her finder du AlfaRehab

AlfaRehab’s fysiske behandlingscentre nærmest Vejle er placeret på:

Her er let at komme til, uanset om du kommer gående, er på cykel, med bus eller tog, eller du kommer i egen bil.

Skulle du ønske at snakke med en af vores behandlere, inden du starter din behandling, er du altid velkommen til at give os et kald på tlf. (+45) 35 35 35 81.

Vores erfarne behandlere står klar til at svare på alle dine spørgsmål og bekymringer.

Er du alkoholiker?

Tag testen her

Anonymt

Send besked

Gratis og uforpligtende

Ring 35 35 35 81

Få den rette rusmiddelbehandling

Misbrugsbehandling tilpasset din situation

Når du skal starte i behandling for afhængighed, findes der forskellige muligheder. I Vejle tilbyder vi fleksible løsninger, der tillader dig at fastholde din daglige rutine, herunder arbejde og sociale aktiviteter.

Vores tilbud omfatter desuden hjemmebehandling og online behandling.

Udredning og afrusning

På vores misbrugscentre indledes din behandling med en udredning udført af vores sundhedsprofessionelle team for at afdække din situation og afhængighedens omfang.

Udredningen omfatter både fysiske og psykiske evalueringer, som er nødvendige for at tilpasse dit behandlingsforløb optimalt.

Gratis misbrugsbehandling

Er du blevet henvist fra Vejle kommune, tilbyder vi gratis behandling på vores misbrugscentre. Det foregår ambulant, hvilket betyder, at du kan gennemføre behandlingen hjemmefra.

Den ambulante behandling gør det lettere for dig at opretholde dine daglige rutiner og eventuelle arbejdsliv.

Intensiv dagbehandling

Hvis du har brug for ekstra støtte i begyndelsen, kan vi udarbejde et behandlingsforløb med hyppigere og længere sessioner med din behandler.

Intensiv dagbehandling sikrer den nødvendige støtte og hjælper dig med at overgå til ambulant behandling, når du er parat til at stå på egne ben.

Døgnbehandling

Ved indgribende misbrugsproblemer, hvor ambulant behandling ikke er tilstrækkeligt, tilbyder vi døgnbehandling, der inkluderer en afrusningsfase efterfulgt af et tilpasset behandlingsforløb.

Du vil være i hænderne på vores professionelle personale døgnet rundt, så du er garanteret et trygt forløb.

FAQ om misbrugsbehandling

Bliv klogere på behandling af misbrug

Et misbrug kan medføre betydelig uro ikke kun i dit eget liv, men også for dem, som er dig nærmest. Det er ofte sådan, at ikke kun du, men også dine pårørende har mange spørgsmål.

Herunder finder du svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål om behandling af misbrug og afhængighed. Hvis du har yderligere spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os på tlf. (+45) 35 35 35 81.

Hvad betyder det at være misbruger?

At være misbruger betyder at have udviklet en afhængighed af alkohol, stoffer, medicin eller spil, som fortsættes på trods af negative konsekvenser. Som misbruger kan afhængighed både være fysisk og psykisk, og den påvirker som regel både misbrugerens daglige liv og relationer til andre.

Hvad karakteriserer misbrug?

Misbrug varierer i form og omfang fra lejlighedsvist overdrevet brug til konstant og ukontrollabelt indtag. Det kan vise sig som episoder, hvor forbruget af substanser eller bestemt adfærd overstiger normale og sunde grænser, eller som en fast og ustyrlig vane, som den ramte ikke kan bryde selv.

Hvad er forskellen på misbrug og afhængighed?

Misbrug og afhængighed er tæt forbundet, men der er en afgørende forskel. Misbrug beskriver skadelige brugsmønstre af substanser eller adfærd, mens afhængighed indebærer en fysisk eller psykisk nødvendighed for en substans eller adfærd.

Det er muligt at misbruge uden at være fysisk afhængig, men misbrug kan ofte lede til afhængighed.

Hvordan foregår misbrugsbehandling?

Hos AlfaRehab har vi en helhedsorienteret tilgang til behandling af misbrug, som omfatter både den fysiske og psykiske helingsproces. Din behandlingsplan kan omfatte elementer som afrusning, terapeutiske samtaler og i nogle tilfælde medicinsk intervention.

Et vigtigt aspekt af behandlingen er erkendelsen af, at der er brug for hjælp, hvilket gør det muligt at tackle de underliggende årsager til misbruget på en effektiv måde.

Hvorfor udvikler man et misbrug?

Misbrug kan ofte være et tegn på underliggende problemer som personlige konflikter eller ubearbejdede følelser. En forkert anvendelse af receptpligtig medicin kan også føre til misbrug. Psykiske lidelser som angst og depression, kan fungere både som en katalysator for og en følge af misbrug.